Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
Hej besökare! Vi vill gärna göra Test.se ännu bättre och skulle därför vilja ställa några frågor till dig för vår marknadsundersökning. Helt anonymt. Okej, ta mig dit.
Vinnare

Nokian Hakkapeliitta R

Vår rekommendation från testet för friktionsdäck. Gå tillbaka till testet

Vinnar bild

Resultatet bland friktionsdäcken var mycket jämt. Både Nokian och Continental fick många bra argument till varför de skulle vara testvinnare. Vi valde Nokians däck, Hakkapeliitta R. De rullar lätt, utan att slösa energi, vilket resulterar i bl.a. god ekonomi för föraren.
Gummiblandningen ger däcket bättre våt- och isgrepp och ökar slitbanans hållbarhet. Nokian Hakkapeliitta R ger en bra styrrespons som hjälper föraren att känna förändringar i friktionen. Det resulterar i att däcket får god säkerhetsmarginal och varnar i tid om det finns risk för sladd. Däcket är utrustat med en s.k. bromsförstärkare som gör att däcken bromsar bra trots att det rullar lätt.
Däcket ger stabila och exakta köregenskaper och är säkert i alla vinterförhållanden och sparar bränsle som resulterar i att utsläppen minskar, vilket dör däcket mer miljövänligt.

Egenskaper


Såhär har produkten placerat sig i olika tester
Aftonbladet Motor 2011-10-04