HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Såhär köper du vinterdäck billigare!

10:e Oktober, 2018, 08:56

Hösten är här och snart är det hög tid att byta till vinterdäck. Vinterdäck är en dyr historia och det finns en hel del att välja mellan, och att veta vad som är bäst när det många gånger bara är små saker som skiljer de olika däcken åt är inte enkelt. Därför kommer vi på Test.se under oktober publicera en artikelserie som hjälper dig reda ut vilka vinterdäck du behöver, hur du köper dem billigast och hur du tar hand om dem. Häng med oss när vi guidar dig genom snårigheterna!

Vet du redan allt du behöver veta? Här hittar du testerna av dubbade vinterdäck, och här hittar du testerna av odubbade vinterdäck.

Jämför alltid priser

Förra veckan berättade vi om varför du aldrig ska köpa de billiga budgetdäcken, och nu är det äntligen dags att kika på hur du istället kan komma över riktigt bra däck till lägre priser! 

En bra ände att börja i är att alltid jämföra priser. Olika återförsäljare kan ha olika prissättningar, och under hösten är det inte ovanligt att många kör med tillfälliga erbjudanden lite till och från, så våga ha lite is i magen och slå till när ett riktigt bra erbjudande dyker upp. Det är heller inte omöjligt att pruta på däck om du ringer runt till några återförsäljare, särskilt inte om du redan innan jämfört priser på däcken du är intresserad av. Kanske kan du pressa priset en hundring eller två; alla vill förstås att du ska handla av dem! 

Billigast blir det hur som helst om du inte köper direkt från en verkstad. Shoppa på nätet och ring runt för att få bästa möjliga pris. Om du handlar på nätet måste däcken dock levereras till en gummiverkstad, där de förstås tar betalt för montering och balansering.

Ett bra däck är ett bra däck, även om det finns de som är bättre!

Även om det går att pruta ner priset på de nyaste och absolut bästa däcken kan prislappen fortfarande kännas hög. Men kom ihåg att en tidigare testvinnare fortfarande är ett bra däck, även om det nu finns ett som är bättre! Däcktillverkarna kommer hela tiden på nya tekniker och smarta lösningar som gör däcken säkrare och säkrare, men de däck som var bäst i test förra året har förstås inte tappat de egenskaper som gjorde dem bäst då. Priserna sjunker en del när nya däck presenteras, så i år kan du med största sannolikhet fynda förra årets modell för några hundralappar mindre.

Här hittar du tidigare (och nuvarande!) dubbdäcksvinnare, och här har vi samlat vinnande dubbfria däck!

Vågar man köpa begagnade däck? 

Det korta svaret är: kanske. Det går att köpa däck begagnat, förutsatt att du känner tillit till säljaren och kontrollerar däcken noga. Viktigt att komma ihåg är också att redan använda däck aldrig är lika bra som nya. Men ibland står man där, så gott som tom i plånboken och i akut behov av att byta vinterdäck. Att köpa däck som bara använts under en enda säsong, och kanske inte ens särskilt frekvent, är ett vettigt alternativ om alla andra är sämre.

Viktigt att komma ihåg när du köper andra hands-däck är att däck är något av en färskvara! Var därför noga med att inspektera däcken ordentligt. Först och främst bör du undersöka att däcken inte är äldre än säljaren påstår. Alla däck märks med en fyrsiffrig kod som talar om när de har tillverkats. Om koden är “4716” betyder det att däcken tillverkats v. 47 år 2016. Kontrollera dubbarnas slitning (om det är dubbdäck) och mönsterdjupet. Vinterdäck måste ha ett mönsterdjup på minst 3 mm för att vara lagliga, men försämras avsevärt redan runt 45 mm. 

Just nu: Fri frakt på däck från Continental!

BytHjul.se erbjuder just nu fri frakt på alla däck från Continental! Ange rabattkod CONT41 i kassan. Erbjudandet gäller t.o.m. 14/10. Klicka här för att komma direkt till erbjudandet!

Alla delar i vår vinterdäcksguide

Del 1: Dubbat eller odubbat? De här vinterdäcken ska du välja!

Del 2: Vinterdäcken du absolut inte ska köpa!

Del 3: Såhär köper du vinterdäck billigare.

Del 4: Såhär ser du om vinterdäcken måste bytas ut.


Observera att inlägget innehåller annonslänkar.