VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss


Innehåll
FILTER
Ändrad 10 Juni 2024

Bästa mobilabonnemangen med fri surf 2024

Letar du efter det bästa abonnemanget med fri surf? Här har vi jämfört alla svenska mobiloperatörer för att du enkelt ska hitta rätt abonnemang med obegränsad surf.

Visar 0 abonnemang
0 GB
Typ av abonnemangTyvärr hittade vi inget alternativ som matchade din sökning.
Klicka här för att återställa valen.

billigaste mobilabonnemanget med fri surf

Hitta det bästa mobilabonnemanget med fri surf

Hur mycket surf man behöver i sitt mobilabonnemang varierar naturligtvis mycket från person till person, och har att göra med både hur man använder sin mobiltelefon och när man använder den. Vill du inte behöva tänka på att begränsa ditt surfande kan ett bra alternativ vara att välja ett abonnemang med fri surf – i dag blir det vanligare och vanligare att denna möjlighet finns hos mobiloperatörerna. Kolla gärna in vår jämförelse ovan för att hitta det bästa möjliga alternativet. 

Vilka mobiloperatörer erbjuder fri surf?

I vår jämförelse är det sju operatörer som erbjuder abonnemang med fri surf. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive aktörs hemsida och kan teckna ditt nya mobilabonnemang. 

*Comviqs abonnemang har inte obegränsad surfmängd – däremot får du hela 200 GB vilket är såpass mycket att vi placerat det under samma kategori.

Hur mycket räcker surfen till?

När man ska välja surfmängd – eller till och med överväger att satsa på obegränsad surf – kan det vara bra att veta ungefär hur långt surfen räcker. Enligt Mecenat räcker en GB surf till ungefär två timmar av videotittande, tio timmar musikstreaming eller 16 timmar surfande på nätet. Tio GB räcker därmed i stället till 20 timmar video, 100 timmar musik eller 160 timmar surfande. Hur mycket man själv behöver beror därmed på vad man använder mobilen till, och hur mycket man använder den.

Är fri surf verkligen fri surf?

Generellt sett ska fri surf innebära att det inte finns några gränser för hur många GB du som konsument får förbruka under en månad. Men det är inte alltid helt sant. Vid orimligt stora surfmängder kan vissa av operatörerna sätta in en spärr. Kolla med respektive operatör vad som gäller hos dem! Oavsett är abonnemang med fri surf gott och väl tillräckligt för de allra flesta. 

Billigaste abonnemanget med fri surf

Oavsett om du tecknar ett mobilabonnemang med en begränsad surfmängd eller ett med fri surf är det såklart intressant att komma över ett så billigt alternativ som möjligt. I vår jämförelse ovan kan du enkelt sortera på pris för att hitta vilken operatör som just nu erbjuder det lägsta priset. Det är inte heller ovanligt att du får ett rabatterat pris under de första månaderna. Tänk dock på att det inte bara är priset på abonnemanget som är det viktiga för en positiv kundupplevelse – att priserna skiljer sig mellan de olika abonnemangen har exempelvis ofta också att göra med att vissa operatörer kan erbjuda bättre täckning än andra. 

Fri surf – specialabonnemang

Seniorabonnemang

En del operatörer erbjuder särskilda abonnemang för dig som är senior eller pensionär. Normalt sett går gränsen för seniorabonnemang vid 55 års ålder. Om du är intresserad av att veta vilka möjligheter du har att hitta ett abonnemang med fri surf som senior kan du gärna besöka våra sida för mobilabonnemang för senior/pensionär och jämföra dina alternativ.

Studentabonnemang

Är du student och sugen på ett mobilabonnemang med obegränsad surf? Inga problem! Ta en titt på alla mobilabonnemang för student för att se vilka möjligheter du ha till fritt surfande. 

Abonnemang för barn/ungdom

Ett gäng operatörer erbjuder särskilda abonnemang för barn och ungdomar, och här finns också ett par operatörer som har abonnemangsformer där surfmängden är obegränsad. Kolla gärna in vår sida för mobilabonnemang för barn/ungdom för att se vilka erbjudanden som finns just nu.

Företagsabonnemang

Även för dig som vill teckna ett företagsabonnemang finns det en rad olika operatörer att välja mellan om du vill hitta ett abonnemang med fri surf. Dessa jämför du enklast med hjälp av vår jämförelsetjänst av företagsabonnemang.

Familjeabonnemang

I ett familjeabonnemang har du möjligheten att samla flera personer i samma abonnemang, vilket kan vara ett prisvärt alternativ. I vår jämförelse finns tre operatörer som erbjuder familjeabonnemang med fri surf; Tre, Tele2 och Telenor. Beroende på hur många ni är varierar priset per person – besök gärna respektive operatör för att få kolla på just deras villkor för familjeabonnemang med fri surf. 

Välj abonnemang efter surfhastighet

Just nu väljer fler och fler operatörer att prissätta sina abonnemang efter surfhastighet istället för surfmängd. Detta betyder att de erbjuder flera olika mobilabonnemang med obegränsad surfmängd – det som skiljer abonnemangen emellan är istället surfhastigheten. Ta gärna en titt på vår jämförelse ovan för att se vilka operatörer som erbjuder detta alternativ just nu. 

Mobilsurf och wifi

När du väljer hur mycket surf som ska ingå i ditt abonnemang kan det vara värt att tänka på hur och när du kommer att använda din mobiltelefon. Om du exempelvis befinner dig mycket på jobbet och hemma, där man vanligtvis har tillgång till wifi, räcker det med en mindre mängd surf i ditt mobilabonnemang. Om du inte har wifi eller ofta är på språng kan du behöva välja ett lite större surfpaket – eller till och med fri surf.

Ingår fria samtal i mobilabonnemang med fri surf?

Ja, hos alla operatörer i vår jämförelse som erbjuder fri surf ingår även fria samtal och sms i abonnemanget.

Tillbaka till början


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • En vanlig fundering när man tecknar ett abonnemang med obegränsad surfmängd är om fri surf verkligen betyder fri surf – kan man surfa hur mycket som helst? Det generella svaret är ja, skriver operatörerna “fri surf” ska det inte finnas några begränsningar. Dock finns det vissa operatörer som har satt in en spärr vid orimligt stora surfmängder – kolla med respektive operatör vad som gäller hos dem.
  • Fler och fler operatörer väljer att erbjuda obegränsad surfmängd, och istället låta surfhastigheten vara skillnaden mellan de olika abonnemangen. I dagsläget finns denna möjlighet hos alla huvudoperatörer, samt hos vissa andra aktörer.
  • För att hitta det billigaste mobilabonnemanget med fri surf rekommenderar vi att du tar en titt på vår jämförelse ovan – här kan du sortera på pris för att se var du hittar den lägsta prislappen just nu.
Innehållsförteckning