HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
myggfångare - Bäst i test

Test av myggfångare

4 ST PRODUKTER TESTADE

trädgård uppdaterad 19:e Juni, 2018, Baserad på 2 experttester.

Med sommar och sol kommer mygg och knott, och en mysig sommarkväll kan snabbt bli en kväll av irritation och klåda. Men rätt hjälpmedel håller myggen på avstånd!

Jag kan allt om myggfångare – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Kampen mot mygg och knott återupptas varje år, på somliga håll till och med med statlig inblandning! Men för oss som vill ha en mer centrerad bekämpning finns det effektiva småskaliga myggfångare att ta hjälp av. Det testas dock dåligt med myggfångare, så vi har tagit oss friheten att rekommendera produkter som inte experttestats här i inledningen! Fortsätt läs så hittar du förhoppningsvis det du behöver. 

Härmar mänsklig utandning

För dem som vill ha hela tomten myggfri fungerar de som simulerar mänsklig utandning och doft allra bäst. Myggfångarna drivs oftast av batterier och använder sig av gas som omvandlas till koldioxid och lurar på så sätt myggen till sig. När myggen är nära nog dras de ner i en behållare där de torkar och dör. Den här sortens myggbekämpare jobbar över tid med att ta bort hela myggbestånd, och för att se ett ordentligt resultat behöver den därför lite tid på sig. Se till att ställa ut myggfångaren i början av säsongen för att kunna njuta myggfritt så stor del av sommaren som möjligt! 

Testvinnaren som presenteras nedan är en myggfångare av den här modellen. 

Lockande ljus

Myggfångare som använder sig av ultraviolett ljus för att locka till sig myggorna kan med fördel användas både inomhus och på uteplatsen. Runt ljuset finns ett elektriskt metallgaller som tar död på myggen och knotten när de kommer i kontakt med det. De finns i både små och stora varianter och drivs antingen med batteri eller kopplas direkt in i ett eluttag.

Tips!

Silverline Mygg & Insektsfritt 100 IPX4. Myggfångaren lockar till sig myggorna med ljus och suger in dem i en behållare där de sedan dör och torkar. Produkten kan användas både utomhus och inomhus, men behöver kopplas in i ett eluttag. 

Avskräckande ljud

För väldigt diskret myggbekämpning finns det små dosor som pluggas in direkt i eluttaget. De avger ett högfrekvent ljud som håller de bitande honmyggorna borta. Ljudet kan i vissa fall uppfattas av människor och husdjur, men är inte farligt eller obehagligt.

Tips!

Silverline Myggfritt 230V. Det här myggskyddet pluggas direkt in i vägguttaget och håller myggor (och andra insekter) borta! Används inomhus. 

Bärbara skrämselverktyg

För turer med båten eller husbilen finns det praktiska bärbara alternativ! De drivs med batteri eller gas och och utsöndrar ett luktfritt myggmedel som skapar en myggfri zon på ca 20 kvm. Vår budgetrekommendation här nedan faller under den här kategorin myggskydd. 

Läs hela texten - gratis!

Bra budgetval: Thermacell MR150

Recensioner
Effektiv, Portabel, Billig
Behöver fyllas på
Produktbeskrivning
Specifikationer

För ett budgetvänligt och portabelt alternativ vill vi på Test.se rekommendera Thermacell MR150! Den skapar en praktisk skyddszon om ca 20 kvm – perfekt för uteplatsen eller båten, med andra ord! MR150 utsöndrar ett luktfritt myggmedel och drivs med hjälp av en liten gaspatron. Enligt tillverkarna ska Thermacells portabla myggskydd hålla 98 % av myggorna borta i upp till 12 timmar.

Visa hela texten
Täckningsyta (max):
20 m2
Bekämpar med:
Utsöndrande medel (håller mygg på avstånd)
Drivs med:
Gaspatron

Köp den till dessa priser idag:

319kr Köp till detta pris
Årets e-handlare 201690 dagars öppet köpSnabb leverans
399kr Finns i lager - köp nu
30 dagar öppet köpFri frakt över 500 krFri retur i butik

Bäst i test: Mosquito Magnet Independence

Testresultat
Effektiv, Lockar inte till sig nyttiga insekter, Vädertålig
Dyr
Produktbeskrivning
Specifikationer

Det utförs inte särskilt många jämförande tester av myggfångare/-dödare, men de produkter som presenteras här håller fortfarande måttet!

Vi på Test.se har valt att rekommendera myggfångaren Mosquito Magnet Independence. Den är framställd för att locka till sig myggor på en yta upp till 4000 kvadratmeter vid kontinuerligt användande. Det är främst två viktiga faktorer som Magnet använder sig av för att locka till sig myggor: gasol som omvandlas till koldioxid och därmed uppfattas som utandningsluften hos däggdjur, samt Oktanol som avger en doft som återfinns i huden. När myggorna kommer nära maskinen sugs de in av en fläkt som bygger på vakuumteknik. När de väl är fångade i nätet torkar myggen och knotten ut och dör inom ett dygn. Det dröjer ca 4–6 veckor innan man på allvar märker en markant minskning av myggen. Myggfångaren är både lukt och ljudfri och använder sig av 4 st C4-batterier (de räcker hela säsongen). Mosquito Magnet skyddar dig och din familj dygnet runt och är väderbeständig – den kan utan problem stå utomhus i regn.

Känner du dig tveksam? Det gjorde användaren i videon nedan också. Spana in recensionen för att få en tydlig bild av hur Mosquito Magnet Independence fungerar över tid!

Visa hela texten
Täckningsyta (max):
4 000 m2
Bekämpar med:
Lockande gas
Drivs med:
Batteri

Köp den till dessa priser idag:

10995kr Köp till detta pris
Årets e-handlare 201690 dagars öppet köpSnabb leverans

Myggfångare - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Myggmedel

UPPDATERAD 24:e Maj, 2019

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Acreto.se

Publicerad

På Acreto.se kan man hitta ett test gällande myggfångare. Tre maskiner testades som använder lockmedel som man vet att myggorna använder sig av för att hitta sitt byte. De viktigaste medlen är koldioxiden i utandningsluften och både lukten och fukten i huden. Två av maskinerna – Mosquito Magnet och SkeeterVac – bildar värme, koldioxid och fukt av vanlig gasol, medan Mosquito Slayer använder färdig koldioxidgas, dvs. CO2-gas. Oktanol används som ett lockmedel i alla maskinerna och det imiterar lukten av däggdjurens hud. Medan Magnet och SkeeterVac suger in myggorna med hjälp av en propellerfläkt, dränker Slayer dem i en mjölksyrelösning. Mosquito Magnet fångade helt klart flest myggor, samtidigt som den inte sög in några nattfjärilar eller nyttiga insekter som bin och getingar. Mosquito Slayer var den näst mest effektiva myggfångaren i testet. I vätskebehållaren hade det samlats en betydlig mängd myggor och däribland fanns det även mal-liknande nattfjärilar. Det var svårare att bedöma mängden myggor i vätskebehållaren, men den var klart mindre än den fångst som samlats av Mosquito Magnet. SkeeterVac hade fångat väsentligt mindre myggor än konkurrenterna, men däremot hade den även fångat en del flugor, bromsar och andra oönskade insekter i sitt klisterpapper. Nackdelen var att den även lockade bin och getingar, som faktiskt är nödvändiga insekter.

Vinnare i det här testet

Acreto.se

Publicerad

På Acreto.se hittar man ett test där man låtit SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut testa tre stycken myggfångare. Samtliga modeller var gasoldrivna och avsedda att fånga stora mängder stickande insekter. Myggfångarna omvandlar gasolen till koldioxid, vatten och värme, vilket de sedan ”andas ut” för att likna utandningsluften hos ett däggdjur. De använder även ett kemiskt lockmedel som kallas Oktanol för att det ska lukta som ett däggdjur och därför locka till sig ännu mer stickande insekter. SkeeterVac och Predator är även utrustade med ljus, för att förbättra fångsten. Maskinerna testades på öppna platser i skogsmiljö i Borås kommun. De placerades nära varandra (200 – 600 m avstånd) och mycket nära öppet vatten, där mygglarver trivs. Maskinerna roterades mellan de tre utställningsplatserna en gång per dygn under loppet av nio dygn, så att varje maskin stod på varje plats under tre dygn. Resultatet visade att Mosquito Magnet fångade betydligt fler mygg och knott än konkurrenterna, men att SkeeterVac fick flest bromsblinningar och regnbromsar i sin fångst. Sammanställt var det då Mosquito Magnet, som blev testvinnare med 3220 myggor och 22400 knott i behållaren. Andraplatsen gick till SkeeterVac med 550 myggor och 5300 knott och tredjeplats gick till Predator Dynamic som fångade 510 mygg och 3700 knott.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.