Här är de myggfångare som är bäst i test 2025
Vill du hålla myggen borta? Då ska du använda dig av en myggfångare som skrämmer bort både mygg och andra irriterande insekter. Vi ger dig testvinnande myggfångare och en bra köpguide.
- Täckningsyta
- Vad den drivs av
- Övriga egenskaper



På Thermacell är man proffs på att skapa produkter som håller myggen borta, oavsett om det är myggfångare eller myggmedel. Det är därför inte heller någon överraskning att det är just Thermacell som kniper förstaplatsen i vår jämförelse av de bästa myggfångarna på marknaden.
Thermacell MR300 är en portabel myggfångare som är snäll mot din plånbok. Myggskyddet har flera år placerats i topp när M3 Sveriges Prylsajt har testat myggfångare, och även hos Aftonbladet Plus får Thermacell MR300 ett högt betyg. Med denna effektiva myggfångare får du en myggfri zon på 20 kvadratmeter, vilket är fullt tillräckligt exempelvis på altanen. Thermacell MR300 drivs av en liten gaspatron och utsöndrar ett luktfritt myggmedel. Den är dessutom ljudlös och håller myggen borta utan att störa.
- Butiker & priser

Bor du i ett område där det är mycket problem med mygg, exempelvis nära ett vattendrag? Då kan en preventiv myggfångare vara ett bra alternativ. Predator Dynamic är en avancerad myggfångare som simulerar mänsklig andning vilket lockar till sig myggen. Denna myggfångare har fått goda recensioner hos såväl Aftonbladet Plus som M3 Sveriges Prylsajt.
Predator Dynamic har en imponerande kapacitet med en förmåga att minska mygg på en yta som är upp till 5000 kvadratmeter. Myggfångaren drivs av gasol och lockar till sig såväl mygg som knott och andra flygfän. Behållaren rymmer 3,7 liter och töms enkelt vid behov.
- Butiker & priser

I vissa fall kan det passa bättre med ett handhållet alternativ, som exempelvis denna högeffektiva flugdödare från Conopu. I M3 Sveriges Prylsajts senaste test av myggfångare fick den högsta möjliga betyg och beskrivs som såväl kraftig som effektiv och billig. Också i kundrecensioner hyllas modellen för att fungera problemfritt.
Conopu flugdödare är ett elektriskt racket som med sina 4000 volt är skoningslöst mot såväl mygg som andra flygfän. Racket har ett finmaskigt strömförande nät med skyddande nät på båda sidor. Flugdödaren laddas smidigt via usb och har också en inbyggd ficklampa som gör att du kan ge dig på irriterande mygg i sovrummet utan att ens behöva tända lampan.
- Butiker & priser

Vill du ha en effektiv myggdödare som inte drivs av gasol? I så fall kan denna batteridrivna modell från Nitecore vara ett bra val. Nitecore EMR06 knep guldmedaljen när Aftonbladet Plus senaste rangordnade de bästa myggjagarna och rosades för att den hade ett smidigt format och var effektiv.
Nitecore EMR06 har ett inbyggt batteri som laddas enkelt med USB. Batteritiden ligger sedan på ungefär 3,5 timme. Den har också ett avtagbart bältesklipp som gör det möjligt att fästa den exempelvis på en ryggsäck eller vid bältet om du är ute och vandrar.
- Butiker & priser


Hos Thermacell hittar du en rad olika myggfångare med varierande funktionalitet och storlek. För dig som exempelvis ska ut på vandring är det bästa alternativet förmodligen Thermacell Backpacker, som fick betyget fem av fem stjärnor av M3 Sveriges Prylsajt i deras senaste test.
Thermacell Backpacker fästs direkt på en gasolbehållare av standardmått som vanligtvis används till bland annat gasolkök. Den trycks enkelt igång och håller sedan ett område på ungefär 20 kvadratmeter myggfritt. Myggmedlet är även luftfritt.
- Butiker & priser

Välj rätt myggfångare – jämför egenskaperna
Med sommar och sol kommer mygg och knott, och en mysig sommarkväll kan snabbt bli en kväll av irritation och klåda. Men rätt hjälpmedel håller myggen på avstånd! Numera finns det en rad effektiva myggfångare att ta hjälp av.
Myggfångare jobbar på lite olika sätt, antingen genom att skrämma bort myggorna eller genom att locka dem till sig – här kan du lära dig mer om de olika typerna och andra aspekter som du bör fundera kring vid ditt köp av en myggfångare.
Gasol- eller batteridriven myggfångare
När det kommer till drivmedel är det vanligaste att myggfångare antingen drivs med batteri eller någon typ av gas/gasol. De gasoldrivna varianterna är de som oftast presterar bäst i jämförande tester, även om det också finns en del batteridrivna myggfångare som bjuder på en imponerande effektivitet.
En gasoldriven myggfångare drivs antingen med en lite mindre utbytbar patron eller med en klassisk gasolbehållare som vanligtvis används till stormkök eller liknande. De batteridrivna modellerna laddas istället oftast med USB och har en drifttid på några timmar beroende på variant. Fundera på hur och när du ska använda din myggfångare för att komma fram till vilken modell som är bäst för just dig.
Hur portabel ska den vara?
En annan sak som kan vara värd att fundera på är hur enkel och smidig du vill att myggfångaren ska vara att ta med sig. För exempelvis turer med båten eller husbilen finns det nämligen praktiska bärbara alternativ. De drivs med batteri eller gas och utsöndrar ett luktfritt myggmedel som skapar en myggfri zon på cirka 20 kvadratmeter. Det finns också myggfångare som är utrustade med exempelvis bältesklipp vilket gör att du enkelt kan fästa dem på din ryggsäck eller på dina vandringskläder.
Kapacitet – så stor yta blir myggfri
När du ska välja myggfångare är det viktigt att fundera kring hur stor yta du vill ska bli myggfri. De olika varianterna täcker olika stor yta – från några kvadratmeter till hela trädgårdar. I vissa fall kanske det räcker gott med en myggfångare som bara håller myggen borta precis runt dig, medan du i andra situationer föredrar att ha en betydligt större yta fri från mygg. Välj myggfångare efter behov och användningsområde.
Premiummodellerna förebygger mygg
Vill du förebygga mygg eller bli av med mygg för stunden? För dig som vill ha ett långvarigt skydd, och som inte har något emot att investera en peng i det, rekommenderar vi att du tar en titt på en mer avancerad myggfångare. Dessa använder sig av en sorts gas som omvandlas till koldioxid, vilket påminner om mänsklig utandning och på så sätt lurar myggorna till sig. När myggen är nära nog dras de ner i en behållare där de torkar och dör. Den här sortens myggbekämpare jobbar över tid med att kraftigt minska myggbeståndet i det lokala området där myggfångaren befinner sig. Det kan dock ta ett tag innan myggen försvinner från just din tomt så tålamod är nyckelordet! Se till att ställa ut myggfångaren tidigt i säsongen för att kunna njuta myggfritt så stor del av sommaren som möjligt.
Komplettera gärna med myggmedel – här ser du testvinnande myggmedel.

Tillbaka till början – våra toppval
Vanliga frågor
-
En myggfångare är en apparat för dig som har problem med mycket mygg. Den jobbar på lite olika sätt, antingen genom att skrämma bort myggorna eller genom att locka dem till sig.
-
Det finns myggfångare som skrämmer bort myggorna med ljus eller ljud. Andra lockar till sig myggorna och dödar dem. Myggfångare kan drivas med el, gasol eller batteri.
-
Vi har valt att utse Thermacell MR300 till den myggfångare som är bäst i test. Det är en portabel myggfångare som fått bra omdömen och betyg under flera år och som har en skyddszon om cirka 20 kvadratmeter.
- Vi på Test.se rekommenderar
- Vanliga frågor
- Bäst i test : Thermacell MR300
- Bästa premium : Predator Dynamic
- Bästa med handtag : Conopu flugdödare
- Bästa batteridrivna : Nitecore EMR06
- Bästa för vandring : Thermacell Backpacker
- Välj rätt myggfångare – jämför egenskaperna
- Gasol- eller batteridriven myggfångare
- Hur portabel ska den vara?
- Kapacitet – så stor yta blir myggfri
- Premiummodellerna förebygger mygg