HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av promenadband

fritid uppdaterad 8:e Juni, 2015, Baserad på 3 experttester.

Innan du ska köpa ett promenadband, finns en del saker du bör tänka på. De flesta promenadband är relativt små och enkla att hantera, ibland t.o.m. hopfällbara, men de ska ändå ha sin plats i ditt hem – fundera på var du ska ställa ditt band. Ett hopfällbart promenadband är oftast lättare och allmänt svagare byggt än ett band som inte går att fälla ihop, men det duger helt klart åt inomhuspromenader och lättare joggning – det är dessutom mycket enklare att ställa undan dem när du tränat klart! Det finns dessutom promenadband med och utan motor. Ett band utan motor är generellt sett jobbigare att promenera på, då  det är du själv som måste få bandet att röra sig. Detta krävs en viss lutning på bandet, som gör att du hela tiden glider bakåt/neråt och därför måste gå uppåt! Observera att ett löpband lämpar sig bättre för intensiv joggning och löpning.

Test.se rekommenderar

Viking Sport 102 - bäst i test bland Promenadband 2021
Viking Sport 102, bäst i test.

Viking Sport 102 - Promenadbandet Viking Sport 102 är en uppgradering av vår tidigare rekommendation Sport 101. Viking Sport 102 är ett prisvärt promenadband, som även erbjuder en maxhastighet för lättare jogging. Däremot är jogging mindre lämpat för jogging pga dess begränsade löpyta och dämpning. Träningsdatorn och displayen är mycket enkla, vilket gör dem lätta att använda när man väl lärt sig hur de fungerar. Trots promenadbandets låga vikt är det robust och känns stabilt, samt att maxanvändarvikten är oväntat hög (150 kg). Precis som på tidigare modell är handtaget greppvänliga och når längre bak än andra… Läs mer

Promenadband - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Gåstavar

UPPDATERAD 6:e Maj, 2020

Halkskydd/broddar

UPPDATERAD 15:e November, 2019

Vandringsskor

UPPDATERAD 3:e Juni, 2019

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-test.se

Publicerad

Ett promenadband, även kallat gåband, är den lättaste typen av motionsband och ett mer ekonomiskt alternativ till det betydligt dyrare löpbandet. Bäst-i-test.se har testat två nya promenadband, men det finns även en lista på produkter som de testat tidigare om man vill läsa om dem. Viking Sport 102 blev testets vinnare. Promenadbandet är det mest prisvärda bandet i testet. Motorn är genomsnittlig och erbjuder en maxhastighet för lättare jogging, men trots det är Viking Sport 102 mindre lämpat för jogging pga dess begränsade löpyta och dämpning. Träningsdator och display är mycket enkla och därför lätta att använda, när man väl lärt sig hur de fungerar (trots att display-fronten har spansk text). Med tanke på bandets låga vikt är modellen oväntat stabilt och maxanvändarvikten är väldigt hög för att vara ett promenadband (150 kg). Viking Sport 102 är därför perfekt för den som precis börjat träna och mest går, men som vill börja jogga när konditionen förbättrats. Att modellen dessutom får plats under sängen när den är hopfälld är också ett plus! Testets andraplats gick till Master Fitness 290, som är ett gediget promenad- och joggingband. Promenadbandet har en skaplig prestanda i relation till sitt pris. Med en motor på respektabla 1 hk har Master Fitness 290 en maxhastighet på hela 10 km/h, vilket gör att man också kan jogga på bandet. Det är robust byggt och känns stabilt, även vid sin topphastighet. I hastigheter över 8 km/h upplevs dock löpytan på 115x36 cm som otillräcklig, i synnerhet på bredden. Även Master Fitness 290 är hopfällbart och med transport hjul blir det enkelt att flytta den. Dess maxanvändarvikt på blygsamma 90 kg känns dock snålt tilltagen och utesluter troligen många potentiella köpare. Däremot är både display och träningsdator fullt acceptabla för bandets prisklass.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat promenadband, även kallade gåband, som man också kan jogga på. Promenadband är den lättaste typen av motionsband och ett mer ekonomiskt alternativ till det betydligt dyrare löpbanden. Promenadbandet är konstruerat för att endast klara av att promeneras på, inte löpning. Bäst i test blev Viking Sport 101 – ett prisvärt promenadband som även klarar av lättare joggning. Bandet är trots det prissatt som ett vanligt promenadband. Både träningsdator och display är mycket enkla och lätta att använda, när man väl lärt sig hur de fungerar (display-fronten har spansk text). Sport 101 har en kraftig motor, för att vara ett promenadband, som ger en maxhastighet i joggingtempo – snabbare kan man inte springa då löpytan är begränsad. Bandet är dessutom förvånansvärt stabilt med tanke på den låga vikten, plus att dess maxanvändarvikt är väldigt hög för ett promenadband (150 kg).  Maskinen kan fällas ihop och rullas undan när den ej används! På testets andraplats hamnade tyska Stamm Bodyfits Xenos 1000 – som utses till bästa joggingband. Till skillnad från många andra band i den här prisklassen, har Xenos 1000 en stilren design och gedigen byggkvalitet som gör konstruktionen stabil. Dess display är lätt att använda, inte minst tack vare praktiska snabbknappar, och träningsdatorn har flera träningsprogram som ger en varierande och utmanande träning. Master Fitness 290 är ett gediget promenad- och joggingband med kraftig motor som tagit tredjeplats. Joggingbandet har en skaplig prestanda i relation till sitt pris. Med en motor på respektabla 1 hk har Master 290 en maxhastighet på 10 km/h. Bandet är robust byggt och känns stabilt även vid sin topphastighet. Master 290 är hopfällbart och utrustad med transporthjul, vilket gör att det lätt kan ställas undan när bandet inte används.

Vinnare i det här testet

Kropp & Själ

Publicerad

Tidskriften Kropp & Själ har i nummer 5 2011 publicerat ett test av promenadband. Banden betygsattes utefter olika kriterier. Dessa var funktion (dator, program, pulsmätare, snabbval m.m.), design (utseende, färger m.m.), kapacitet (motor, hastighet m.m.), smidighet (vikt, flyttbarhet m.m.), trygghet (garantier, förväntad livslängd m.m.) och prisvärdhet (pris och kvalitet). Bäst i test blev Attract motionsband. Max användarvikt är 120 kg och maxhastighet är 0,8-12 km/h. Bandet har en del funktioner, så som en träningsdator som visar hastighet, distans, tid, puls och kaloriförbrukning. Det finns tolv olika förinställda träningsprogram och snabbval till tre hastigheter. Man kan dessutom justera bandets lutning. Förutom detta har bandet pulsmätare, flaskhållare och kontroller för fart och start/stopp på både displayen och handtagen. På andraplats hamnade Löpband Elite 1202 som säljs av Sporttema. Här är max användarvikt 130 kg och maxhastigheten 1-14 km/h. Detta band har funktioner, så som 27 förinställda träningsprogram, snabbknappar för olika hastigheter och två lutningsnivåer. Bandet är dessutom utrustat med två högtalare och uttag för mp3-spelare. Det har också handpulsmätare. På testets tredjeplats hamnade Abilica Trex 3. Bandets max användarvikt är 115 kr och maxhastigheten är 0-16 km/h. Detta bandet har funktioner, så som en träningsdator som visar hastighet, distans, tid, puls och kaloriförbrukning. Det har dessutom tolv olika förinställda träningsprogram, elektronisk höjdjustering och tio dämpkuddar.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"