HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Årets julklapp 2018!

20:e November, 2018, 09:06

Årets julklapp: Det återvunna plagget!

Så har då HUI Research presenterat årets julklapp 2018, och det är det återvunna plagget som tar hem titeln! Intresset för att handla second hand eller kläder som helt eller delvis är tillverkade av återvunnet material har fått ett nyväckt intresse, representerar väl den tid vi lever i och förväntas säljas i ett stort antal exemplar framöver. Det prickar med andra ord in alla tre kriterier för att kunna utses till årets julklapp! Motiveringen lyder:

”Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar har fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlevnaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.”

Ta del av trenden du också: handla klimatsmart!

Ett enkelt sätt att handla klimatsmart är att konsumera sådant som redan finns i omlopp, det vill säga begagnade varor. Några bra ställen att börja din jakt på det perfekta återanvändbara plagget är till exempel Myrorna och Erikshjälpen. På Sellpy kan du köpa (och sälja!) begagnade kläder på nätet. Mycket enklare blir det inte!