HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bli en bättre bilförare med kupévärmare!

11:e Januari, 2019, 09:54

Iskylan har dragit in över landet och alla bilförare som inte redan har en kupévärmare borde se över fördelarna med att ha en! 

Bekvämt och säkert

Bekvämligheten i att utrusta sin bil med kupévärmare är förstås självklar: det är bra mycket trevligare att sätta sig i en uppvärmd bil än i en iskall! Vad som kanske inte är lika självklart är att du kör bättre i en uppvärmd bil. En stel och huttrande förare kör helt enkelt inte lika bra som en avslappnad en! Dessutom blir rutorna lättare att skrapa om bilen är uppvärmd inifrån, och de immar inte igen lika mycket när du sätter dig och kör iväg. Sikten blir med andra ord bättre, vilket såklart också bidrar till säkrare körning. 

Det här ska du tänka på inför ett köp

Ju större bil du har desto kraftfullare kupévärmare behöver du! Det finns en mängd olika varianter att välja mellan, så fundera på vad just du behöver. Dyrast är inte nödvändigtvis det bästa alternativet för dig! Placeringen av kupévärmaren spelar också roll för effektiviteten. Insuget och utblåset måste vara fritt och luftströmmen måste ha möjlighet att röra sig en bit bort från värmaren.

Test.se rekommenderar!

Vi på Test.se rekommenderar Calix Slim Line 1600. Modellen har två effektlägen; 800 W och 1600 W. Den är självreglerande, vilket innebär att den själv kan reglera temperaturen i förhållande till omgivningen.

Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du köper kupévärmare och jämföra andra värmare som gjort bra ifrån sig i tester.