HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bra år för robotgräsklippare

19:e Juni, 2014, 08:39

Robotgräsklippare är inte något nytt på marknaden utan har funnits till försäljning sedan mitten av 90-talet. Dess popularitet har dock de senaste åren skjutit i höjden och idag säljs mer robotgräsklippare än någonsin tidigare. De flesta robotgräsklippare kostar en bit över 10000 kr, men det finns också fullgoda budgetalternativ en bit under denna prisnivå. Vanliga tillverkare är Robomow, Husqvarna, Gardena och Worx.

Eftersom robotgräsklippare är ett relativt kostsamt inköp är det viktigt att noggrant jämföra tillverkarnas produkter innan man gör sitt val. Därför har vi samlat ihop marknadens alla testkällor och analyserat dessa för att utse en vinnare bland robotgräsklippare. Den robotgräsklippare som vi anser är det bästa köpet är Robomow MS1000. Dess klippförmåga är mycket bra och den är enkel att få igång. Ljudnivå är helt klart acceptabel och den laddar snabbt.

Bästa budgetalternativ är Worx 2.0 som kostar ca 8000 kr. Den är definitivt prisvärd och för dessa välinvesterade slantar får du en robotgräsklippare som får högsta betyg för sin användarvänlighet och drift/säkerhet. Klippresultat är också bra, men den når inte upp i Robomows nivåer. Menyerna är enkla och den är en av marknadens mest tystgående robotgräsklippare.

Gå till vår sida om robotgräsklippare för att hitta alla tester

Populariteten fortsätter öka


Grafen ovan visar hur mängden sökningar på Google efter ordet robotgräsklippare ökat. Bästa månaden är Maj 2014. Källa: Google Trends

Skribent: Redaktionen.

SE ÄVEN