VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 4 September 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta popcornmaskinen som är bäst i test 2023

Vill du ha lika spröda och fluffiga popcorn som på bio? Med en popcornmaskin får du en äkta biokänsla när du kollar på film eller dina favoritserier på tv hemma. Vi har valt ut de popcornmaskiner som är bäst i test och som fått bra recensioner och ta del av de bästa tipsen i vår köpguide.

Vi har jämfört
 • Hur mycket popcorn den kan göra.
 • Storlek och vikt på maskinen.
 • Användarvänlighet.
 • Hur lätt den är att rengöra.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Great Northern
Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Svart
Bäst i test
Bäst i test
Great Northern
Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Svart
Exklusiv popcornmaskin från USA:s kändaste tillverkare som ger perfekta popcorn.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Andra plats på test hos Bästihemmet.se 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Kapacitet: 2-3 liter popcorn.
Storlek: L 25 x H 48 x B 28 cm.
Vikt: 3,7 kilo.
Enkel att använda.
Lätt att rengöra – grytan tål maskindisk.
3 års garanti.

Great Northern Popcorn är en amerikansk tillverkare av popcornmaskiner och har levererat maskiner till nöjesindustrin i över 20 år. Sedan ett par år säljs deras populära popcornmaskiner även i Sverige.

Vi har utsett Great Northern Little Bambino till den bästa popcornmaskinen – en riktigt snygg och exklusiv maskin för dig som älskar popcorn. Den blev bäst i test hos Kockhuset.se som rekommenderar den till dig som vill få en äkta biokänsla på hemmaplan. Enligt deras recension är den både snygg och enkel att använda inför fredagsmyset. Hos Bästihemmet.se kom popcornmaskinen på andra plats och blev deras bästa lyxmodell. Nöjda kunder tycker att den kan göra godare popcorn än på bio och den är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Popcornmaskinen är stor och robust och passar perfekt till den stora familjen eller när du bjuder hem vänner för middag eller mys. Den har en kapacitet för två till tre liter färdigpoppade popcorn. Med den här popcornmaskinen går det både snabbt och lätt att göra äkta biopopcorn hemma. I botten går värmeslingor och i taket finns en värmelampa som håller popcornen varma och fräscha en längre tid.

Popcornmaskinen är i storleken L 25 x H 48 x B 28 centimeter och väger 3,7 kilo, så du kan behöva avsätta lite yta på köksbänken för att få plats med den. Den är enkel att rengöra och du kan ta av innerdelen och diska den i diskmaskin. Glasrutorna är lätta att rengöra och tillverkade av säkerhetsglas som tål höga temperaturer.

 • Butiker & priser
 • Priser för Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Svart
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
Priser visas i samarbete med

Bästa design Test.se - Bästa design
Ariete
Ariete XL Popcorn Maker
Bästa design
Bästa design
Ariete
Ariete XL Popcorn Maker
Snygg popcornmaskin för gammaldags biokänsla som poppar popcorn snabbt.
Tredje plats på test hos Bästihemmet.se 2022.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Kapacitet: 2,4 liter popcorn.
Storlek: L 29 x H 52 x B 34 cm.
Poppar popcornen snabbt.
Lätt att flytta runt.
Rengörs för hand.

Ariete är ett varumärke från Italien med innovativa produkter som har en hög kvalitet och bra pris. I sitt utbud har de både kaffekokare, brödrost, blender, pastamaskin och andra populära hushållsprodukter som popcornmaskiner. 

Ariete XL Popcorn Maker är en popcornmaskin i snygg röd retrostil, som tagen från en gammal biograf. Den passar perfekt för barnkalaset eller fredagsmyset. Den har fått högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken. På ett test hos Bästihemmet.se kom Arietes popcornmaskin på tredje plats och enligt dem är den både snygg och ger en större mängd popcorn.

Popcornmaskinen ger dig läckra popcorn och den kan poppa upp till 2,4 liter popcorn på samma gång. Den har en teknik som värmer popcornen snabbare så att poppningen går snabbt. Den är i storleken L 29 x H 52 x B 34 centimeter och eftersom den är lätt kan du välja att ha den stående på en plats i köket eller om du vill flytta runt den. Rengöringen av popcornmaskinen ska göras för hand.

 • Butiker & priser
 • Priser för Ariete XL Popcorn Maker
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
Priser visas i samarbete med

Bästa prisvärda Test.se - Bästa prisvärda
Champion
Champion Popcorn Maker CHPCM125
Champion Champion Popcorn Maker CHPCM125 - Test
Bästa prisvärda
Champion
Champion Popcorn Maker CHPCM125
Liten, kompakt och prisvärd popcornmaskin i retrodesign.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Fjärde plats på test hos Bästihemmet.se 2022.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2023.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Kapacitet: 1-3 dl kärnor.
Storlek: L 28 x H 24,5 x B 44 cm.
Vikt: 3,2 kilo.
Fungerar med smör eller olja.
Inbyggd kastrull som går att ta loss.
Inbyggt ljus.
Enkel att använda.
Lätt att rengöra.
Finns i rött och svart.

Champion är ett svenskt varumärke inom hemelektronik som grundades 1938. I deras utbud finns ett brett sortiment inom hem och hushåll. Här hittar du populära köksassistenter, slow cooker, sous vide, vattenkokare, äggkokare – och popcornmaskin.

Champion Popcorn Maker CHPCM125/CHPCM120 är en popcornmaskin för dig som vill kunna göra popcorn med biografkänsla hemma. Den har en snygg retrodesign som gör att den också blir en inredningsdetalj i ditt hem. Hos Kockhuset.se kom popcornmaskinen på andra plats och de lyfter fram både design och utseende. Den fick bra recension hos Bästihemmet.se där den kom på fjärde plats och beskrivs som liten och kompakt med ett perfekt resultat. Popcornmaskinen rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt, har högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken och är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner. Nöjda användare beskriver den som stor, snygg och med en design som påminner om en gammaldags bio.

Popcornmaskinen har en snygg retrodesign och är ett måste för alla film- och popcornälskare. Den har inbyggd belysning och en lucka på framsidan så att du snabbt kommer åt popcornen. Kapaciteten är på 1-3 deciliter popcornkärnor och maskinen har en väl tilltagen kastrull. Du fyller smör eller olja och majs i den inbyggda kastrullen och efter en kort stund startar poppningen. Maskinen håller sedan popcornen varma under tiden du tittar på filmen.

Eftersom du kan ta loss kastrullen är det lätt att rengöra popcornmaskinen efter användningen.

Popcornmaskinen finns även i den större storleken Champion Popcorn Maker CHPCM406. 

 • Butiker & priser
 • Priser för Champion Retro Popcornmaskin, Svart
Priser visas i samarbete med

Bästa med varmluft Test.se - Bästa med varmluft
Ariete
Ariete Party Time Popcornmaskin
Bästa med varmluft
Bästa med varmluft
Ariete
Ariete Party Time Popcornmaskin
Få spröda och luftiga popcorn med denna popcornmaskin som använder sig av varmluft istället för olja.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Populärt val hos Pricerunner.
Kapacitet: 60 gram kärnor.
Varmluft – behöver ingen olja eller fett.
Finns i röd och blå.

Ariete är ett varumärke från Italien med produkter som både har en hög kvalitet, bra pris och är innovativa. I sitt utbud har de både kaffekokare, brödrost, blender, pastamaskin och andra populära hushållsprodukter som popcornmaskiner.

Med en Ariete Party Time Popcornmaskin är det lätt att göra födelsedagskalaset roligare. Den är snabb och du får popcorn på nolltid – som dessutom smakar lika gott som på bio. Designen är retroinspirerad och du kan välja mellan färgerna röd och blå.

Popcornmaskinen poppar popcornen med hjälp av varmluft och har en kapacitet att poppa 60 gram majskorn på under två minuter. Resultatet blir spröda och luftiga popcorn. Eftersom du inte behöver tillsätta olja eller smör för att kunna poppa får du ett fettsnålt alternativ. Du fyller på med kärnor ovantill och tömmer sedan popcornen via en öppning framtill.

 • Butiker & priser
 • Priser för Ariete Party Time Popcornmaskin, röd
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Leverans på 3-5 dagar
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
OBH Nordica
OBH Nordica Big Popper
Bästa budget
Bästa budget
OBH Nordica
OBH Nordica Big Popper
Stilren och prisvärd popcornmaskin som kan göra 4,5 liter popcorn med ett lock som kan användas som serveringsskål.
Testvinnare hos Bästihemmet.se 2022.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2023.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Kapacitet: 4,5 liter popcorn.
Storlek: L 41,5 x H 36 x B 22,6 cm.
Enkel att använda.
Nontick-beläggning.
Skål kan användas vid servering.
Rengöring – skålen tål diskmaskin.
2 års garanti.

OBH Nordica är ett företag som gör nordisk design och smarta funktioner för matlagning, städning och hårstyling. Deras slogan är ”Designing Good Life” – och syftar på underlätta så att du får tid till något annat.

OBH Nordica Big Popper är en prisvärd popcornmaskin som vi utsett till bästa budget. Den kom på första plats hos Bästihemmet.se som beskriver den som en högeffektiv popcornmaskin för mysiga filmkvällar. Den är ett populärt val hos Prisjakt, Pricerunner och rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt. Hos Bagaren och Kocken har kunderna gett ett högt kundbetyg och enligt nöjda kunder är det en fantastisk maskin som inte lämnar ett enda opoppat majskorn kvar.

Detta är en stilren popcorn i svart och genomskinligt lock med en kapacitet att poppa 4,5 liter popcorn åt gången. Den poppar popcornen perfekt varje gång och är enkel att använda. Tack vare en roterande omrörare är popcornen alltid i rörelse vilket gör att de inte fastnar. När popcornen är färdiga vänder du på locket och kan använda den som serveringsskål.

Popcornmaskinen har en effekt på 1000 watt och är i storleken L 41,5 x H 36 x B 22,6 centimeter. Den har nonstick-beläggning som underlättar rengöringen och serveringsskålen tål dessutom diskmaskin.

 • Butiker & priser
 • Priser för OBH Nordica Popcornmaskin Big Popper Svart
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test popcornmaskin - se bästa popcornmaskinen.

Köpguide popcornmaskin

Är du en av många som tycker att popcorn och film hör ihop? Med en egen popcornmaskin får du en äkta biokänsla när du ser på film eller dina favoritserier på tv:n hemma i vardagsrummet. Hur vill du ha dina popcorn? Med salt, smör, krydda eller inget alls? Med en popcornmaskin kan du få popcornen precis som du vill! Här hjälper vi dig att hitta den bästa popcornmaskinen och berättar fördelarna med att köpa en.

Vad är en popcornmaskin?

I en popcornmaskin poppar du popcorn med ett helt annat resultat än du får med mikropopcorn. Att poppa popcorn i en popcornmaskin är enkelt och går snabbt och det finns flera olika modeller att välja mellan. En vanlig modell är en popcornmaskin i retrodesign med gryta, glasrutor och lucka framtill som du liknar ger dig en känsla av att vara på tivoli eller bio. En annan typ är rund med ett avtagbart lock som sedan kan användas som serveringsskål. Det finns även popcornmaskiner som poppar popcornen rätt ner i en skål du placerar nedanför maskinen.

Hur fungerar en popcornmaskin?

Trots olika design fungerar de flesta popcornmaskiner på liknande sätt. Den har ofta en inbyggd kastrull som du fyller med olja eller fett och popcornkärnor. Andra har en praktiskt varmluftsugn som gör att du inte behöver något fett alls. När maskinen värms upp poppas popcornen ut ur kastruller och ramla ner, antingen i maskinen eller genom ett hål till en skål du placerar nedanför. När poppningen är färdig stänger maskinen automatiskt av sig. Ibland finns det värmeslingor i botten och en lampa i taket som håller popcornen varma och fräscha till att det är dags för dig att äta.

Så här fungerar en popcornmaskin från Kjell & Company:

Fördelar med en popcornmaskin

Det finns många anledningar till att köpa en popcornmaskin till sig själv eller för att ge bort i present. Här är några fördelar!

Perfekta popcorn

Är du en av dem som blir irriterad när du gör mikropopcorn och möts av antingen brända popcorn eller alldeles för många kärnor kvar i påsen? En popcornmaskin ger dig perfekt poppade popcorn varje gång. De blir luftiga, spröda och goda att mumsa på under fredagsmyset.

Hög kapacitet

Är ni många som vill äta popcorn samtidigt? Popcornmaskinen har en hög kapacitet och kan ofta göra två till fyra liter popcorn på en och samma gång.

Håller värmen bra

Många popcornmaskiner har möjligheten för värmehållning vilket håller dina popcorn varma och fräscha under en längre tid. Då kan du poppa en större mängd och fylla på din snacksskål efter hand utan att få kalla och sega popcorn.

Lätta att använda

Att använda en popcornmaskin är busenkelt. Du fyller på popcornkärnor, sätter igång den och sedan gör maskinen jobbet. Du behöver inte passa någon mikrovågsugn eller spis för att undvika att bränna popcornen.

Biografkänsla hemma när du vill

Många popcornmaskiner har en retrodesign och är snygga ha placerade på en köksbänken. Det är också ett sätt att piffa till en fest eller ett barnkalas med och ger en äkta bio- och tivolikänsla. Dessutom perfekt inför fredagsmyset.

Popcorn är nyttigt snacks

Jämfört med många andra snacks är popcorn nyttigare att äta eftersom det innehåller väldigt lite fett och samtidigt mycket fibrer. Det har även låg inverkan på blodsockret.

När använder man en popcornmaskin?

Det finns flera tillfällen som du kommer att ha användning för popcornmaskinen. Det vanligaste tillfället är när du vill ha popcorn till fredagsmyset framför en film, tv-serie eller helgens familjeunderhållning på tv:n. Du kan använda den när du ska ha fest hemma och förmingla med popcorn. Är ni många är det effektivt eftersom popcornmaskinen har en större kapacitet än vanliga popcorn du gör i mikrovågsugnen. Ska barnen ha barnkalas kommer popcornmaskinen att höja partystämningen rejält. Barnen kan själva få vara med och fylla på med kärnor och sedan se hur popcornen poppas mitt framför deras ögon.

Läs också: Test om ismaskin 

Bäst i test popcornmaskin - se testvinnande popcornmaskiner.
Popcornmaskinen är lika uppskattad vid fredagsmyset som på fest eller till barnkalas.

Så mycket olja har man i en popcornmaskin

I de flesta popcornmaskiner tillsätter du olja eller fett för att de ska fungera. Använd olja, flytande smör eller köp en specifikt olja för popcorn. Undvik helst olivolja eftersom detta kan ge mycket smak. Hur mycket olja eller fett du har kan variera beroende på vilken popcornmaskin har, men det kan vara runt någon matsked.

Tips på olja till popcornmaskinen: 

 • Rapsolja
 • Kokosnötolja
 • Solrosolja
 • Avokadoolja

Popcornmaskinens egenskaper

För att hitta rätt popcornmaskin behöver du jämföra de olika egenskaperna.

Kapacitet - hur mycket popcorn den kan göra

Popcornmaskiner tillverkar olika mängd popcorn vilket antingen mäts i deciliter för popcornkärnor eller antal liter färdigpoppade popcorn. En mindre popcornmaskin kan göra två till tre liter popcorn medan en större modell kan göra runt fyra liter popcorn. 

Storlek på popcornmaskinen

En popcornmaskin brukar ha en lagom storlek som gör att den får plats på köksbänken. Det finns även mindre modeller som du kan flytta runt och placera i vardagsrummet så att du har popcornen nära när du ser på film.

Popcornmaskinens design – retro, rund eller med vagn

Popcornmaskiner kommer i flera olika design – den vanligaste är en popcornmaskin i klassisk retrodesign som liknar en popcornmaskin som finns på biografen. Andra har en rund mer neutral form och ett lock som du även kan använda som serveringsskål. En tredje variant kastar ut popcornen genom ett hål och då får du fånga upp de färdiga popcornen i en skål. För ännu mer tivolikänsla kan du välja en popcornmaskin med vagn som har en stor kapacitet som kan passa för en större fest eller mindre restaurang.

Praktisk värmehållning

Poppar du mycket popcorn och vill fylla på skålen med varma popcorn har en del en smart värmehållningsfunktion. Med värmeslingor och en värmelampa hålls popcornen både varma och krispiga och får samma härliga konsistens hela kvällen.

Så gör du rent popcornmaskinen

För att popcornmaskinen ska hålla sig ren och fräsch och få en längre hållbarhet behöver du göra rent den efter varje användning. Använder du fett eller olja blir maskinen av naturliga skäl också fet. För att du ska vilja använda den behöver den vara lätt att rengöra. Dra ut kontakten och låt maskinen svalna ordentligt innan du börjar rengöringen. I många fall går popcorngrytan att ta loss och rengöra – antingen för hand eller i diskmaskin. Gör rent insidan och utsidan av maskinen med en ren och fuktig trasa.

Tänk på säkerheten!

Var rädd och dig och tänk på säkerheten när du använder din popcornmaskin. Eftersom popcornmaskinen är en elektrisk apparat är det bra att tänka på en del saker. Placera den alltid på en plan yta och håll den borta från vatten. Läs alltid instruktionerna innan du använder din popcornmaskin för första gången och spara manualen om du har frågor eller funderingar i framtiden. Ska det vara olja i grytan får du aldrig torrkoka popcornen. Har maskinen en lucka ska denna aldrig öppnas under pågående poppning för att förhindra eventuella olyckor. Rör aldrig ytor som är varma, som kastrullen som kan ta tid på sig att kallna efter färdig poppning. Lämna aldrig små barn i närheten av popcornmaskinen utan tillsyn.

Köpa popcornmaskin – att tänka på!

Det finns flera saker du kan behöva tänka på inför ditt val av popcornmaskin. Här är några av sakerna du kan ta med dig!

 • Vilken design du vill ha, ex retrodesign eller mer klassisk rund form.
 • Hur stor den är och om den får plats på köksbänken.
 • Hur mycket popcorn den har möjlighet att gör på en och samma gång.
 • Om rengöringen är lätt och om delar går att diska i diskmaskin.

Krydda dina popcorn med popcornkrydda

För att sätta ännu mer prägel på dina popcorn kan du krydda med popcornkrydda. Det finns flera olika smaker att välja mellan från flera varumärken så att du hittar något för dig. 

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Kockhuset.se (2023)

Kockhuset.se har valt ut de fyra bästa popcornmaskinerna och recenserat dem. På första plats kom Great Northern Little Bambino som ger dig en äkta bioupplevelse, perfekt till fredagsmyset. På andra plats kom Champion Retro som beskrivs som en snygg popcornmaskin som har prioriterat design och utseende. På tredje plats kom Great Northern Matinee Movie som är en popcornvagn med stor kapacitet och hög kvalitet.

Bästihemmet.se (2022)

Bästihemmet.se har samlat de bästa popcornmaskinerna i en topplista. På första plats kom OBH Nordica Big Popper som är en högeffektiv popcornmaskin med avtagbar serveringsskål. På andra plats kom Great Northern Little Bambino som blev bästa lyxmodellen och beskrivs som robust och stor kapacitet. På tredje plats kom Ariete XL Popcorn Maker – en popcornmaskin i retromodell som är lätt att flytta runt.

Läs också: Test om bästa pastamaskinerna

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Du fyller popcorngrytan med olja och popcornkärnor och efter några minuter har du krispiga och varma popcorn redo att avnjutas till en film, tv-serie eller tv-program.
 • Mängden olja i popcornmaskinen beror på vilken modeller du har, men i många fall är det runt en matsked.
 • Vi har valt att utse Great Northern Little Bambino till den popcornmaskin som är bäst i test. Det är en exklusiv popcornmaskin som med snygg design i retrostil och hög kapacitet.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Great Northern Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Svart
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng