VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 17 Maj 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bästa popcornmaskinerna för hemmabruk

Vill du ha lika spröda och fluffiga popcorn som på bio? Med en popcornmaskin får du en äkta biokänsla när du kollar på film eller dina favoritserier på tv hemma. Vi har valt ut de som är bäst i test och som fått bra recensioner. Ta också del av de bästa tipsen i vår köpguide.

Vi har jämfört
 • Hur mycket popcorn den kan göra.
 • Storlek och vikt på maskinen.
 • Användarvänlighet.
 • Hur lätt den är att rengöra.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Great Northern
Great Northern Little Bambino
Great Northern Great Northern Little Bambino - Test
Bäst i test
Great Northern
Great Northern Little Bambino
Exklusiv popcornmaskin från USA:s kändaste tillverkare som ger perfekta popcorn.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Andra plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Kapacitet: 2-3 liter popcorn.
Storlek: L 25 x H 48 x B 28 cm.
Vikt: 3,7 kilo.
Enkel att använda.
Lätt att rengöra – grytan tål maskindisk.
3 års garanti.

Great Northern Popcorn är en amerikansk tillverkare av popcornmaskiner och har levererat maskiner till nöjesindustrin i över 20 år. Sedan ett par år säljs deras populära maskiner även i Sverige.

Vi har utsett Great Northern Little Bambino till bäst i test – en riktigt snygg och exklusiv maskin för dig som älskar popcorn. Den blev bäst i test hos Kockhuset.se som rekommenderar den till dig som vill få en äkta biokänsla på hemmaplan. Enligt deras recension är den både snygg och enkel att använda inför fredagsmyset.

I ett test hos Prisjakts experter blev maskinen bäst i test – den beskrivs som marknadens bästa modell. Lätt att använda med gott resultat. Hos Bastihemmet.se kom den på andra plats och blev deras bästa lyxmodell. Nöjda kunder tycker att den kan göra godare popcorn än på bio och den är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Popcornmaskinen är stor och robust och passar perfekt till den stora familjen eller när du bjuder hem vänner för middag eller mys. Den har en kapacitet för två till tre liter färdigpoppade popcorn. Med den här går det både snabbt och lätt att göra äkta biopopcorn hemma. I botten går värmeslingor och i taket finns en värmelampa som håller popcornen varma och fräscha en längre tid.

Maskinen är i storleken L 25 x H 48 x B 28 centimeter och väger 3,7 kilo, så du kan behöva avsätta lite yta på köksbänken för att få plats med den. Den är enkel att rengöra och du kan ta av innerdelen och diska den i diskmaskin. Glasrutorna är lätta att rengöra och tillverkade av säkerhetsglas som tål höga temperaturer.

 • Butiker & priser
 • Priser för Great Northern Popcornmaskin Little Bambino 2-3 liter Röd
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se - Bästa design
Ariete
Ariete XL Popcorn Maker
Ariete Ariete XL Popcorn Maker - Test
Bästa design
Ariete
Ariete XL Popcorn Maker
Snygg popcornmaskin för gammaldags biokänsla som poppar popcorn snabbt.
Tredje plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Kapacitet: 2,4 liter popcorn.
Storlek: L 29 x H 52 x B 34 cm.
Poppar popcornen snabbt.
Lätt att flytta runt.
Rengörs för hand.

Ariete är ett varumärke från Italien med innovativa produkter som har en hög kvalitet och bra pris. I sitt utbud har de både kaffekokare, brödrost, blender, pastamaskin och andra populära hushållsprodukter som popcornmaskiner. 

Ariete XL Popcorn Maker är en snygg maskin i röd retrostil, som tagen från en gammal biograf. Den passar perfekt för barnkalaset eller fredagsmyset. Den har fått högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken. På ett test hos Bastihemmet.se kom Arietes maskin på tredje plats och enligt dem är den både snygg och ger en större mängd popcorn.

Popcornmaskinen ger dig läckra popcorn och den kan poppa upp till 2,4 liter popcorn på samma gång. Den har en teknik som värmer popcornen snabbare så att poppningen går snabbt. Den är i storleken L 29 x H 52 x B 34 centimeter och eftersom den är lätt kan du välja att ha den stående på en plats i köket eller om du vill flytta runt den. Rengöringen ska göras för hand.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa prisvärda Test.se - Bästa prisvärda
Champion
Champion Retro popcornmaskin XL
Champion Champion Retro popcornmaskin XL - Test
Bästa prisvärda
Champion
Champion Retro popcornmaskin XL
Liten, kompakt och prisvärd popcornmaskin i retrodesign.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Fjärde plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2023.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Kapacitet: 1-3 dl kärnor.
Storlek: L 28 x H 24,5 x B 44 cm.
Vikt: 3,2 kilo.
Fungerar med smör eller olja.
Inbyggd kastrull som går att ta loss.
Inbyggt ljus.
Enkel att använda.
Lätt att rengöra.
Finns i rött och svart.

Champion är ett svenskt varumärke inom hemelektronik som grundades 1938. I deras utbud finns ett brett sortiment inom hem och hushåll. Här hittar du populära köksassistenter, slow cooker, sous vide, vattenkokare, äggkokare – och popcornmaskin.

Champion Popcorn Maker XL är för dig som vill kunna göra popcorn med biografkänsla hemma. Den har en snygg retrodesign som gör att den också blir en inredningsdetalj i ditt hem.

Hos Kockhuset.se kom den på andra plats och de lyfter fram både design och utseende. Den fick bra recension hos Bastihemmet.se där den kom på fjärde plats och beskrivs som liten och kompakt med ett perfekt resultat.

Popcornmaskinen rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt, har högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken och är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner. Nöjda användare beskriver den som stor, snygg och med en design som påminner om en gammaldags bio.

Popcornmaskinen har en snygg retrodesign och är ett måste för alla film- och popcornälskare. Den har inbyggd belysning och en lucka på framsidan så att du snabbt kommer åt popcornen. Kapaciteten är på 1-3 deciliter popcornkärnor och maskinen har en väl tilltagen kastrull. Du fyller smör eller olja och majs i den inbyggda kastrullen och efter en kort stund startar poppningen. Maskinen håller sedan popcornen varma under tiden du tittar på filmen. Eftersom du kan ta loss kastrullen är den lätt att rengöra efter användningen.

Maskinen finns även i den större storleken Champion Popcorn Maker CHPCM406. 

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med varmluft Test.se - Bästa med varmluft
Ariete
Ariete Party Time Popcornmaskin
Bästa med varmluft
Bästa med varmluft
Ariete
Ariete Party Time Popcornmaskin
Få spröda och luftiga popcorn med denna popcornmaskin som använder sig av varmluft istället för olja.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Populärt val hos Pricerunner.
Kapacitet: 60 gram kärnor.
Varmluft – behöver ingen olja eller fett.
Finns i röd och blå.

Ariete är ett varumärke från Italien med produkter som både har en hög kvalitet, bra pris och är innovativa. I sitt utbud har de både kaffekokare, brödrost, blender, pastamaskin och andra populära hushållsprodukter som popcornmaskiner.

Med en Ariete Party Time Popcornmaskin är det lätt att göra födelsedagskalaset roligare. Den är snabb och du får popcorn på nolltid – som dessutom smakar lika gott som på bio. Designen är retroinspirerad och du kan välja mellan färgerna röd och blå.

Popcornmaskinen poppar popcornen med hjälp av varmluft och har en kapacitet att poppa 60 gram majskorn på under två minuter. Resultatet blir spröda och luftiga popcorn. Eftersom du inte behöver tillsätta olja eller smör för att kunna poppa får du ett fettsnålt alternativ. Du fyller på med kärnor ovantill och tömmer sedan popcornen via en öppning framtill.

 • Butiker & priser
 • Priser för Ariete Party Time Popcornmaskin, röd
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa budget Test.se - Bästa budget
OBH Nordica
OBH Nordica Big Popper
OBH Nordica OBH Nordica Big Popper - Test
Bästa budget
OBH Nordica
OBH Nordica Big Popper
Stilren och prisvärd popcornmaskin som kan göra 4,5 liter popcorn med ett lock som kan användas som serveringsskål.
Andra plats på test hos Prisjakt experter 2024.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2023.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2023.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Kapacitet: 4,5 liter popcorn.
Storlek: L 41,5 x H 36 x B 22,6 cm.
Enkel att använda.
Nontick-beläggning.
Skål kan användas vid servering.
Rengöring – skålen tål diskmaskin.
2 års garanti.

OBH Nordica är ett företag som gör nordisk design och smarta funktioner för matlagning, städning och hårstyling. Deras slogan är ”Designing Good Life” – och syftar på underlätta så att du får tid till något annat.

OBH Nordica Big Popper är en prisvärd popcornmaskin som vi utsett till bästa budget.

Den kom på första plats hos Bastihemmet.se som beskriver den som högeffektiv för mysiga filmkvällar. I ett test hos Prisjakt experter kom den andra plats. Enligt dem är den billig och gör riktigt bra popcorn. Dessutom är rengöringen enkel. 

Maskinen är ett populärt val hos Prisjakt, Pricerunner och rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt. Hos Bagaren och Kocken har kunderna gett ett högt kundbetyg och enligt nöjda kunder är det en fantastisk maskin som inte lämnar ett enda opoppat majskorn kvar.

Detta är en stilren maskin i svart och genomskinligt lock med en kapacitet att poppa 4,5 liter popcorn åt gången. Den poppar popcornen perfekt varje gång och är enkel att använda. Tack vare en roterande omrörare är popcornen alltid i rörelse vilket gör att de inte fastnar. När popcornen är färdiga vänder du på locket och kan använda den som serveringsskål.

Popcornmaskinen har en effekt på 1000 watt och är i storleken L 41,5 x H 36 x B 22,6 centimeter. Den har nonstick-beläggning som underlättar rengöringen och serveringsskålen tål dessutom diskmaskin.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test popcornmaskin - se bästa popcornmaskinen.

Köpguide popcornmaskin

Är du en av många som tycker att popcorn och film hör ihop? Med en egen popcornmaskin får du en äkta biokänsla när du ser på film eller dina favoritserier på tv:n hemma i vardagsrummet. Hur vill du ha dina? Med salt, smör, krydda eller inget alls? Med en popcornmaskin kan du få dem precis som du vill! Här hjälper vi dig att hitta den bästa och berättar fördelarna med att köpa en.

Vad är en popcornmaskin?

I en popcornmaskin poppar du popcorn med ett helt annat resultat än du får med mikropopcorn. Att poppa popcorn är enkelt och går snabbt och det finns flera olika maskiner att välja mellan. En vanlig modell är en i retrodesign med gryta, glasrutor och lucka framtill som du liknar ger dig en känsla av att vara på tivoli eller bio. En annan typ är rund med ett avtagbart lock som sedan kan användas som serveringsskål. Det finns även maskiner som poppar dem rätt ner i en skål du placerar nedanför maskinen.

Hur fungerar den?

Trots olika design fungerar de flesta popcornmaskiner på liknande sätt. Den har ofta en inbyggd kastrull som du fyller med olja eller fett och kärnor. Andra har en praktiskt varmluftsugn som gör att du inte behöver något fett alls. När maskinen värms upp poppas popcornen ut ur kastruller och ramla ner, antingen i maskinen eller genom ett hål till en skål du placerar nedanför. När poppningen är färdig stänger maskinen automatiskt av sig. Ibland finns det värmeslingor i botten och en lampa i taket som håller dem varma och fräscha till att det är dags för dig att äta.

Så här fungerar en popcornmaskin från Kjell & Company:

Fördelar med en popcornmaskin

Det finns många anledningar till att köpa en popcornmaskin till sig själv eller för att ge bort i present. Är du en av dem som blir irriterad när du gör mikropopcorn och möts av antingen brända popcorn eller alldeles för många kärnor kvar i påsen? En popcornmaskin ger dig perfekt poppning varje gång. De blir luftiga, spröda och goda att mumsa på under fredagsmyset.

Är ni många som vill äta popcorn samtidigt? Maskinen har en hög kapacitet och kan ofta göra två till fyra liter popcorn på en och samma gång.

Många maskiner har möjligheten för värmehållning vilket håller dina popcorn varma och fräscha under en längre tid. Då kan du poppa en större mängd och fylla på din snacksskål efter hand utan att få dem kalla och sega.

Att använda en popcornmaskin är busenkelt. Du fyller på kärnor, sätter igång den och sedan gör maskinen jobbet. Du behöver inte passa någon mikrovågsugn eller spis för att undvika att bränna popcornen.

Många maskiner har en retrodesign och är snygga ha placerade på en köksbänken. Det är också ett sätt att piffa till en fest eller ett barnkalas med och ger en äkta bio- och tivolikänsla. Dessutom perfekt inför fredagsmyset.

Jämfört med många andra snacks är popcorn nyttigare att äta eftersom det innehåller väldigt lite fett och samtidigt mycket fibrer. Det har även låg inverkan på blodsockret.

När använder man en popcornmaskin?

Det finns flera tillfällen som du kommer att ha användning för popcornmaskinen. Det vanligaste tillfället är när du vill ha popcorn till fredagsmyset framför en film, tv-serie eller helgens familjeunderhållning på tv:n. Du kan använda den när du ska ha fest hemma och förmingla med popcorn. Är ni många är det effektivt eftersom den har en större kapacitet än vanliga du gör i mikrovågsugnen. Ska barnen ha barnkalas kommer maskinen att höja partystämningen rejält. Barnen kan själva få vara med och fylla på med kärnor och sedan se hur dem poppas mitt framför deras ögon.

Läs också: Test om ismaskin

Bäst i test popcornmaskin - se testvinnande popcornmaskiner.
Popcornmaskinen är lika uppskattad vid fredagsmyset som på fest eller till barnkalas.

Så mycket olja har man i

I de flesta popcornmaskiner tillsätter du olja eller fett för att de ska fungera. Använd olja, flytande smör eller köp en specifikt olja för popcorn. Undvik helst olivolja eftersom detta kan ge mycket smak. Hur mycket olja eller fett du har kan variera beroende på vilken du har, men det kan vara runt någon matsked.

Tips på olja:

 • Rapsolja
 • Kokosnötolja
 • Solrosolja
 • Avokadoolja

Jämför egenskaperna

För att hitta rätt modell behöver du jämföra de olika egenskaperna. Maskinerna tillverkar olika mängd vilket antingen mäts i deciliter för kärnor eller antal liter färdigpoppade popcorn. En mindre maskin kan göra två till tre liter medan en större modell kan göra runt fyra liter.

En maskin brukar ha en lagom storlek som gör att den får plats på köksbänken. Det finns även mindre modeller som du kan flytta runt och placera i vardagsrummet så att du har popcornen nära när du ser på film.

Maskinerna kommer i flera olika design – den vanligaste är en maskin i klassisk retrodesign som liknar en dem som finns på biografen. Andra har en rund mer neutral form och ett lock som du även kan använda som serveringsskål. En tredje variant kastar ut popcornen genom ett hål och då får du fånga upp de färdiga i en skål. För ännu mer tivolikänsla kan du välja en med vagn som har en stor kapacitet som kan passa för en större fest eller mindre restaurang.

Poppar du mycket popcorn och vill fylla på skålen med varma har en del en smart värmehållningsfunktion. Med värmeslingor och en värmelampa hålls dem både varma och krispiga och får samma härliga konsistens hela kvällen.

Så gör du rent den

För att popcornmaskinen ska hålla sig ren och fräsch och få en längre hållbarhet behöver du göra rent den efter varje användning. Använder du fett eller olja blir maskinen av naturliga skäl också fet. För att du ska vilja använda den behöver den vara lätt att rengöra. Dra ut kontakten och låt maskinen svalna ordentligt innan du börjar rengöringen. I många fall går grytan att ta loss och rengöra – antingen för hand eller i diskmaskin. Gör rent insidan och utsidan av maskinen med en ren och fuktig trasa.

Tänk på säkerheten!

Var rädd och dig och tänk på säkerheten när du använder din maskin. Eftersom detta är en elektrisk apparat är det bra att tänka på en del saker. Placera den alltid på en plan yta och håll den borta från vatten. Läs alltid instruktionerna innan du använder maskinen för första gången och spara manualen om du har frågor eller funderingar i framtiden. Ska det vara olja i grytan får du aldrig torrkoka popcornen. Har maskinen en lucka ska denna aldrig öppnas under pågående poppning för att förhindra eventuella olyckor. Rör aldrig ytor som är varma, som kastrullen som kan ta tid på sig att kallna efter färdig poppning. Lämna aldrig små barn i närheten av maskinen utan tillsyn.

Att tänka på!

Det finns flera saker du kan behöva tänka innan du gör ditt köp. Här är några av sakerna du kan ta med dig!

 • Vilken design du vill ha, ex retrodesign eller mer klassisk rund form.
 • Hur stor den är och om den får plats på köksbänken.
 • Hur mycket popcorn den har möjlighet att gör på en och samma gång.
 • Om rengöringen är lätt och om delar går att diska i diskmaskin.

Krydda med popcornkrydda

För att sätta ännu mer prägel på dina popcorn kan du krydda med popcornkrydda. Det finns flera olika smaker att välja mellan från flera varumärken så att du hittar något för dig.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Kockhuset.se (2023)

Kockhuset.se har valt ut de fyra bästa popcornmaskinerna och recenserat dem. På första plats kom Great Northern Little Bambino som ger dig en äkta bioupplevelse, perfekt till fredagsmyset. På andra plats kom Champion Retro som beskrivs som en snygg maskin som har prioriterat design och utseende. På tredje plats kom Great Northern Matinee Movie som är en popcornvagn med stor kapacitet och hög kvalitet.

Bastihemmet.se (2023)

Bästihemmet.se har samlat de bästa popcornmaskinerna i en topplista. På första plats kom OBH Nordica Big Popper som är högeffektiv med avtagbar serveringsskål. På andra plats kom Great Northern Little Bambino som blev bästa lyxmodellen och beskrivs som robust och stor kapacitet. På tredje plats kom Ariete XL Popcorn Maker, i retromodell som är lätt att flytta runt.

Läs också: Test om bästa pastamaskinerna

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Du fyller grytan med olja och kärnor och efter några minuter har du krispiga och varma popcorn redo att avnjutas till en film, tv-serie eller tv-program.
 • Mängden olja i popcornmaskinen beror på vilken modeller du har, men i många fall är det runt en matsked.
 • Vi har valt att utse Great Northern Little Bambino till den popcornmaskin som är bäst i test. Det är en exklusiv popcornmaskin som med snygg design i retrostil och hög kapacitet.
Innehållsförteckning

Innehåll
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng