VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 17 Augusti 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test ismaskin 2024

Vill du på ett smidigt, snabbt och enkelt sätt få is ska du köpa en ismaskin. Den gör en större mängd is vilket är perfekt om du har gäster och vill bjuda på en kall drink. Här hjälper vi dig att välja ismaskin och delar med oss av bra tips inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Hur mycket is den kan göra.
 • Om det finns flera storlekar på isbitarna.
 • Storlek på vattentanken.
 • Övriga egenskaper som effekt, garanti och hantering.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Wilfa
Wilfa ICE-12S Frostbitt
Bäst i test
Bäst i test
Wilfa
Wilfa ICE-12S Frostbitt
Populär ismaskin med två olika sorters storlekar på isen och kapacitet att göra 70 isbitar/timme.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Cervera.
Gör upp till 70 isbitar i timmen.
Kan göra upp till 12 kilo is på 24 timmar.
Två storlekar på isbitarna.
Enkelt att byta vatten.
Väger 9,2 kilo.
Garanti på 5 år.

Det norska företaget Wilfa grundades 1948 och är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av små elektriska produkter. De har fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation. De gör produkter som kaffemaskiner, blenders, brödrostar, våffeljärn, glassmaskiner och ismaskiner.

Vi har utsett Wilfa ICE-12S Frostbitt till den ismaskin som är bäst i test och den är perfekt för dig som gillar din dryck välkyld. Den är ett populärt val bland ismaskinerna hos Prisjakt och Cervera och hos Pricerunner är kundbetyget högt. När Kockhuset.se valde ut de bästa ismaskinerna kom Wilfas modell på första plats. Enligt deras recension får du mycket maskin för pengarna och mycket is i timmen.

Ismaskinen har en kapacitet att göra upp till 70 isbitar per timme eller upp till 12 kilo is på 24 timmar. Välj mellan två olika storlekar för att få den isbit som passar ditt glas och dryck bäst. Isbitarna blir antingen 25 x 32 eller 25 x 36 centimeter och du byter storlek med bara ett knapptryck. Den färdiga isen skopar du upp med en skopa, använder på en gång eller förvarar i frysen. När ismaskinen är full eller vattnet slut stänger den automatiskt av sig. Det är lätt att fylla på vatten och byta ut det med hjälp av en smidig ventil.

Ismaskinen är liten och kompakt i måtten L 25 x 32 x 36 centimeter vilket gör att den kan förvaras i köksskåpet. Den väger 9,2 kilo och har en effekt på 100 watt. Du rengör ismaskinen för hand.

 • Butiker & priser
 • Priser för Isbitmaskin ICE-12S
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Caso
Caso CS3301 IceMaster PRO
Bästa premium
Bästa premium
Caso
Caso CS3301 IceMaster PRO
Ismaskin i rostfritt stål och urtagbar korg som kan göra 500 gram is på en timme.
Bästa premium hos Kockhuset.se 2023.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2022.
Populärt val hos Cervera.
Kan göra upp till 500 gram is på en timme.
Två storlekar på isbitarna.
Fönster i locket.
Automatisk avstängning.

Caso är ett tyskt varumärke som tillverkar hushållsmaskiner av hög kvalitet. I sortimentet finns bland annat blender, äggkokare, vakuumföroackare, ismaskin och glassmaskin.

Vi har utsett Caso CS3301 IceMaster PRO till den ismaskin som är bästa premium. Det är en ismaskin i rostfritt stål som kommer med både högre kvalitet och dyrare prislapp. Den fick fina ord i en recension av Kockhuset.se som utsåg den till bästa premiumval. Enligt dem är ismaskinen otroligt snabb, snygg och av hög kvalitet. Ismaskinen rekommenderas också av M3 Sveriges Prylsajt när de listade de bästa ismaskinerna på marknaden just nu.

Detta är en smart, snabb och elegant ismaskin med stor kapacitet på 2,2 liter. Den har möjlighet att producera upp till ett 500 gram is i timmen. Tar isen slut kan du göra ny på bara 6-13 minuter. Det gör maskinen perfekt att ha hemma när det vankas fest en varm sommardag.

Du kan göra två olika storlekar på isbitarna och genom det lilla fönstret ser du hur processen fortlöper. Ismaskinen stänger automatiskt av sig när maskinen är full eller vattnet är slut. Den har en uttagbar korg som gör att du servera isbitarna direkt ur den.

Ismaskinen är i storleken L 35,8 x B 24,2 x H 32,8 centimeter och den har en volym på 2,2 liter. Du rengör ismaskinen för hand med en fuktig trasa efter varje användning.

 • Butiker & priser
 • Priser för Caso CS3301 IceMaster PRO
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Champion
Champion Ismaskin
Bästa budget
Bästa budget
Champion
Champion Ismaskin
Få perfekta isbitar att kyla din dryck med denna prisvärda ismaskin.
Bästa budget hos Kockhuset.se 2023.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2022.
Kan göra upp till 10 kilo is på 24 timmar.
Rymmer 600 gram färdig is.
Fönster i locket.
Material i rostfritt stål.
Effekt på 150 watt.

Champion är ett svenskt varumärke inom hemelektronik som grundades 1938. I deras utbud finns ett brett sortiment inom hem och hushåll. Här hittar du populära köksassistenter, slow cooker, sous vide, vattenkokare och äggkokare.

Önskar du en prisvärd ismaskin ska du kika närmre på Champion CHIM210, som vi valt ut till bästa budget. Den kom på tredje plats på test hos Kockhuset.se där den blev bästa budget. Trots sitt lägre pris tycker Kockhuset att ismaskinen ger ett gediget intryck och är enkel att använda. Ismaskinen rekommenderas även av M3 Sveriges Prylsajt.

Ismaskinen är lätt att använda och beskrivs som både snabb, effektiv och smidig. Den tillverkar minst tio kilo is på 24 timmar. Den har en vattentank på 1,7 liter och rymmer upp till 600 gram is. I locket sitter ett fönster som gör att du kan se hur det går för isproduktionen. När maskinen har slut på vatten eller är full visas detta på en LED-indikator.

Ismaskinen är tillverkad av rostfritt stål och har en effekt på 150 watt. Den är 242 x 38 x 328 millimeter stor.

 • Butiker & priser
 • Priser för Champion Ismaskin
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans

Bästa kapacitet Test.se - Bästa kapacitet
Emerio
Emerio IM-111502
Emerio Emerio IM-111502 - Test
Bästa kapacitet
Emerio
Emerio IM-111502
Ismaskin med tre olika val av storlek på isbitarna.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Bagaren och Kocken.
Populärt val hos Whiteaway.se.
Gör upp till 70 isbitar i timmen.
Kan göra upp till 12 kilo is på 24 timmar.
Tre storlekar på isbitarna.
Fönster i locket.
Effekt på 120 watt.

Emerio är ett företag som erbjuder ett brett utbud av produkter till hemmet. I sortimentet finns populära köksmaskiner som air fryer, äggkokare, vattenkokare och brödrost.

Emerio IM-111502 är en populär ismaskin i rostfritt stål för dig som saknar bra frysmöjligheter men som ändå vill ha is. Den är ett populärt val hos Prisjakt, Pricerunner och Whiteaway och kundbetyget hos Bagaren och Kocken är högt.

Ismaskinen tillverkar is på bara några minuter. Den har en vattentank på 2,2 liter och en kapaciet på 12 kilo på 24 timmar – perfekt till de större festerna. Du kan välja mellan tre olika storlekar på bitarna – liten, mellan och stor.

Det finns ett lock i fönstret så att du kan se isprocessen och en digital display. Ismaskinen har en effekt på 120 watt och larmar när korgen är full.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se - Bra val
Nordic Sense
Nordic Sense Isbitsmaskin 2,2L
Nordic Sense Nordic Sense Isbitsmaskin 2,2L - Test
Bra val
Nordic Sense
Nordic Sense Isbitsmaskin 2,2L
Populär ismaskin med hög kapacitet och lätt att använda.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Gör upp till 70 isbitar i timmen.
Kan göra upp till 12 kilo is på 24 timmar.
Effekt på 100 watt.
Fönster i locket.

Nordic Sense är ett danskt företag som tillverkar produkter med tidlös design och stilrent uttryck som passar oavsett vilken inredningsstil du har.

Nordic Sense FH-24974 är ismaskin som är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner. Ismaskinen rymmer 2,2 liter vatten och är lätt att använda med nio isbitar per bricka. Den kan göra 70 isbitar i timmen och upp till 12 kilo isbitar inom 24 timmar. Du fyller upp tanken med vatten och låter sedan maskinen jobba på egen hand.

För att kunna följa arbetet med att producera iskuber har den här ismaskinen ett fönster i locket. Maskinen är lätt att använda med funktioner som är enkla att förstå sig på. Ismaskinen finns även i storleken 1,8 liter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Nordic Sense Isbitsmaskin 2,2L
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test ismaskin - bästa ismaskinerna.

Köpguide ismaskin

På sommaren är det trevligt att kunna servera drycken riktigt kall, något du kan göra om du har tillgång till is. Det går att göra is manuellt i plastbytta som du placerar i frysen. Men med en ismaskin går det både snabbare och lättare att få en större mängd is. Här ger vi dig fördelarna med en ismaskin och hjälper dig att välja rätt modell.

Vad är en ismaskin?

En ismaskin är en hushållsmaskin som du tillverkar is i. Den har en vattentank och ett kyl- och värmeelement och drivs av en elmotor. Du får isbitar på ett både snabbt och effektivt sätt och kapaciteten är ofta hög så att du har is till ett helt sällskap om du till exempel har vänner över på besök. Den är ofta kompakt och ryms i ett köksskåp när du inte använder den.

Bäst i test ismaskin - bästa ismaskinen.
En ismaskin tillverkar is snabbt, lätt och hygieniskt så att du kan kyla ner din dryck, flaskor och mat.

Hur fungerar en ismaskin?

En ismaskin är ofta enkel att använda och den tillverkar is på bara några minuter. Du tar bort islådan, fyller upp tanken med färskt vatten, startar maskinen och låter den sedan jobba på egen hand. En del ismaskiner har en kapacitet att producera 70 isbitar på en timme. Har maskinen ett fönster i locket är det lätt att hålla koll på hur långt processen har kommit .

När isen är färdig använder du den i din dryck på en gång eller förflyttar den till frysen. En del ismaskiner har en uttagbar korg som gör att du kan servera isen direkt från den.

Matkoma testar om en ismaskin kan göra is av allt:

Vad är en frys med ismaskin?

Det finns frysar med ismaskin inbyggd som tillverkar is på samma sätt som en ismaskin. Fördelen med en fristående ismaskin är att du till exempel inte behöver byta ut dina vitvaror för att få en ismaskin. 

Läs också: Test av smarta kylskåp

När använder man is?

Det finns många tillfällen när isbitar kan komma till bra användning. Vankas fest en varm sommardag med många gäster som önskar en välkyld dryck är is en välkommen ingrediens. Den kan användas till drinken, iskaffet, läsken eller sodavattnet – men också för att hålla maten fräsch.

Till drinken

När du bjuder över vänner på en drink är det gott att lägga några isbitar i. Med is får drinken alltid den rätta känslan och is har funktionen att kyla ner den. En vanlig missuppfattning är att isen förtar styrkan på drinken, men det är fel. För lite is gör att drinken vattnas ut, men har du mycket is kyler isen sig själv och håller längre. För att maximera smakerna av din drink behöver du dessutom servera drinken i rätt typ av glas.

Till en svalkande iskaffe

En varm dag kan det vara gott att byta ut kaffet mot en iskaffe. Med fyra till fem isbitar håller du iskaffet riktigt kall trots varmare temperaturer. Iskaffe avnjuts helst i solen!

Till läsk, saft och vatten

Vill du hålla din läsk, saft, vatten eller annan typ av dryck isande kallt ska du slänga i några isbitar.

För att göra slush

Med krossad is är det lätt att göra en egen slush. Blanda krossad is med valfri saft, häll upp i ett glas, sätt i ett sugrör och avjut!

För att kyla flaskor

Vill du hålla din dryck kall innan du öppnar flaskan kan du placera den i en ishink fylld med is. Perfekt om du vill kyla nyårsbubblet, ölen på midsommar eller rosén till grillkvällen med grannarna.

För att hålla mat kyld

Har du kalas och en buffé framme kan det vara bra att hålla de mest känsliga rätterna nedkylda med hjälp av is. Då håller sig maten både kall och fräsch längre.

Bäst i test ismaskin - se testvinnande ismaskiner.
Iskaffe är en av dryckerna du kan göra med hjälp av en ismaskin.

Fördelar med en ismaskin

Funderar du på om du behöver ytterligare en hushållsprodukt i hemmet och är i valet och kvalet om du ska köpa en ismaskin. Det finns många fördelar med att på ett snabbt och enkelt sätt göra egen is hemma.

Alltid tillgång till is

Gillar du att dricka din dryck riktigt kall och välkyld behöver du tillsätta is i glaset. Genom att ha en egen ismaskin hemma behöver du aldrig oroa dig över att drinkarna blir kalla. Du kommer alltid ha möjlighet att servera dig själv, familj och vänner en riktigt kall dryck.

Större mängd is snabbt och enkelt

En ismaskin har möjlighet att göra en högre kapacitet än om du gör isen manuellt i frysen. Du får fler iskuber både snabbt och enkelt. Med bara ett knapptryck producerar maskinen jämna och fina isbitar.

Mer hygieniskt

Det är mer hygieniskt att använda en ismaskin än att frysa isbitar i färdiga isbitslådor. På så sätt vet du att isen alltid är fräsch och nygjord.

Billigare än att köpa is

Är du van att köpa is vid större tillställningar? Med en ismaskin behöver du aldrig köpa is, vilket gör att du i längden sparar pengar. Du behöver dessutom aldrig transportera hem de stora issäckarna från mataffären.

Perfekt vid begränsade frysmöjligheter

Ismaskinen är ett bra alternativ när du har begränsade frysmöjligheter, som i sommarstugan eller när du är på camping med husvagnen.

Ismaskinens egenskaper

Jämför ismaskinens egenskaper för att hitta en som passar dig och ditt behov. Här är vanliga egenskaper och funktioner att kika närmare på.

Kapaciteten – mängd is som produceras

Ismaskiner kommer med olika kapacitet vilket betyder hur stor mängd is de kan producera. Tillverkningstiden kan vara allt från några minuter upp till en timme. Kapaciteten mäts i antal isbitar in timmen eller antal kilo is på 24 timmar. Ofta har ismaskinen en display där du kan styra produktionen och se hur långt den har fortlöpt.

Storlek på iskuberna – en eller flera olika

På en del större och dyrare ismaskiner har du möjlighet att välja mellan flera olika storlekar på isbitarna, oftast två eller tre olika storlekar. En ismaskin där du har möjlighet att själv styra storleken är perfekt om du har olika storlekar på glasen eller särskilda önskemål på större eller mindre isbitar. Med ett enkelt knapptryck byter du storleken.

Vikt och storlek

Vill du ha en ismaskin som får plats i köksskåpet när den inte används? Då ska du köpa en liten och kompakt maskin som är lätt att stuva undan.

Material och design

De ismaskiner som är av lite högre kvalitet är gjorda i rostfritt stål. Vill du ha den framme på köksbänken kan det vara värt att prioritera en snygg eller stilren design.

Fönster i locket – för att följa processen

För att du ska kunna följa processen har många ismaskiner ett fönster i locket. Perfekt eftersom du ser hur det går och hur många isbitar som är klara att använda.

Ljudvolymen spelar roll

De flesta ismaskiner brukar låta en del när de jobbar. Vill du ha en som låter mindre ska du leta efter en modell som fått bra betyg på ljudvolymen.

Automatisk avstängning är säkert

Många ismaskiner stänger automatiskt av sig när maskinen är full eller när vattnet tar slut. Andra säger till på en display så att du själv får stänga av den.

Bäst i test ismaskin - bästa ismaskinen.
Ismaskiner kan ibland göra flera olika storlekar på isbitarna, så att du kan anpassa dem efter glas och dryck.

Hur mycket kostar en ismaskin?

En ismaskin kostar runt 1000 kronor upp till 2300 kronor beroende på storlek, material, kapacitet och varumärke.

Ismaskin med iskross – krossar din is till drinken

En iskrossmaskin är en annan typ av ismaskin och den krossar din is på ett snabbt och smidigt sätt. Du fyller maskinen med färdig is som sedan krossas. Krossad is är en perfekt bas för din drink eller slushdrink. Ett alternativ till iskross eller att krossa för hand är att krossa isen i en blender

Så ofta ska du rengöra ismaskinen

För att hålla sig ren och fräsch behöver ismaskinen rengöras och avkalkas med jämna mellanrum. Hur ofta står angivet i beskrivningen som kommer med ismaskinen, men tanken och utmatningsfacket bör rengöras efter varje användning. Kalka gärna av några gånger per år – hur ofta beror också på hårdheten på vattnet. Kom ihåg att rengöra ismaskinen ordentligt innan första användningen om det skulle finnas smuts och andra rester från produktionen kvar. Av hygieniska skäl ska du alltid byta vatten en gång per dygn och behållaren ska tömmas när maskinen inte används.

Så gör du rent en ismaskin

De allra flesta ismaskiner rengör du för hand och tanken och utmatningsfacket torkar du av med en fuktig och mjuk trasa. Använder du en hård trasa kan det bli repor och i dessa är det lätt att bakterier samlas. Kalka av den med speciella avkalkningsmedel och följ doseringen eller använd ättika eller citronsyra.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Kockhuset.se (2022)

Kockhuset.se har recenserat och listat årets mest prisvärda ismaskiner. På första plats kom Wilfa Isbitsmaskin ICE-12S som beskrivs som en maskin där du får mycket för pengarna. På andra plats kom Emerio Iskubmaskin som har möjlighet att göra tre olika storlekar på kuberna. På tredje plats kom Champion ismaskin som utsågs till bästa budgetval och beskrivs som en maskin för dig som är ekonomiskt men som önskar en modell av hög kvalitet. Bästa premiumval blev Caso CS3301 IceMaster PRO och den har möjlighet att göra färdiga isbitar på bara sju minuter.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Fyll på vatten i vattenbehållaren och låt sedan ismaskinen jobba på egen hand. En del ismaskiner har en kapacitet att göra upp till 12 kilo is på 24 timmar.
 • En ismaskin kostar runt 1000 kronor upp till 2300 kronor beroende på storlek, material, kapacitet och varumärke.
 • Vi har valt att utse Wilfa ICE-12S Frostbitt till den ismaskin som är bäst i test. Det är en populär ismaskin som kan göra två storlekar på isbitarna och en kapacitet att göra 70 isbitar per timme.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Wilfa Wilfa ICE-12S Frostbitt
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng