HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Fira kaffets dag! Bästa bryggaren utsedd.

29:e September, 2017, 13:01

Visste du att vi i Sverige dricker näst mest kaffe i hela världen? Jo, så är det faktiskt! Det är bara våra grannar i Finland som dricker mer än vi. Och idag, 29/9, är det alltså kaffets dag!

Så varför är då denna mörka, mjuka och aromatiska dryck värd att fira? Utöver att det är det enda som får många av oss fungera om morgonen (och vidare igenom arbetsdagen) har kaffe stora hälsofördelar! Det innehåller mängder av nyttiga antioxidanter som gör oss gladare, och studier visar att kaffe och koffein kan ha skyddande effekt mot bland annat demens och Alzheimers. För kvinnor verkar kaffe dessutom minska risken för livmoderkroppscancer, i alla fall om de dricker minst fyra koppar om dagen. Så ta en kopp till, för tusan!

Välj en testvinnare!

För att få till en riktigt bra kopp kaffe krävs en riktigt bra kaffebryggare! Här på Test.se rekommenderar vi tre olika kaffebryggare, en för varje plånbok! Klicka här för att ta del av våra samlade tester och testvinnarna!  Sedan behövs förstås även ett riktigt gott kaffe! Här har vi samlat tester av bryggkaffe, spana in det och se om du kan hitta en ny favorit!

Dansande getter och vakna munkar

Enligt en legend om kaffets tillblivelse var det getter som upptäckte kaffets uppiggande effekt! Getherdar i Etiopien ska ha lagt märke till hur deras getter ”dansat” omkring efter att de knaprat i sig av de smarriga kaffebären. En lokal munk blev nyfiken och tillredde en dryck på bären, och effekten av den höll honom vaken hela natten!

Visste du att…

Ljusrostat kaffe innehåller mer koffein än mörkrostat! Rostningen av bönorna bränner nämligen bort en del av koffeinet. Och mjölk försvagar faktiskt också effekten av koffeinet, eftersom kroppen tar upp kaffet mycket långsammare om det är mjölk i. Så vill du bli pigg av ditt kaffe bör du dricka ett ljusrostat kaffe utan mjölk!

SE ÄVEN