HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Gör din egen glögg!

1:a December, 2017, 09:42

Så står december plötsligt här, och det forna novembermörkret lyses mer och mer upp av stjärnor och ljusstakar i fönster överallt. Julen kryper närmare och närmare, och med den en massa mysiga traditioner!

1:a december – glöggens dag

Idag är det glöggens dag, och därmed också mer än okej att dricka den julbetingade drycken för första gången i år. Har du provat göra din egen glögg någon gång? Det behöver faktiskt inte vara svårt!

Den riktigt inbitne glöggfantasten satte förstås sin glögg redan för flera veckor sedan, men den som inte är ute i riktigt lika god tid kan ändå briljera med hemmagjord glögg på söndag – det handlar bara om att ta en enkel genväg! Istället för att jäsa drycken själv kan du utgå ifrån redan färdigt vin.

Du behöver:

1 flaska rött vin
6 hela nejlikor
1 kanelstång
1 bit torkad ingefära
1 stjärnanis
ca 10 cm apelsinskal (bara det yttersta gula)
100 g muscovadosocker
5 cl konjak

Gör såhär:

Häll vinet och alla kryddorna i en kastrull och låt det dra i ungefär ett dygn. Värm upp vin- och kryddblandningen tillsammans med sockret och tillsätt slutligen konjaken. Vill du att det ska finnas alkohol kvar måste du vara noga med att drycken inte blir för varm, och absolut inte kokar! Sila glöggen och servera.

Receptet är hämtat hos Mitt kök.

Test.se rekommenderar!

Inte sugen på att göra egen glögg? Då ska du spana in vår testvinnare istället! Tegnér & Sons Wilckens Fat Starkvinsglögg är det som kan kalla sig för vår ultimata testvinnare.

 

SE ÄVEN