HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Köp en elcykel – få pengar tillbaka!

30:e Januari, 2018, 09:32

Från och med första februari kan du söka den nya elcykelpremien!

Premien är en del av regeringens stora klimatsatsning, och kan ge dig upp till 10 000 kronor i bidrag för ditt elcykelköp- Regeringen hoppas att beslutet ska få fler att välja ett alternativ till bilen genom att helt enkelt stå för 25 % av kostnaden när du köper en elcykel. Men maxbidraget ligger på 10 000 kronor, så även om du köper en cykel för mer än 40 000 kan du bara bli beviljad ett bidrag på 10 000.

Skicka in kvittot!

Alla som är över 18 år och folkbokförda i Sverige kan ta del av elcykelpremien. Premien söks via Naturvårdverkets hemsida, och ansökan måste skickas in inom sex månader från det att köpet genomförts. Om du köpte din elcykel i slutet av förra året är det därmed möjligt för dig att ta del av premien; bidraget gäller retroaktivt från den 20 september 2017. Skicka in en kopia av ditt kvitto och vänta på en återbetalning! Det är viktigt att ramnumret på cykeln finns med, antingen på kvittot eller någon form av garantibevis. De första utbetalningarna kommer att göras i april i år, och ansökningarna hanteras i den ordning de kommer in.

Passa på innan det är försent

Pengar har avsatts för att räcka i två år, vad som händer med premien efter det återstår att se. Skulle ett maktskifte ske efter valet i september kan premien komma att dras tillbaka eller sänkas, så för den som redan har bestämt dig finns ingen anledning att vänta.

Test.se rekommenderar!

Vi på Test.se har förstås sammanställt tester av elcyklar och tagit fram både en ultimat testvinnare och ett budgetalternativ. Vi har också samlat information och råd om vad som kan vara bra att tänka på inför ett köp. Allt det kan du av del av här!

SE ÄVEN