HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Såhär myggsäkrar du uteplatsen

8:e Juni, 2018, 13:29

Myggor dras till människor och djur genom doft och värme, men exakt hur eller varför är fortfarande något oklart. Att vissa människor utsöndrar mer koldioxid än andra verkar vara en anledning till varför en del har större besvär av myggen än andra. Men det finns sätt att mota bort myggen!

Välj rätt växter för uteplatsen

Du kan enkelt förbereda uteplatsen på ett sätt som avskräcker myggen! Det finns nämligen en del växter som myggen inte gillar, men som du förmodligen bara tycker är trevliga. Lavendel, basilika, rosmarin, citronmeliss och mynta, till exempel. Så varför inte anlägga en liten örtträdgård alldeles intill uteplatsen? Fortsätt sedan myggbekämpningen genom att placera tagetes, eucalyptus, petunia och doftpelargon av sorten “Moskito Shocker” (japp, den heter så!) så försvarar du dig på riktigt bred front!

Tända ljus – trevligt för dig, avskräckande för myggen

Om ni tänkt tända ljus framåt kvällen – använd citrusdoftande ljus! Myggorna är inte förtjusta i citrus och håller sig därmed borta. Myggorna gillar inte rök, så tänd en brasa, en rökstav eller en myggspiral. Myggspiraler innehåller dessutom dofter som myggorna gärna undviker.

Test.se rekommenderar!

Om du vill dra in det tunga artilleriet (och är beredd att lägga ut lite pengar) finns det en och annan myggfångare som får jobbet gjort! Vi på Test.se rekommenderar Mosquito Magnet Independence. Den täcker upp till 4 000 m2 och tar effektivt död på hela myggbestånd utan att påverka andra insekter! Den behöver ett par veckor på sig för att verkligen visa vad den går för, så det är hög tid nu att skaffa en om du är sugen!

Jämför priser och hitta återförsäljare hos Prisjakt!