VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 24 Oktober 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här får du smarta kylskåp som är bäst i test

Uppgradera ditt kök med ett nytt smart kylskåp där du kan styra vissa funktioner via en app med din mobiltelefon. Vi ger dig testvinnande smarta kylskåp och bra tips inför ditt val.

Vi har jämfört
 • Typ av kylskåp.
 • Kapacitet.
 • Energiklass.
 • Ljudnivå.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Samsung
Samsung RR39M75657F/EE
Samsung Samsung RR39M75657F/EE - Test
Bäst i test
Samsung
Samsung RR39M75657F/EE
Ett smart kylskåp där du kan justera temperaturen och få notiser via app till mobiltelefonen.
Testvinnare hos Råd & Rön 2017, 2018, 2019.
Testvinnare hos Taenk.dk 2017.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av kylskåp: Kylskåp.
Kapacitet: 385 liter.
Energiklass: E.
Ljudnivå: 39 dB.
Storlek: H 1853 mm D 694 mm x B 595 mm.
Vikt: 79 kg.
Färg: Rostfritt stål.
Årlig förbrukning: 120 kWh/år.
LED-belysning.
Snabb nedkylningsfunktion.
Justerbara hyllor.

Samsung grundades i Sydkorea 1938 och gör innovativ hemelektronik och teknik som mobiltelefoner, surfplattor, tv och vitvaror av hög klass. Flera av Samsungs kylskåp har placerats bra i tester och vi har med flera av dem i vår sammanställning över smarta kylskåp.

Samsung RR39M75657F är ett prisvärt smart kylskåp med många funktioner som blivit testvinnare hos Råd & Rön under flera år och fått bra kundbetyg och har därför blivit utsedd till vår bäst i test. Köper du till Samsungs wifi-dongel kan du enkelt ställa in och se temperaturen direkt via en app i din mobiltelefon. Du får även notiser om till exempel kylskåpsdörren lämnats öppen. Kylskåpet har en kapacitet om 385 liter och har energiklass E enligt den nya skalan.

Kylskåpet har en digital inverterkompressor med olika driftlägen vilket gör att kompressorn utsätts för mindre belastning och ger en lägre energiförbrukning. Sidorna och taket har LED-belysning som lyser upp hela kylskåpet. Det har en funktion som heter Power Cool som blåser kall luft för en snabbare nedkylning vid de tillfällen som du öppnar och stänger kylskåpet oftare än vanligt. På så sätt hålls maten alltid fräsch. Du kan även justera fuktighetsnivån genom att stänga eller öppna ventilationen till grönsakslådan så att grönsakerna håller sig längre – högre fuktighet ger mat som håller sig fräsch under en längre period. Hyllorna är hopfällbara och skjutbara för att passa ditt behov perfekt. Kylskåpet finns i rostfritt stål, vitt och svart för att matcha alla hem. Är du ute efter ett smart kylskåp till en bra prislapp är detta ett bra val!

Kylskåpet finns i silver (RR39M75657F), svart (RR39M7565B1) och vit (RR39M7565WW).

 • Butiker & priser
 • Priser för Samsung RR39M7565B1
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Samsung
Samsung RS6HA8891SL/EF Family HUB Side-by-side
Samsung Samsung RS6HA8891SL/EF Family HUB Side-by-side - Test
Bästa premium
Samsung
Samsung RS6HA8891SL/EF Family HUB Side-by-side
Se in i kylskåpet via en kamera, lyssna på musik och få recept - smartare kylskåp finns inte!
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2020.
Typ av kylskåp: Side by side
Kapacitet: 614 liter.
Kapacitet kyl: 389 liter.
Kapacitet frys: 225 liter.
Energiklass: E.
Ljudnivå: 37 dB.
Storlek: H 1780 mm x B 910 mm x D 716 mm.
Vikt: 127 kg.
Färg: Rostfritt stål.
Årlig förbrukning. 346 kWh/år.
Interaktiv skärm med många funktioner.
Kamera som visar kylskåpets innehåll.

Samsung grundades i Sydkorea 1938 och gör innovativ hemelektronik och teknik som mobiltelefoner, surfplattor, tv och vitvaror av hög klass. Flera av Samsungs kylskåp har placerats bra i tester och vi har med flera av dem i vår sammanställning över smarta kylskåp.

Samsungs smarta Family Hub-modeller rekommenderas av bland annat M3 Sveriges Prylsajt och Samsung RS6HA8891SL är en av flera omtyckta modeller. Det är ett side by side-kylskåp med frys och en skärm i dörren som låter dig ha full koll hemmet från köket. Du kan koppla alla dina smarta prylar till kylskåpet och styra dem direkt via skärmen. Du kan lyssna på musik, streama tv-program, dela meddelanden via en whiteboard-app, se scheman och visa foton. Du kan även ringa eller ta emot samtal via kylskåpet – perfekt om du har händerna fulla när du står mitt i matlagningen.

Med det här kylskåpet får du en bra kontroll över vad du har i ditt kylskåp – utan att behöva öppna dörren. Med hjälp av en kamera kan du titta in i kylskåpet via din mobiltelefon. Du kan märka dina varor och få påminnelser om bäst-före-datum och lägga till varor i en inköpslista baserat efter vad som finns i kylskåpet. Via en receptapp som använder artificiell intelligens och livsmedelsprofilering kan du både planera och laga med recept och enkla instruktioner.

Kylskåpet är i storleken H 1780 x B 910 x D 716 millimeter stort, väger 127 kilo och har en kapacitet om 614 liter.

 • Butiker & priser
 • Priser för SAMSUNG RS6HA8891SL/EF Family HUB Side-by-side
Priser visas i samarbete med

Bästa side by side Test.se - Bästa side by side
LG
LG GSL760PZXV
LG LG GSL760PZXV - Test
Bästa side by side, LG GSL760PZXV
Bästa side by side
LG
LG GSL760PZXV
Ett smart kylskåp i side by side-modell med kyl och frys som håller din mat fräsch länge.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2020.
Populärt val på Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Whiteaway.se.
Populärt val hos Tretti.se.
Typ av kylskåp: Side by side.
Kapacitet: 625 liter.
Kylkapacitet: 411 liter.
Fryskapacitet: 214 liter.
Energiklass: F.
Ljudnivå: 39 dB.
Storlek: H 1790 mm x B 912 mm x D 738 mm.
Vikt: 124 kg.
Färg: Rostfritt stål.
Årlig förbrukning. 419 kWh/år.
Utrustad med vatten- och ismaskin.
Snabbkylningsfunktion.

LG är ett sydkoreanskt företag som grundades 1947. I deras breda sortiment finns tv, vitvaror med smarta funktioner som tvättmaskiner och kylskåp. De sätter stort fokus på design i kombination på funktion.

LG GSL760PZXV är ett smart kylskåp i side by side-modell och rostfritt stål med både kyl och frys. Det har blivit testvinnare hos Bygghemma.se och fått höga kundbetyg hos buitker och LG själva. Tack vare LG Smart Diagnosis kan du enkelt ringa LG:s kundsupport och placera telefonen mot kylskåpet för att felsöka. Med appen LG Smart ThinQ kan du både styra och diagnostisera kylskåpet från mobiltelefonen.

Det har flera smarta funktioner som håller dina matvaror fräscha länge. LG: s Inverter Linear Compressor gör att du får upp till 32 procent lägre energiförbrukning, lång hållbarhet och optimal temperatur. Det har Multi Air Flow-kanaler som blåser kall luft ut i kylen som ger en snabbare nerkylning. I Moist Balance Crisper-lådan bevaras grönsaker och frukt extra bra eftersom fukten kondenserar på locket insida istället och fuktbalansen blir bättre. Kylskåpet har en stor kapacitet på sammanlagt 625 liter varav 411 liter kylkapacitet och 214 liter fryskapacitet. Det är utrustad med en slimmad vatten- och ismaskin så att du kan unna dig något riktigt kallt när du är törstig.

Priser visas i samarbete med

Bästa french door Test.se - Bästa french door
LG
LG Instaview GMX844MCKV
LG LG Instaview GMX844MCKV - Test
Bästa french door
LG
LG Instaview GMX844MCKV
Ett smalare side by side-kylskåp med smarta funktioner.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av kylskåp: Side by side, french door.
Kapacitet: 508 liter.
Kylkapacitet: 288 liter.
Fryskapacitet: 220 liter.
Energiklass: F.
Ljudnivå: 39 dB.
Storlek: H 1787 mm x B 835 mm x D 734 mm.
Vikt: 133 kg.
Färg: Svart.
Årlig förbrukning. 380 kWh/år.
Utrustad med vatten- och ismaskin.
Glasdörr som du kan se in genom.
Förhindrar dålig lukt.
Energisnål LED-belysning.

LG Instaview GMX844MCKV är en smart kylskåp i side by side-modell med french doors. Dörren är av glaspanel som lyses upp när du knackar på den två gånger vilket gör att du ser in utan att behöva öppna. På så sätt håller sig maten fräschare längre. Med LG Smart ThinQ ställer du i temperaturen enkelt via en app till din mobiltelefon. Det är en kombinerad kyl och frys med en total kylkapacitet på 508 liter. I kyldelen får du plats med 288 liter och frysen har en kapacitet på 220 liter. Det är en lite smalare modell, endast 850 millimeter bred vilket ger det en slimmad design.

Kylskåpet har LG: s Inverter Linear Compressor som använder färre komponenter och gör att ljudvolymen kan hålls lägre, den ligger på 39 decibel. Kylskåpet har digital temperaturinställning som är lätt att ställa in och kylsystemet NatureFRESH som ger en bättre luftcirkulation tack vare att kall luft cirkulerar genom flera öppningar. Även luftventiler i dörren ser till att temperaturen hålls på en nivå som gör att maten håller sig fräsch. Den har energisnål LED-belysning som ger en tydlig överblick över dina livsmedel. Kylskåpet har ett luftreningssystem som håller dålig luft borta. Det är dessutom utrustat med vatten- och ismaskin för den som alltid vill ha drickan kyld.

 • Butiker & priser
 • Priser för LG Gmx844mckv Instaview Side-by-side - Blacksteel
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test smarta kylskåp - se testvinnande smarta kylskåp.

Köpguide 

Är det dags att byta upp dig till ett nytt kylskåp? Vill du ha ett modernt kök ska du välja ett smart kylskåp för att kunna få ett kylskåp med funktioner som förenklar ditt liv.

Vad är ett smart kylskåp?

Precis som för allt annat går tekniken även framåt för kylskåpen. Ett smart kylskåp är nästa generations kylskåp som du kopplar upp mot internet via wifi för att ge dig information som gör din vardag lättare. Moderna kylskåp hjälper dig dessutom att till exempel hålla maten fräsch längre genom innovativa och smarta lösningar.

 • Kopplas upp mot internet.
 • Kan styras med mobilen.
 • Har innovativa egenskaper.
 • Håller maten fräsch längre.
 • Har energisnåla lösningar.

Det smarta kylskåpets egenskaper

Det finns smarta kylskåp med enklare eller mer avancerade funktioner och egenskaper. Ett enklare smart kylskåp går att koppla upp till en app på din mobiltelefon så att du till exempel kan se eller justera eller mäta kylskåpets temperaturen eller få notiser om kylskåpsdörren är öppen. Det finns även kylskåp med ännu fler funktioner – som kamera som fotograferar insidan av kylskåpet så att du vet vad du ska handla. Vissa kylskåp har en större skärm på dörren där du kan dela din kalender, se bilder och meddelanden, spela musik för en trevligare stund när du lagar mat, se recept eller spegla tv-program. Andra har en skärm du knackar på för att visa insidan, så att du inte ens behöver öppna kylskåpet för att se innehållet. Många kylskåp har energisnåla lösningar som LED-lampor och semesterläge.

Styrs via en app

Om du har ett smart kylskåp så måste du koppla upp den till internet via wifi och koppla samman med en app till din mobiltelefon. En del kylskåp behöver en separat dongel för att kunna kopplas upp, medan andra ingår i skåpet. De flesta moderna smarta mobiltelefoner går att koppla samman med nya kylskåp – både iPhone och Androidtelefoner.

Fördelar med ett smart kylskåp

Det finns många fördelar med att skaffa ett smart kylskåp. Här får du några av de vanligaste anledningarna.

 • Kontroll av temperatur: Det är smidigt att kunna kontrollera saker även när du inte befinner dig i samma rum eller är hemma, som temperaturen.
 • Enkel felsökning: Hos vissa kylskåp kan du även felsöka genom ett app eller att du kopplar samman din mobiltelefon med leverantörens kundsupport.
 • Minskar matsvinnet: Väljer du en modell med till exempel kamera kan du minska matsvinnet eftersom du alltid kommer åt innehållet i kylskåpet och aldrig kommer att köpa dubbelt. Genom att styra temperaturen håller du också maten fräsch längre och behöver därför inte slänga mat i onödan. På många kylskåp kan du även bestämma luftfuktigheten som också bidrar till att maten klarar sig längre.
 • Samlingspunkt: Du håller dig dessutom uppkopplad på ett annat sätt om du kommer åt kalender och meddelanden direkt på kylskåpet. Hela familjen kan på så sätt enkelt ta del av samma information. Du får ett mer interaktivt kök och kan spela både musik, streama från tv:n eller se veckans schema.

Olika kylskåpsmodeller

Det finns flera olika sorters kylskåpsmodeller att välja mellan för att passa ditt hushålls behov. Det finns stora kylskåp, mindre kylskåp och modeller som är kombinerade kyl och frys.

Stora kylskåp

Har du en stor familj eller gillar att laga mycket mat ska du välja ett stort kylskåp med en stor kapacitet och hyllplan som går att flytta runt. Väljer du den här typen av kylskåp är det vanligt att komplettera med en matchande frys – vilket gör att du också måste ha plats för detta i ditt kök.

Små kylskåp

Bor du ensam eller har ett kök som är litet kan ett mindre kylskåp passa dig bäst. Kylskåpet är då i halvstorlek och vissa modeller har även ett litet frysfack inbyggt. Små kylskåp passar för till exempel mindre kök, enmanshushåll eller studentbostäder.

Kombinerade kylskåp

Är familjen mindre eller behovet inte lika stort kan ett kombikylskåp, eller kombinerande kylskåp med kyl och frys i ett passa dig. Du sparar plats i köket och eftersom du bara har en produkt blir det också mer energisnålt.

Side by side

En skåpsmodell där kylskåp och frys är placerade bredvid varandra kallas för side by side-kylskåp. Många av de här modellerna har en is- eller vattenmaskin direkt i dörren.

Fristående eller integrerat kylskåp

Det finns både fristående och integrerade kylskåp. Ett fristående kylskåp passar fint i rymliga kök och placeras på valfri plats i köket. Ett integrerat kylskåp byggs in i kökets skåp och smälter in i ditt övriga kök genom att få en matchande front. 

Köpa kylskåp – att tänka på!

 • Hur stort ska kylskåpet vara? Behöver du ha ett helt kylskåp eller ska du välja ett mindre med frysfack eller ett som är kyl och frys kombinerat?
 • Ska kylskåpet vara fristående eller integrerat?
 • Idag är många kylskåp tystgående – men kolla gärna hur många decibel som det har.
 • Energiförbrukningen är en viktig faktor och många leverantörer talar om hur många kilowatt kylskåpet förbrukar per år. Kolla även vilken energiklass det har, som numera anges i skalan A-G.
 • Vill du ha ett kylskåp som är lätt att frosta av ska du välja ett med automatisk avfrostning.
 • För att själv kunna flytta runt bland hyllorna behöver dem också vara flyttbara. Vissa kylskåp har även hopfällbara hyllor så att du får en mycket flexibel lösning.

Läs också: Test av kylskåp

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ett smart kylskåp är nästa generations kylskåp som du kopplar upp mot internet för att ge dig information som hör din vardag lättare. På vissa justerar du temperaturen eller felsöker med mobiltelefonen, andra har en interaktiv skärm som kan visa kalendrar och meddelanden.
 • Livsmedelsverket rekommenderar att det ska vara runt fem grader i kylskåpet för att dina livsmedel ska hålla längre.
 • Vi har valt att utse Samsung RR39M75657F till det smarta kylskåp som är bäst i test. Det är ett kylskåp där du kan justera temperatur och få notiser via app till din mobiltelefon.
Innehållsförteckning

Innehåll