VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 4 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här får du smarta kylskåp som är bäst i test 2024

Uppgradera ditt kök med ett nytt smart kylskåp där du kan styra vissa funktioner via en app med din mobiltelefon. Vi ger dig testvinnande smarta kylskåp och bra tips inför ditt val.

Vi har jämfört
 • Typ av kylskåp.
 • Kapacitet.
 • Energiklass.
 • Ljudnivå.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Samsung
Samsung Family Hub RS6HA8891SL
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Samsung
Samsung Family Hub RS6HA8891SL
Se in i kylskåpet via en kamera, lyssna på musik och få recept - smartare kylskåp finns inte!
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2020.
Typ av kylskåp: Side by side
Kapacitet: 614 liter.
Kapacitet kyl: 389 liter.
Kapacitet frys: 225 liter.
Energiklass: E.
Ljudnivå: 37 dB.
Storlek: H 1780 mm x B 910 mm x D 716 mm.
Vikt: 127 kg.
Färg: Rostfritt stål.
Årlig förbrukning. 346 kWh/år.
Interaktiv skärm med många funktioner.
Kamera som visar kylskåpets innehåll.

Samsung grundades i Sydkorea 1938 och gör innovativ hemelektronik och teknik som mobiltelefoner, surfplattor, tv och vitvaror av hög klass. Flera av Samsungs kylskåp har placerats bra i tester och vi har med flera av dem i vår sammanställning över smarta kylskåp.

Samsungs smarta Family Hub-modeller rekommenderas av bland annat M3 Sveriges Prylsajt och Samsung Family Hub RS6HA8891SL är en av flera omtyckta modeller. Det är ett side by side-kylskåp med frys och en skärm i dörren som låter dig ha full koll hemmet från köket. Du kan koppla alla dina smarta prylar till kylskåpet och styra dem direkt via skärmen. Du kan lyssna på musik, streama tv-program, dela meddelanden via en whiteboard-app, se scheman och visa foton. Du kan även ringa eller ta emot samtal via kylskåpet – perfekt om du har händerna fulla när du står mitt i matlagningen.

Med det här kylskåpet får du en bra kontroll över vad du har i ditt kylskåp – utan att behöva öppna dörren. Med hjälp av en kamera kan du titta in i kylskåpet via din mobiltelefon. Du kan märka dina varor och få påminnelser om bäst-före-datum och lägga till varor i en inköpslista baserat efter vad som finns i kylskåpet. Via en receptapp som använder artificiell intelligens och livsmedelsprofilering kan du både planera och laga med recept och enkla instruktioner.

Kylskåpet är i storleken H 1780 x B 910 x D 716 millimeter stort, väger 127 kilo och har en kapacitet om 614 liter.

 • Butiker & priser

Bästa French Door Test.se logo
Samsung
Samsung French door RF65DG9H0ESREF Family Hub 646l
Samsung Samsung French door RF65DG9H0ESREF Family Hub 646l - Test
Bästa French Door Test.se logo
Samsung
Samsung French door RF65DG9H0ESREF Family Hub 646l
Kylskåp med kamera och andra smarta funktioner som förenklar vardagen.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt varumärke.
Typ av kylskåp: Side by side / French Door
Kapacitet: 636 liter.
Kapacitet kyl: 386 liter.
Kapacitet frys: 250 liter.
Energiklass: E.
Ljudnivå: 37 dB.
Storlek: H 1830 mm x B 912 mm x D 723 mm.
Vikt: 152 kg.
Färg: Rostfritt stål.
Årlig förbrukning 365 kWh/år.
Interaktiv skärm med många funktioner.
Kamera som visar kylskåpets innehåll.

Samsung grundades i Sydkorea 1938 och gör innovativ hemelektronik och teknik som mobiltelefoner, surfplattor, tv och vitvaror av hög klass. Flera av Samsungs kylskåp har placerats bra i tester och vi har med flera av dem i vår sammanställning över smarta kylskåp.

Samsung Family HUB är en serie smarta kylskåp som gör din vardag mycket enklare och som blir hemmets nya mittpunkt. Samsung French door RF65DG9H0ESREF Family Hub 646l är en smart kyl och frys med kamera och AI-funktioner. Det är en french door-modell.

Den har en stor kapacitet på totalt 636 liter, fördelat på 386 liter kyl och 250 liter frys. Kylskåpet har några av marknadens modernaste tekniker som ser till att hålla din mat fräsch längre.

AI Family Hub är en touchskärm som låter dig hantera matvaror, kommunicera med familjen och underhålla gästerna. Här kan du visa foton, kalendrar, listor, meddelanden, väder och matpåminnelser. På skärmen kan du även titta på tv-program, ta del av sociala medier, lyssna på musik, söka recept på internet. Till och med svara i telefon! Smartare kylskåp är svårt att hitta! Koppla samman den med SmartThings-appen för att styra dina smarta enheter med röst- eller pekstyrning.

Det smarta kylskåpet kommer med inbyggd kamera och AI Vision Inside som kan hantera livsmedel, uppdatera matlistan eller hjälpa till med recept. Den kan få bilder på dörrfack, receptförslag och hålla reda på bäst-före-datum.

Du kan skräddarsy kylskåpet så att det passar dina behov. Oberoende styrda FlexZone har med förinställda temperaturlägen för olika typer av livsmedel. Maten håller sig fräsch länge och Triple Cooling ger kylluft till de tre olika facken. På samma gång bevaras kalluften även när du öppnar och stänger dörren. Det inbyggda luftfiltret reducerar dålig lukt och UV-teknik rengör filtrets yta automatiskt.

Kylskåpet har en flexibel förvaring med slide-in-hylla där du kan förvara skrymmande livsmedel.

På insidan av ena dörren sitter en vattenbehållare som ger dig rent och kallt vatten. I frysen finns en dubbel automatisk ismaskin som kan göra två olika typer av is.

När du aktiverar AI Energy Mode minskar du energianvändningen genom att växla till energisparläge. Funktionen SmartThings Energy ger råd kring energieffektivitet och övervakar energiförbrukningen. SmartThings Home Care övervakar och ger varningar i realtid och information kring skåpets status och vattenfiltrets skick.

Kylskåpet har möjlighet till wifi-anslutning som gör att du kan koppla den till SmartThings-appen och styra inställningarna.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa utan frys Test.se logo
LG
LG GLM71MBCSF
LG LG GLM71MBCSF - Test
Bästa utan frys Test.se logo
LG
LG GLM71MBCSF
Kylskåp i diskret design som du kan koppla upp till wifi.
Testvinnare hos Råd & Rön 2023.
Populärt varumärke.
Typ av kylskåp: Kylskåp.
Kapacitet: 386 liter.
Energiklass: D.
Ljudnivå: 37 dB.
Storlek: H 186 mm, B 595 mm, D 666 mm.
Vikt: 75 kg.
Färg: Svart.
Wifi.

LG är ett sydkoreanskt företag som grundades 1947. I deras breda sortiment finns tv, vitvaror med smarta funktioner som tvättmaskiner och kylskåp. De sätter stort fokus på design i kombination på funktion.

Vill du ha ett smart kylskåp som du kopplar upp mot wifi rekommenderar vi LG GLM71MBCSF. Den är inte så avancerad att den är utrustad med kamera eller stor interaktiv skärm, men kommer med andra bra funktioner som gör att din mat håller längre. I ett test om kylskåp hos Råd & Rön kom LG GLM71MCCSF på delad första plats med betyget 76 av 100.

Kylskåpet har en minimalistisk design och stor kapacitet på 386 liter. Fördela din mat på fem glashyllor, två rymliga lådor och flera dörrfack. Den är utrustad med DoorCooling som gör att kylskåpet kyls ner 35 procent snabbare än andra kylskåp. Temperaturen är jämnare och maten håller sig fräsch längre. MultiFlow-kylning är ett system som förbättrar luftcirkulationen, reglerar temperatur- och luftfuktighetsnivåerna och minskar kondensbildning som också gör att dina livsmedel håller längre.

Du får en bra kontroll över ditt kylskåp och kan göra fler avancerade inställningar genom att koppla upp det mot wifi och SmartThinQ-appen.

Kylskåpet är i storleken H 186 x B 595 x D 666 millimeter och väger 75 kilo. Det har en låg ljudvolym på 37 decibel och energiklass D.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test smarta kylskåp - se testvinnande smarta kylskåp på Test.se.
Med ett smart kylskåp är det lättare att hålla maten fräsch.

Köpguide smart kylskåp

Är det dags att byta upp dig till ett nytt kylskåp? Vill du ha ett modernt kök ska du välja ett smart kylskåp för att kunna få ett kylskåp med funktioner som förenklar ditt liv. Det finns många olika smarta kylskåp att välja mellan och här guidar vi dig till rätt köp. 

Vad är ett smart kylskåp?

Precis som för allt annat går tekniken även framåt för kylskåpen. Ett smart kylskåp är nästa generations kylskåp som du kopplar upp mot internet via wifi för att ge dig information som gör din vardag lättare. Moderna kylskåp hjälper dig dessutom att till exempel hålla maten fräsch längre genom innovativa och smarta lösningar.

 • Kopplas upp mot internet.
 • Kan styras med mobilen.
 • Har innovativa egenskaper.
 • Håller maten fräsch längre.
 • Har energisnåla lösningar.

Kopplas upp till wifi

Det finns smarta kylskåp med enklare eller mer avancerade funktioner och egenskaper. Ett enklare smart kylskåp går att koppla upp till en app på din mobiltelefon så att du till exempel kan se eller justera eller mäta kylskåpets temperaturen eller få notiser om kylskåpsdörren är öppen. 

Smart kylskåp - vi guidar dig till det som är bäst i test.
Ett smart kylskåp kan till exempel ha en skärm eller kamera så att du ser innehållet.

Kylskåp med kamera och andra smarta funktioner

Det finns även kylskåp med ännu fler funktioner – som kamera som fotograferar insidan av kylskåpet så att du vet vad du ska handla. Vissa kylskåp har en större skärm på dörren där du kan dela din kalender, se bilder och meddelanden, spela musik för en trevligare stund när du lagar mat, se recept eller spegla tv-program. Andra har en skärm du knackar på för att visa insidan, så att du inte ens behöver öppna kylskåpet för att se innehållet. Många kylskåp har energisnåla lösningar som LED-lampor och semesterläge.

Styrs via en app

Om du har ett smart kylskåp så måste du koppla upp den till internet via wifi och koppla samman med en app till din mobiltelefon. En del kylskåp behöver en separat dongel för att kunna kopplas upp, medan andra ingår i skåpet. De flesta moderna smarta mobiltelefoner går att koppla samman med nya kylskåp – både iPhone och Androidtelefoner.

Fördelar med ett smart kylskåp

Det finns många fördelar med att skaffa ett smart kylskåp. Här får du några av de vanligaste anledningarna.

 • Kontroll av temperatur: Det är smidigt att kunna kontrollera saker även när du inte befinner dig i samma rum eller är hemma, som temperaturen.
 • Enkel felsökning: Hos vissa kylskåp kan du även felsöka genom ett app eller att du kopplar samman din mobiltelefon med leverantörens kundsupport.
 • Minskar matsvinnet: Väljer du en modell med till exempel kamera kan du minska matsvinnet eftersom du alltid kommer åt innehållet i kylskåpet och aldrig kommer att köpa dubbelt. Genom att styra temperaturen håller du också maten fräsch längre och behöver därför inte slänga mat i onödan. På många kylskåp kan du även bestämma luftfuktigheten som också bidrar till att maten klarar sig längre.
 • Samlingspunkt: Du håller dig dessutom uppkopplad på ett annat sätt om du kommer åt kalender och meddelanden direkt på kylskåpet. Hela familjen kan på så sätt enkelt ta del av samma information. Du får ett mer interaktivt kök och kan spela både musik, streama från tv:n eller se veckans schema.

Olika kylskåpsmodeller

Det finns flera olika sorters kylskåpsmodeller att välja mellan för att passa ditt hushålls behov. Det finns stora kylskåp, mindre kylskåp och modeller som är kombinerade kyl och frys.

Stora kylskåp

Har du en stor familj eller gillar att laga mycket mat ska du välja ett stort kylskåp med en stor kapacitet och hyllplan som går att flytta runt. Väljer du den här typen av kylskåp är det vanligt att komplettera med en matchande frys – vilket gör att du också måste ha plats för detta i ditt kök.

Små kylskåp

Bor du ensam eller har ett kök som är litet kan ett mindre kylskåp passa dig bäst. Kylskåpet är då i halvstorlek och vissa modeller har även ett litet frysfack inbyggt. Små kylskåp passar för till exempel mindre kök, enmanshushåll eller studentbostäder.

Kombinerade kylskåp

Är familjen mindre eller behovet inte lika stort kan ett kombikylskåp, eller kombinerande kylskåp med kyl och frys i ett passa dig. Du sparar plats i köket och eftersom du bara har en produkt blir det också mer energisnålt.

Side by side

En skåpsmodell där kylskåp och frys är placerade bredvid varandra kallas för side by side-kylskåp. Många av de här modellerna har en is- eller vattenmaskin direkt i dörren.

Fristående eller integrerat kylskåp

Det finns både fristående och integrerade kylskåp. Ett fristående kylskåp passar fint i rymliga kök och placeras på valfri plats i köket. Ett integrerat kylskåp byggs in i kökets skåp och smälter in i ditt övriga kök genom att få en matchande front. 

Köpa kylskåp – att tänka på!

 • Hur stort ska kylskåpet vara? Behöver du ha ett helt kylskåp eller ska du välja ett mindre med frysfack eller ett som är kyl och frys kombinerat?
 • Ska kylskåpet vara fristående eller integrerat?
 • Idag är många kylskåp tystgående – men kolla gärna hur många decibel som det har.
 • Energiförbrukningen är en viktig faktor och många leverantörer talar om hur många kilowatt kylskåpet förbrukar per år. Kolla även vilken energiklass det har, som numera anges i skalan A-G.
 • Vill du ha ett kylskåp som är lätt att frosta av ska du välja ett med automatisk avfrostning.
 • För att själv kunna flytta runt bland hyllorna behöver dem också vara flyttbara. Vissa kylskåp har även hopfällbara hyllor så att du får en mycket flexibel lösning.

Läs också: Test av kylskåp
Läs också: Test av vinkyl

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ett smart kylskåp är nästa generations kylskåp som du kopplar upp mot internet för att ge dig information som hör din vardag lättare. På vissa justerar du temperaturen eller felsöker med mobiltelefonen, andra har en interaktiv skärm som kan visa kalendrar och meddelanden.
 • Livsmedelsverket rekommenderar att det ska vara runt fem grader i kylskåpet för att dina livsmedel ska hålla längre.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Samsung Samsung Family Hub RS6HA8891SL