VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 30 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bästa köksfläkten med utsug

Är det dags att göra sig av med den gamla köksfläkten? Det finns många olika att välja mellan och här ger vi dig köksfläktar med utsug. Ta också del av våra bästa tips inför köpet!

  • Typ av modell.
  • Bredd.
  • Kapacitet.
  • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Miele
Miele DA 6096
Miele Miele DA 6096 - Test
Bäst i test Test.se logo
Miele
Miele DA 6096
Populär väggmonterad köksfläkt från Miele.
 Tredje plats på test hos Råd & Rön 2023, 2016.
Vägghängd modell.
Bredd: 898 mm.
Kapacitet: 650m3/h i boosterläget.
Enkel att rengöra.
Kan även drivas med kolfilter.

Miele är ett tyskt familjeägt företag som grundades redan 1899. De tillverkar vitvaror och hushållsmaskiner av högsta kvalitet och i deras breda sortiment finns bland annat diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare, dammsugare och köksfläktar. Nästan alla Mieles fläktkåpor är tillverkade för hand vilket gör alla unika.

Vi har valt att rekommendera Miele DA 6096, som är en köksfläkt med utsug. Den har placerats på tredje plats på test hos Råd & Rön i flera år, i kategorin bästa med utblås. Enligt testet tog fläkten tog bort 86 procent av lukten. 

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Test av köksfläkt med utsug, hitta bästa här.
Ska du köpa en ny köksfläkt med utsug? Vi har sammanställt test som hjälper dig att välja en som är bäst i test.

Köpguide köksfläkt utsug

Det finns olika typer av köksfläktar och utsugsfläktar är en av dem. Här hjälper vi dig att välja rätt fläkt för dig och ditt kök!

Vad är en köksfläkt med utsug? 

En utsugsfläkt leder bort luften till en utsugskanal och det är den här typen av fläkt som ofta kallas för spisfläkt. Fläkten är effektiv och i hus med självdrag är det ofta det bästa alternativet i enfamiljshus. 

Fördelen med köksfläkt med utsug 

Utsugsfläktar är ofta tystare än kolfilterfläktar och bättre på att reducera matoset i köket. Eftersom en utsugsfläkt suger ut luften, kanske en kolfilterfläkt är ett bättre alternativ för villaägare.


Några experttester vi har läst 

Råd & Rön (2016) 

Bra fettupptagning, rejält ångutsug, låg ljudnivå och bra belysning - det är de viktigaste funktionerna för en köksfläkt. Men det är svårt att hitta en fläkt som är bra på allting. Här fokuserar vi på utblåsfläktar, där Miele hamnar i topp! Miele DA 429-6 suger upp fett bra, reducerar matos och ånga effektivt och är den fläkt som är tystast. Den blir därför utsedd till bäst i test! På testets andraplats hamnade DA 416-6 (också från Miele) och på tredjeplats hamnade DA 6096. DA 6096 var även bäst bland återcirkuleringsfläktarna (vägghängda) - fläkten tog bort 86 procent av lukten, vilket är det bästa resultatet i testet.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • En köksfläkt med utsug leder bort luften till en utsugskanal. Den kallas också för spisfläkt.
  • Köksfläkten ska gärna sitta på en höjd på 65 centimeter. Då får du en bra överblick när du lagar mat.
Innehållsförteckning

Innehåll