VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 12 Januari 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test torkskåp 2023 – Bästa för torra kläder

En riktigt bra torkskåp torkar kläder på kort tid samtidigt som den är energibesparande. Läs vår köpguide för att ta reda på mer och se vilka modeller som är bäst i test.

Vad vi jämfört:
 • Torkkapacitet.
 • Effekt.
 • Ljudnivå.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Nimo
Nimo Sensor Dryer 1700
Nimo Nimo Sensor Dryer 1700 - Test
Bäst i test
Nimo
Nimo Sensor Dryer 1700
Ett robust torkskåp med sensorteknik och låg energiförbrukning.
Högt betyg hos Bygghemma.se 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Torkkapacitet: 6 kg.
Effekt: 2000 watt.
Ljudnivå: 55 dB.
Vikt: 56 kg.
Storlek: H 170 cm x B 59,5 cm x D 61 cm.
6 automatiska program.
16 m hänglängd.
Robust konstruktion.
Digital display.

Nimo grundades 1944 och är ett svenskt företag som erbjuder skonsamma och energisnåla torkskåp och tekniska tillbehör för klädvård. De gör produkter för den moderna tvättstugan.

Nimo Sensor Dryer 1700 är ett robust torkskåp som fått bra betyg på tester och är ett populärt val bland konsumenterna och har därför blivit utsedd som bäst i test. Torkskåpet torkar kläder snabbt och skonsamt och har en kapacitet om sex kilo. Det har 16 meter hänglängd fördelat på tre uppfällbara och utdragbara hängare och tre dörrhängare.

Torkskåpet har en sensorteknik som gör att det stänger av sig när kläderna har torkat, men du kan även stänga av det manuellt. Tack vare sensortekniken och programmet ECO+ blir torkskåpet mycket energieffektivt. Du styr de sex automatiska programmen med en digital display. Skåpet väger 56 kilo och är i storleken 170 x 59,5 x 61 cm. Elementeffekten är på 2000 watt och fläktkapaciteten är 184 m³/timme. Torkskåpet finns både som höger- och vänsterhängd för att passa ditt hem.

 • Butiker & priser
 • Priser för Nimo Torkskåp Sensor Dryer-1700-Vit-Höger
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
NIMO
Nimo Eco Dryer 2.0 HP
NIMO Nimo Eco Dryer 2.0 HP - Test
Bästa premium
NIMO
Nimo Eco Dryer 2.0 HP
Ett energisnålt och torkskåp med en hög kapacitet.
Högt betyg hos Bygghemma.se 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Torkkapacitet: 4 kg.
Effekt: 1300 watt.
Ljudnivå: 52 dB.
Vikt: 94 kg.
Storlek: H 193 cm x B 59,5 cm x D 67,5 cm.
16 m hänglängd.
Tystgående.
Två helautomatiska program.
Kräver ingen frånluftsventilation.
Digital display.

Nimo grundades 1944 och är ett svenskt företag som erbjuder skonsamma och energisnåla torkskåp och tekniska tillbehör för klädvård. De gör produkter för den moderna tvättstugan.

Nimo Eco Dryer 2.0 HP är ett energisnålt och effektivt torkskåp där kläderna får både en skonsam och snabb torkning. Torkskåpet ligger i en dyrare prisklass och är av mycket hög kvalitet, vilket gör att vi utsett det till kategorin bästa premium. Det är ett av marknadens mest effektiva, energisnåla och tysta torkskåp med sina 52 decibel. Tack vare torkskåpets värmepumpteknik får du upp till 65 procent lägre energi om du jämför med ett vanligt manuellt torkskåp.

Torkskåpet har en kapacitet på fyra kilo, en hänglängd på 15 meter, tre uppfällbara rader för kläder och en vanthängare på insidan av dörren. Det torkar 22 gram vatten per minut. Skåpet kräver ingen frånluftsventilation och kan därför installeras i vilket rum du vill. Torkskåpet har två program som du ställer in via displayen. Det väger 95 kilo och är i storleken 193 x 59,5 x 67,5 cm. Skåpet finns både som vänster- och högerhängd.

 • Butiker & priser
 • Priser för Nimo Torkskåp Eco Dryer 2.0 HP Vit, Vänsterhängd
Priser visas i samarbete med

Bra val Test.se - Bra val
Electrolux
Electrolux DC3500TWR
Electrolux Electrolux DC3500TWR - Test
Bra val
Electrolux
Electrolux DC3500TWR
En populärt torkskåp med enkel timer och flera temperaturinställnigar.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Mediamarkt.se.
Populärt val hos Whiteaway.se.
Populärt val hos Elgiganten.se.
Torkkapacitet: 4 kg.
Effekt: 2050 watt.
Ljudnivå: 57 dB.
Vikt: 50 kg.
Storlek: H 185 cm x B 59,7 cm x D 61,5 cm.
18 m hänglängd.
Frånluft.
Garanti på 1 år.

Svenska Electrolux är en av de största tillverkarna av vitvaror på marknaden. Företaget har funnits på marknaden sedan början av 1900-talet och tillverkar bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, kylskåp, frysar och torkskåp.

Electrolux DC3500TW är ett populärt och effektivt torkskåp med frånluft som tar hand om dina våta kläder på bästa sätt. Det har en torkkapacitet på fyra kilo eller 18 meter tvätt. Torkskåpet har 18 vikbara hängare på tre nivåer och torkar dina kläder skonsamt men effektivt.

Timern går att ställa in på mellan en och fyra timmar och du kan välja en temperatur mellan 30 och 70 grader för att anpassa efter klädernas material. Torkskåpet är i storleken 1850 x 59,7 x 61,5 cm. Dess ljudnivå är låg på endast 57 decibel och stör inte om du befinner dig i samma rum. Torkskåpet finns med både höger- och vänsterhängd dörr.

 • Butiker & priser
 • Priser för Electrolux - DC3500TWR
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test torkskåp - se testvinnande torkskåp.

Köpguide 

Ska du utöka tvättstugan med ett torkskåp? Ett sådant ska uppfylla allehanda funktioner och då framför allt torka din tvätt på så kort tid som möjligt. Ett modernt torkskåp ska även vara energibesparande och miljövänligt.

Fördelar med ett torkskåp

Många pendlar mellan att köpa ett torkskåp och en torktumlare. Båda sliter givetvis en del på kläderna men ett torkskåp är mer skonsamt eftersom tumlaren drar ur fibrer ur kläderna som gör att de slits fortare.

Olika prisklasser med olika funktioner

Som du förstår finns det en rad torkskåp i olika prisklasser. Det är din budget som avgör vilket du vill ha. En annan faktor är givetvis vilka funktioner du är ute efter. Dagens modeller kan till exempel ha funktioner som:

 • Snabbtork.
 • Sensorteknik.
 • Lägre ljudnivå.
 • Ha värmepumpteknik.
 • Appstyrt torkskåp.

Du kan helt enkelt välja mellan extremt enkla modeller som enbart torkar kläderna, och så kan du välja mellan mer avancerade varianter med appar som är riktigt roliga att styra. Låt den där jackan vara torr lagom till dess att du kommer hem, eller se till att barnen har sin vinteroverall klar lagom tills skolan börjar igen imorgon. Det bästa torkskåpet är bara ett klick bort, så spana in de fyra modellerna vi listat i detta test.

Värmepumpstekniken

Energibesparande åtgärder är viktigt i allt vi företar oss när vi använder elektronik och vitvaror. Om du både vill värna om miljön och spara pengar på värme kan du välja ett torkskåp med värmepumpsteknik som fungerar precis som en värmepump du använder i hemmet för att värma upp inomhusluften. Denna teknik torkar även dina kläder på ett skonsamt sätt, vilket kan vara bra att veta om du har delikat tvätt att torka. Anledningen är att du kan använda lägre temperaturer som ändå klarar av jobbet riktigt bra.

Hur mycket kläder ska du torka?

Ingår du i en storfamilj, i ett ensamhushåll eller bedriver du någon aktivitet som gör att du ständigt tvättar kläder och hänger dem på tork? Mängden plagg som ska torkas avgör kapaciteten och storleken på torkskåpet.

När du kollar efter kapaciteten ska du se över hur många kilo kläder som kan torkas som mest samtidigt. De flesta modeller ligger runt 4-5 kilo men det finns torkskåp som kan torka upp till 8 kilo eller mer.

Det är ibland inte bara kläder som ska torkas – även stövlar, skor och väskor kan behöva tvättas när de blivit smutsiga. Om du är ute mycket i skog och mark och kanske använder gummistövlar, om du tränar på gym ofta och behöver tvätta både skor och träningskläder, eller om du har barn som ständigt smutsar ner allt de har på sig – ja då bör du välja ett flexibelt skåp som kan torka allt från skor till tjocka vinterkläder.

Inne i torkskåpet ska det svara smarta förvarings- och hängmöjligheter så att du kan hänga upp så mycket kläder som möjligt utan att de viks eller hänger på varandra, vilket kan göra att de torkar ojämnt. Välj gärna ett torkskåp med många och olika typer av hängare och nivåer så att du både kan torka underkläder och större overaller eller jackor.

Har du plats för ett torkskåp?

Det är också viktigt att tänka på om du faktiskt får rum med ett torkskåp i tvättstugan. Ska du köpa det till en gemensam tvättstuga i en BRF eller i en fastighet kan skåpet vara större, men har du ett litet kyffe till tvättstuga kan det bli betydligt svårare. Mät och kolla upp hur stor plats du har och var du bäst kan placera skåpet.

Välj en energisnål modell

Vi kan inte nämna det nog, men att tänka på både miljön och dina energikostnader är mycket viktigt när du handlar vitvaror och elprodukter. Ett torkskåp drar mycket energi och det kommer att märkas av på din räkning i slutet på varje månad. Du gör därför rätt i att välja en modell som inte kostar mer än det smakar. Välj en modell med låg energiförbrukning.

Läs också: Bäst i test - torktumlare 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Du kan använda ett torkskåp för att torka alla typer av kläder, både ren tvätt och kläder som blivit blöta efter utomhusaktiviteter. På de flesta torktumlare kan du ställa in tid och temperatur för att det ska passa tygets material.
 • Hur mycket tvätt du kan torka på samma gång beror på vilken modell du köper. Vanligtvis klarar ett fullastat torkskåp upp till fyra till sex kilo tvätt.
 • Vi har valt att utse Nimo Sensor Dryer 1700 till det torkskåp som är bäst i test. Det är ett robust torkskåp med sensorteknik och låg energiförbrukning, som fått bra betyg på tester och är ett populärt val hos konsumenterna.
Innehållsförteckning

Innehåll