HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
kapselmaskiner - Bäst i test

Test av kapselmaskiner

24 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 20:e December, 2019, Baserad på 11 experttester.

Kapselbryggare har de senaste åren blivit allt mer populära och tagit marknadsandelar från de vanliga espressobryggarna. Det finns både fördelar och nackdelar med kapselbryggare. De främsta fördelarna är att det går enkelt och snabbt att göra sin egen espresso. Flera av bryggarna kan skapa en crema som håller hög klass och kaffet smakar riktigt bra! Det finns flera olika kapslar med olika smaker, till exempel choklad. Nackdelarna är kostnaden per kapsel och att det inte är så miljövänligt med alla kapslar som ska slängas till återvinningen.

Vad skall man då tänka på när man investerar i en kapselbryggare? Dels ska den förstås göra gott kaffe och vara enkel att använda, och dels är det ett stort plus om varje kapsel inte kostar skjortan. Maskinen bör också vara prisvärd! En bra bruksanvisning och enkel användning är två andra stora plus.

Fördelar med kapselmaskin istället för espressomaskin

Kapselmaskinen passar dig som brukar tillreda en kopp åt gången. Om du är en stor familj eller ofta bjuder på kaffe där du gör fler än 4 koppar åt gången, kan det vara rätt tidskrävande att vänta på varje kopp. Fördelen med en kapselmaskinen är att det går snabbt och smidigt. Du behöver inte tänka på att dosera exakt rätt mängd eftersom varje kapsel redan är färdigblandad. Med en espressomaskin så behöver du finjustera till exempel styrka och rätt mängd bönor för varje bryggning. Skötsel av maskinen är också enklare då den inte kräver lika stor rengöring som en espressomaskin. Kapselmaskinerna är relativt billiga men tänk på att kapslarna ofta är dyrare än bönor eller malet kaffe. I slutändan går det nog jämnt ut.

Läs hela texten - gratis!

Bästa Premiumval: Nespresso Lattissima Touch

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2019,    Bäst-i-test.se 2017
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Gör gott kaffe Smart mjölkbehållare på sidan
Dyr Begränsad tillgång av kapslar.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Lattissima Touch till bästa premiumval. Maskinen kan göra de flesta typer av kaffe på ungefär 25 sekunder med ett knapptryck. När du valt kapsel och tillrett din kopp så tar maskinen automatiskt upp kapseln i behållaren som rymmer upp till 10 kapslar. Därefter kan du enkelt tömma behållaren utan kladd. Den är en av Nespressos mest bekväma varianter och säger till när det är dags för tömning och avkalkning. Lattissima Touch som kombinerar både vanligt kaffe och mjölkskummare vilket gör att den passar latte-älskaren. Om du endast vill ha vanligt svart kaffe så kan denna maskinen vara lite överkurs. Den är relativt kompakt trots sina funktioner. Mjölkbehållaren på sidan går att koppla loss så att du kan förvara överbliven mjölk i kylen.

Visa hela texten
Effekt:
1300 W
Pumptryck:
19 bar
Vattentankens volym:
0,9 liter
Mått:
175 x 260 x 320 mm
Produktvikt:
4,8 kg
Funktioner:
Automatisk avstängning, Avkalkningsprogram, Mjölkbehållare, Mjölkskummare, Rengöringsprogram

Bästa Budgetval: Nescafé Dolce Gusto Mini Me

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019,    Bäst-i-Test.se 2019,    Bäst-i-test.se 2017,    Bäst-i-test.se 2015
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Smidig storlek Gott kaffe Gör både kalla och varma drycker.
Svårt att se hur mycket vatten som är kvar.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Nescafé Dolce Gusto Mini Me till bästa budgetval. Den har en unik stil och är ganska hög och smal som gör att den tar lite plats. Det finns flera olika smaker på kapslarna så att du kan variera från vanligt bryggkaffe, cappuccino till varm choklad och mycket mer. Den är allsidig och kan tillreda både kalla och varma drycker.

Visa hela texten
Effekt:
1500 W
Pumptryck:
15 bar
Vattentankens volym:
0,8 liter
Mått:
161 x 315 x 305 mm
Produktvikt:
2,3 kg
Funktioner:
Automatisk avstängning, Display, Droppstopp, Rengöringsprogram

Bäst i test: Nespresso Pixie

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2019,    Bäst-i-test.se 2017,    Bäst-i-test.se 2015,    Smartson 2012,    Pricerunner.se 2012
Recensioner
Kompakt Användarvänlig Gott kaffe
Kapslarna måste beställas
Produktbeskrivning
Specifikationer

Här på Test.se har vi valt att rekommendera kapselmaskinen Pixie från Nespresso. Med en lagom stor prislapp och ett mycket svårslaget resultat har maskinen blivit testvinnare i flera olika test! 

Pixie är den minsta och mest färgstarka Nespressomaskinen, men trots storleken är den kraftfull med många innovativa och praktiska funktioner. Den är dessutom energisnål och tar väldigt lite plats på köksbänken. Här finns belysta knappar, fällbar droppbricka, smart sladdförvaring och maskinen behöver mycket sällan avkalkas i jämförelse med andra Nespressomaskiner.

Visa hela texten
Effekt:
1260 W
Pumptryck:
19 bar
Vattentankens volym:
0,7 liter
Mått:
111 x 235 x 326 mm
Produktvikt:
3,5 kg
Funktioner:
Automatisk avstängning, Rengöringsprogram, Behållare för kaffesumpen, Upplyst vattentank, utbytbara sidopaneler i olika färger

Köp den till dessa priser idag:

Vi rekommenderar också:

Nespresso Vertuo Plus

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Omdömen Via prisjakt

Effekt:
1260 W
Pumptryck:
19 bar
Vattentankens volym:
1,7 liter
Mått:
B 23,2 x D 40,8 x H 33,5 cm
Produktvikt:
4,9 kg
Funktioner:
Automatisk avstängning, Rengöringsprogram
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

Nescafé Dolce Gusto Genio 2

Testresultat
WiseGuide 2015
Omdömen Via prisjakt

Effekt:
1600 W
Pumptryck:
15 bar
Vattentankens volym:
1 liter
Mått:
165 x 297 x 257 mm
Produktvikt:
2,7 kg
Funktioner:
Automatisk avstängning, Display
Visa alla specifikationerna

Kapselmaskiner - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Kaffebryggare

UPPDATERAD 11:e Maj, 2020

Termos

UPPDATERAD 7:e Februari, 2020

Kaffekvarn

UPPDATERAD 15:e November, 2019

Bryggkaffe

UPPDATERAD 27:e September, 2019

Experttester vi läst (11st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aftonbladet Plus

Publicerad

8 kapselmaskiner har blivit testade och vinnaren blir Nespresso Vertuo Plus. Testarna har undersökt hur maskinerna är att hantera, vilka funktioner de har och hur slutresultatet blir.

Alla i testpanelen är överens, Nespresso Vertuo Plus gör godast och bäst espresso. En god doft av kaffe sprider sig vid tillagningen och den är enkel att hantera. Men den gör inte lika bra vanligt kaffe som den gör espresso. Smaken är viktig med det är även crema, som denna maskin lyckas tillreda bra. Något som är bra att tänka på är kostnaden per kopp. Det blir ungefär 5-6 kronor per kopp enligt testet. 


Någon andra- och tredjeplats har de inte utsett men vi presenterar två maskiner som fått högst betyg och bäst omdöme efter testvinnaren. Dolce Gusto Mini Me får 4 av 5 i betyg, denna budgetmodell är väldigt prisvärd ligger på runt 600 kronor. Den gör god espresso och andra klassiska drycker, både varma och kalla. Något som också drar ner betyget är att man behöver ha koll på mängden vatten själv. Dolce Gusto Infinissima får samma betyg som Gusto Mini Me 4 av 5 men utmärkelsen "God espresso till bra pris". Den är dock i princip lika bra vilket gör att utseendet och prislappen kanske avgör mest i valet mellan dessa två.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst i test har testat 14 olika kapselmaskiner för kaffe. Bäst resultat får Nespresso Pixie. Den är enkel, smidig och är snyggt designad med ståldetaljer. Den har flera smidiga lösningar som en vit bakgrundsbelysning som skiftar till rött när vattnet håller på att ta slut. Inuti maskinen samlas kapslarna ihop så att du enkelt kan tömma dessa utan kladd. Bryggningen är simpel och det finns flera smaker att välja mellan. Det kan dock vara svårt att få tag på alla sorter vilket drar ner betyget lite. Bästa premiumval är Lattissima Touch som kombinerar både vanligt kaffe och mjölkskummare vilket gör att den passar latte-älskaren. Om du endast vill ha vanligt svart kaffe så är denna maskinen lite överkurs. Den är relativt kompakt trots sina funktioner. Mjölkbehållaren på sidan går att koppla loss så att du kan förvara överbliven mjölk i kylen, vilket är en riktigt bra funktion. Bästa budgetval är Nescafé Dolce Gusto Mini Me. Maskinen är en av de högsta i testet till höjden och smal på sidorna vilket gör att den tar ganska lite plats. Du kan göra båda kalla och varma drycker och utbudet av kapslar är stort. Bryggkaffet är det som får bäst resultat smakmässigt.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Testsajten Bäst-i-test.se har uppdaterat sitt test av kapselmaskiner, och bäst i test är fortfarande Nespresso Pixie! Maskinen är enkel att använda och har en stilren design. Den är dessutom liten och behändig, och kommer därmed inte ta upp onödigt mycket plats på köksbänken. Maskinen har en rad smarta funktioner, bland annat en lampa i vattentanken som växlar från vitt ljus till rött när det är dags att fylla på vattnet. Nespressokapslarna tillverkas i aluminium och kan återvinnas direkt efter användning, eftersom de töms automatiskt i maskinen. Det finns dessutom ett stort utbud kaffe att välja mellan!

Lika många poäng som testvinnaren har flera andra maskiner från Nespresso fått, bland annat Expert & Milk och Nespresso Essenza Mini. Men vi på Test.se har valt att lyfta fram de två maskiner som fått titlarna "Bästa premiumval" och "Bästa budgetval", trots att budgetvalet egentligen fått ett halvt poäng mindre än ovan nämnda Nespresso-maskiner.

Bästa premiumval är Nespresso Lattissima Touch. Det är en lyxig maskin med inbyggd mjölkskummare, men trots den extravagansen är maskinen kompakt och tar inte överdrivet mycket plats. Mjölkskummaren kan enkelt plockas loss och förvaras i kylskåpet mellan kaffebryggningarna.

Bästa budgetval är Nescafé Dolce Gusto Mini Me. Maskinen har ett unikt, något futuristiskt, utseende och tar mer plats på höjden än på bredden. Mini Me kan göra både kalla och varma drycker i 7 olika koppstorlekar, och utbudet av kapslar är bra. Det är lite svårt att se när vattnet i tanken tagit slut och kapslarna måste tömmas manuellt, men med tanke på det rimliga priset är det lätt att leva med!

Vinnare i det här testet

WiseGuide

Publicerad

Testföretaget WiseGuide har testat sex kapselmaskiner i olika prisklasser, där många levererar kaffe med för låg temperatur. Bäst i test blev Dolce Gusto Genio 2 tack vare sin lätta användning och optimala temperatur. Maskinen tar mycket liten plats i köket och har ett lite futuristiskt utseende. Den ger ett högt kvalitetsintryck och materialvalen upplevs vara tåliga. Den levererar också med ett mycket bra resultat! Dolce Gusto Genio 2 gav bäst temperatur på det färdiga kaffet. På listans andraplats hamnade Italico Mivita som är tillverkad av rejäla material som upplevs hållbara. Temperatur och tillredningstid är bland de bästa i testet. Maskinen är stor och tung, men får plus för sin långa sladd. Däremot tar det lång tid för den att starta och kapslarna kan ibland fastna. Tassimo Suny tar tredjeplats och är en stabil standardmodell från Bosch. Den har flera automatiska funktioner, exempelvis en varningsklocka när vattenbehållaren är tom, samt ett automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram. Tyvärr är tillredningstiden något lång och den är lite väl komplicerad att förstå.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har under 2015 testat ett flertal modeller av kapselmaskiner ur tre olika prisklasser: budget, mellan och premium. Bäst i test blev Nespresso Pixie som ligger i mellanprisklassen. Det är den, utan tvekan, smidigaste kampselmaskinen i testet. Formatet är litet och designen är industriellt avskalad, maskinen lär tilltala de flesta med sina rostfria detaljer! Pixie är en välkonstruerad kapselmaskin som har alla smidiga lösningar som hos de större Nespresso-maskinerna. Nespressos kaffe kännetecknas av sina jämna, välbalanserade smaker och sina fylligt aromatiska dofter. Bästa premiummaskin är Nespresso Lattissima och hamnar på andraplats. Att maskinen är i premiumklass märks tydligt i design och funktioner. Här får man mycket god kaffe latte med riktig mjölk som skummas vid bryggning. Det blir helt klart kaffeälskarens favorit. Bästa budgetmaskin är Nescafé Dolce Gusto Mini Me. Eftersom maskinen bygger mest på höjden, tar den minimalt med plats i köket. Maskinen kan göra både varma och kalla drycker, samt att man kan välja 7 olika vattenmängder. Det vanliga bryggkaffet är riktigt gott!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet/WiseGuide har testat sex aktuella kapselmaskiner och flera av dem får riktigt hyggliga betyg. Maskinerna kostar mellan 900 – 2000 kr och kapslarna som hör till ligger på ca 3-4 kr/st. Ett dyrt sätt att dricka kaffe, men fördelen är att det går snabbt och enkelt. Joanna Alm har fått förmånen att vara smakexpert i detta test. Hon har stor erfarenhet av rostning och varit med i Baristalandslaget 2012.

Allra bäst i testet blir kapselmaskinen från Electrolux, Favola Cappuccino ELM 5400. Den erhåller betyget 4 plus av 5 möjliga. Electrolux maskin är lättanvänd och utrustad med flera praktiska funktioner. En av dem är en automatisk mjölkskummare som är perfekt att ha om man vill göra en latte eller en cappuccino. Kapselmaskinen uppnår en perfekt temperatur och kaffet smakar utmärkt med både karaktär och intensitet. Minustecken för att den är långsam att starta upp.

Tvåa i testet blir bästa budgetalternativet; Nespresso Inissia C40. Denna kapselmaskin kostar ca 900 kr och är klart billigast i testet. Den är liten, nätt och enkel att använda. Smakmässigt är den helt okej, men inte i nivå med testvinnaren. Nespressos maskin är snabb och bryggtemperaturen är precis lagom. Testets trea heter Nescafé Dolce Gusto Genio och imponerar med sitt stora utbud. Det finns möjlighet att göra både iste och iskaffe, vilket är ovanligt för dessa typer av maskiner.

Längst ner i betygslistan hittar vi kapselmaskinen Bosch Tassimo Vivy. Största problemet med Bosch maskin är att den gör blaskigt kaffe med alldeles för låg temperatur. Den medföljande manualen har endast bilder, vilket är ett minus. Bosch Tassimo Vivy ger ett plastigt intryck och har ett irriterande ljud vid uppstart. Priset på 1400 kr är inte motiverat för denna underpresterande maskin.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Konsumenttidningen Råd & Rön har i en stor undersökning testat 53 st olika kapselmaskiner. Många av maskinerna får höga betyg och gör gott kaffe. De flesta av dessa är enkla att använda, men det finns undantag. Kapsylsystemen är oftast inte av samma sort och inte heller av samma kvalitet. Köper du exempelvis en Nespresso-maskin måste du använda deras kapsyler, några andra fungerar inte. Det finns en viss variation på kapsylmaskinerna, några har mjölkskummare installerade, andra har ångpip.
Bäst i test enligt Råd & Rön är Nepresso Citiz & Milk C120. Denna maskin klarar av både espressobryggning och att skumma mjölk vilket produktnamnet avslöjar. Nespressos kapsylmaskin har inga direkta svagheter utan kan det mesta. Dess främsta fördelar är att den serverar gott kaffe som håller perfekt temperatur och med en imponerande crema. Den är även enkel att använda och rengöra.

Vinnare i det här testet

Pricerunner.se

Publicerad

Pricerunners testpanel har betygsatt fyra espressomaskiner och högst betyg fick Nespresso Pixie. Nespresso gör god espresso utan något krångel. Man fyller på med vatten, lägger i en kapsel och väljer koppstorlek. Eftersom man inte använder varken bönor eller pulver, så spiller man heller inte. Nackdelen är att man bara kan använda Nespressos kaplar. Även om maskinen är väldigt enkel, är det också dess största brist då man inte kan påverka resultaten mer än när man väljer koppstorleken.
Bosch espressomaskin Tassimo TA6515 hamnar på andra plats och är en smart och helautomatisk allt-i-ett-lösning som brygger allt från espresso till te och mjölkchoklad. Man använder T Disc-kapslar, som kommer i många olika sorter och smaker. Dryckerna smakar gott, men med maskinens låga pumptryck blir inte dess espresso lika god som konkurrenternas. På tredje plats hittar vi Krups Espresseria Combi XP2240. Den här modellen är både en kaffebryggare och en espressomaskin. Espresson kan man använda med både kapslar och pulver och man kan själv välja storlek och styrka på sin espresso. Man kan också själv välja hur hårt man vill packa kaffet när man drar åt filtret.

Vinnare i det här testet

Testfakta.se

Publicerad

Testfaktas redaktion har jämfört 5 olika espressomaskiner.  Som testvinnare valde de C3(numera heter maskinen Caffitaly) Kapselmaskin m2. Samtliga maskiner har testats för sin bryggtid, temperatur, användarvänlighet och för sin smak. I smaktesten deltog Henrik Sandén – en svensk mästare i kaffeprovning. Testet var ett så kallat blindtest, där Henrik inte fick veta vilken maskin och vilken kapsel han smakade på. När det gäller användarvänligheten testade man hur enkelt det var att fylla på med vatten och mata in och ut kapslar. Samtliga maskiner var enkla att fylla på med vatten, men två av maskinerna gjorde det svårare att mata in och ut kapseln. C3s maskin levererade en trevlig smak på sin espresso, mjuk och fyllig, och utan bitterhet. Detta var en av de två maskiner som det var svårt att placera och ta bort kapslarna på. De Longhi-modellen gjorde också god espresso, men inte lika fyllig som C3s. Den gav även en besk eftersmak. Smaken ifrån Saecos espressomaskin var väldigt mild men hade ändå fyllighet, även om det gav syrlighet till espresson.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Testföretaget Smartson har gett sig i kast med att testa åtta st olika kapselmaskiner för espressokaffe. Man konstaterar att allt fler privatpersoner och företag satsar på denna lösning, trots att det är ett betydligt dyrare sätt att konsumera kaffe. Fördelarna är att man slipper kaffesump och att man inte behöver någon kunskap om att göra en espresso. Det räcker med att fylla på att vatten, stoppa in en kapsyl och sedan trycka på en knapp. Och vips har du din nybryggda espresso klar!

Kapselmaskinen som toppar Smartsons test är Nespresso Pixie C60. Det är en elegant och stilren maskin som brygger en espresso som både är fyllig och god. Nespresso Pixie C60 kan göra espresso och lungo. Andra fördelar med Nespressos kapselmaskin är att den har en smidig kapsellåda och droppbricka. Numera kan man köpa den maskin för under en tusenlapp, vilket helt klart är prisvärt!

Fyra kapselmaskiner delar på andra platsen med betyget 17 poäng av 25 möjliga; Electrolux ELM5200, Gaggia L’Amante, Delonghi Creativa Red och Delonghi Piccolo Black. Den förstnämnda är en mycket behändig maskin att använda och har en mjölkskummare. Gaggias maskin är mycket dyr, men har en mycket läcker design och gör bra kaffe. Delonghi Creativa Red klarar att göra även kalla drycker och har LCD-display. Delonghi Piccolo Black är det bästa budgetvalet.

Vinnare i det här testet

Ica-Kuriren

Publicerad

Ica-Kuriren har testat sju olika kapselbryggare för espressokaffe. Flera av kapselbryggarna får riktigt fina betyg och inköpspriserna ligger mellan ca 900-2000 kr. Med ett enkelt tryck på maskinen så har du vips en kopp espresso klart! Dock skall man ha klart för sig att detta komplement till den vanliga kaffebryggaren eller manuella espressomaskinen. Använder man enbart kapselbryggaren för att göra sitt kaffe springer genast kostnaden iväg. Varje kapsyl kostar ca 4 kr och kaffemängden man får för detta höga pris är inte mycket, dock ofta välsmakande.

Bäst i test är kapselmaskinen Nespresso Citiz C110. Den får högsta betyg av Ica-Kuriren och brygger både espresso och lungo. Maskinen är snabb och mycket enkel att använda och rengöra. Nespresso Citiz C110 gör ett mycket gott kaffe med perfekt crema. Resultaten är klart bäst i testet och påminner mycket om den riktiga espressokaraktären. Bruksanvisningen som följer med är lätt att följa och att fylla på vatten är också enkelt och smidigt.

På delad andraplats hittar vi CAF C3, Tassimo Bosch och Caffitaly CAF. Dessa får näst högsta betyg av Ica-Kuriren och den mest prisvärda av dessa är den förstnämnda CAF C3. Det är den enda kapselmaskinen i testet som kostar under 1000 kr. CAF:s maskin är enkel att använda och får till en espresso med mycket crema. En smart funktion är avkalkningssignalen som berättar om och när det är dags för avkalkning av maskinen. Det mest negativa med CAF C3 är att den kräver dagligt underhåll och att den inte är helt enkel att fylla på vatten i.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.