HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

6 smarta sätt att få det svalare hemma!

25:e Maj, 2018, 09:16

Värmen har slagit till med besked, och folk är förtjusta, förvånade och förtvivlade i ungefär samma utsträckning. Än ser det heller inte ut som att vi kan förvänta oss någon större dipp i temperaturerna, så det är dags att ta till åtgärder för att inte förgås i värmen!

6 steg till en svalare tillvaro!

  1. Det bästa sättet att hålla det svalt inne är att inte släppa in solen till att börja med. Stäng persiennerna, dra för gardinerna, häng lakan för fönstren – alla sätt är bra! Försök att alltid ha ett eller ett par fönster öppna under natten så att den varma luften inomhus kan bytas ut mot ny, sval luft. Korsdrag är extremt effektivt! Om det ändå inte ger den effekt du vill ha kan du blöta ner ett lakan med kallt vatten och hänga det framför ett öppet fönster. All luft som kommer in passerar genom lakanet och kyls på så sätt ner innan det kommer in i.
  2. Ha alla dörrar inomhus öppna under dagen så att värmen inte stängs in någonstans så blir det lättare att få ner temperaturen när du kommer hem och börjar vädra.
  3. En bord- eller golvfläkt kan ge snabb lindring! Särskilt om du dessutom fyller en skål med is och ställer framför fläkten; det ger samma effekt som ett kallt lakan framför ett fönster.
  4. Alla maskiner du har hemma ger ifrån sig värme! Datorn och TV:n är två inte helt självklara värmekällor, men om de står på ger de ifrån sig värme. Koppla ner allt elektriskt (dra helst ur stickkontakterna med så att de inte står och småpyr i viloläge!) och läs en bok istället. Undvik också att använda spisen och ugnen: satsa på goda sallader och matiga mackor när det är som varmast!
  5. En kall dusch sänker kroppstemperaturen snabbt, även om det förstås inte gör något med temperaturen i bostaden. Ett smidigt sätt att sänka sin egen temperatur utan att duscha hela kroppen är att spola kallt vatten på handlederna en liten stund. Du känner snabbt hur den värsta hettan lämnar kroppen!
  6. Ett drastiskt men välfungerande sätt att försäkra sig om att det är svalt att krypa ner i sängen på kvällen är att frysa in sängkläderna! Stoppa lakan, örngott och påslakan i en påse och lägg dem i frysen en stund. Se bara till att de är helt torra!

Svalka dig med iskaffe

När det är riktigt varmt är det extra viktigt att dricka ordentligt! Om kroppen har en god vätskebalans har den lättare att hantera värmen. Att äta och dricka kallt kan dessutom svalka skönt under varma dagar, så varför inte byta ut eftermiddagskaffet mot iskaffe? Det är riktigt enkelt och svalkar gott!

Recept på iskaffe

Gör för mycket kaffe på morgonen, oavsett om du brygger espresso eller vanligt bryggkaffe. Det som blir över när frukostkaffet är uppdrucket häller du sedan i en isbricka och fryser in. Ett par timmar senare är det bara att plocka ut dem igen och pytsa ut så mycket du vill ha i ett glas! Låt dem smälta i glaset en stund (10–20 min) och häll sedan på kall mjölk. Sedan är det bara att njuta! Om du vill ha lite sötma kan du blanda mjölken med vaniljpulver efter eget tycke och smak.

Test.se rekommenderar!

För riktigt gott kaffe (isigt eller ej) behövs de bästa förutsättningarna. De får du med testvinnande kaffebryggare! Här på Test.se rekommenderar vi tre olika bryggare i tre olika prisklasser. 

Budget

Bästa budgetvalet just nu är Electrolux EKF7500! Den är mycket användarvänlig och prisvärd, och har sitt låga pris till trots ett par finurliga finesser. Den har till exempel en timerfunktion! 

Jämför priser och hitta återförsäljare hos Prisjakt!

Mellan

Den kaffebryggare som vi har valt att utse till Bäst i test, och kan anses ligga i en mellanklass prismässigt, är OBH Nordica Legacy 2403! Det är en riktigt snygg bryggare som ger kaffet en god och ren smak med en frisk syrlighet.

Jämför priser och hitta återförsäljare hos Prisjakt!

Premium

För den som vill ha en kaffebryggare med riktig lyxkänsla kan vi rekommendera Moccamaster KB952AO! Moccamasters bryggare har ett otroligt bra rykte och de toppar ofta olika tester. Moccamasters bryggare har ett innovativt blandningslock som gör att kaffearomerna blandas jämnt under hela bryggtiden. 

Jämför priser och hitta återförsäljare hos Prisjakt!

Vill du läsa mer om kaffebryggare och jämföra med andra testvinnare? Klicka här så kommer du till vår testsammanställning!