HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Årets julklapp 2019

20:e November, 2019, 09:25

Då var 2019-års julklapp utsedd. En något oväntad pryl men som faktiskt kan vara väldigt välbehövlig i vår nästan ständigt uppkopplade samtid. Tanken med mobillådan är att du kan placera en eller flera mobiltelefoner i lådan för att minskar din skärmtid. Vi på test.se anser att timingen är perfekt, julen är en tid då vi umgås med nära och kära, då mobillådan passar utmärkt som julklapp. 

Motiveringen lyder: 

“2019 var året då allt fler svenskar började ifrågasätta hur och hur mycket vi använder mobiltelefonen i vår vardag. Årets julklapp – mobillådan – är en låda där telefonen kan läggas undan för att vi lättare ska kunna hitta balansen mellan uppkoppling och skärmfrihet.

Mobilen har under det senaste decenniet gett upphov till den kanske snabbaste beteendeförändringen i människans historia. Många funktioner har på ett positivt sätt revolutionerat vardagen, men de svenska konsumenterna har nu på allvar börjat reflektera över vad som händer med vår sömn, våra relationer, vår koncentration och vår psykiska hälsa när mobilen har fått en dragningskraft som ständigt pockar på.” 

HUI Research


När det kommer till att hitta en mobillåda så behöver du faktiskt inte köpa någon. Du kan enkelt göra en själv av någon låda du redan har hemma. Kanske lite dekoration och färg på en gammal trälåda gör susen! Egentligen är det själva konceptet som är viktigt, att faktiskt lägga undan mobilen och umgås med varandra, i den “icke-uppkopplade-världen” då och då.

Citat och källa: HUI Research