HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

I scream, you scream, we all scream for ice cream!

4:e Augusti, 2017, 13:16

Såhär ett par dagar in i augusti är det bara att konstatera att sommaren går mot sitt slut. Trots att det runt om i landet har bjudits på soliga, härliga dagar har det på de flesta håll inte varit någon riktig höjdarsommar värmemässigt sett. Men vi på Test.se hoppas att det inte har hindrat dig från att äta massor med god glass?

Att semestertiderna för många snart är slut och skolorna runt om i landet drar igång igen behöver inte betyda att glassäsongen är slut! Det är faktiskt riktigt mysigt att krypa upp i soffan under en filt om hösten med en skål god glass. Tänd några ljus också, det kan sitta fint med lite extra värme efteråt! I hemmets varma vrå lever glasskonsumtionen på sug, inte årstid.

Har du testat att göra din egen glass? Det är faktiskt inte särskilt svårt. Med en glassmaskin blir det hur enkelt som helst att göra riktigt god och proffsig glass, och extra roligt blir det såklart att helt själv få välja vad som ska vara i glassen! Glassmaskiner finns förstås i flera olika utförandet och flera olika prisklasser, här kan du läsa vilken vi tycker är bäst och var du kan köpa den till bästa pris!

”Men jag vill göra egen glass NU, och jag har ingen glassmaskin?!” tänker du kanske nu, förtvivlat? Såja, ta’t lugnt! Det går faktiskt att göra god och lite mindre avancerad glass även utan glassmaskin. Allt du behöver är 5 dl vispgrädde och 1 burk kondenserad mjölk. Vispa grädden lätt och tillsätt sen den kondenserade mjölken. Vispa till det tjocknat lite och blandats ordentligt. Nu är det fritt fram att välja vilken smak du vill ha på din glass! Varför inte hacka choklad och blanda i? Eller en härlig kolasås? Bara fantasin sätter gränserna! Häll upp smeten i en form och frys i sex timmar, sen är det bara att hugga in!

Orkar du inte vänta sex timmar utan vill ha din glass nu, nu, nu? Har du en mixer är det lätt fixat! Häll ner 300 g frysta bär av valfri sort, 3 dl turkisk yoghurt och 3 msk honung i mixern och mixa ordentligt, sen är det klart att servera direkt!

Snabbast och smidigast går det ändå med en glassmaskin, så är det bara. När du väl bestämt dig och fått hem den makalösa maskinen kan du gå in på Glassrecept.se och leta fram nåt som faller just dig i smaken!

Tack till Mitt kök för härlig glassinspiration!

SE ÄVEN