HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Pepparkaksbak med en twist!

8:e December, 2017, 11:36

December – en månad fylld med vackra adventsstjärnor i fönstren, förhoppningsvis lite snö och massor av julstämning. Men ingen julstämning utan pepparkakor!

Variera pepparkaksbaket!

I Sverige äter vi nästan 4 miljoner kg pepparkakor varje år. Det blir ett par kakor per person! Även om somliga kanske är så gott som omättliga gällande sitt pepparkaksintag är det ju inte så konstigt om man till slut blir lite less på den bruna, kryddiga lilla kakan. Som tur är finns det flera sätt att äta pepparkakor på!

Pepparkaksrulltårta med citronkräm, till exempel. Härliga julsmaker i en mjuk pepparkaka, och inrullat i den en fräsch och len citronkräm.

För att ta pepparkakan till nya efterrättshöjder kan den smulas ner i en julig tiramisu! Perfekt för dig som älskar både den italienska efterrätten och pepparkakor. Vissa saker är helt enkelt så gott som gjorda för att kombineras! Det gäller även pepparkakor och kolakräm – testa den här krämiga och krispiga efterrätten så förstår du vad jag menar. 

Test.se rekommenderar!

Vi på Test.se har självklart samlat tester av pepparkakor och på så sätt fått fram en ultimat testvinnare: Nygårda pepparkakor. Ät dem som de är eller använd dem i något av recepten ovan! Gå till testsidan för att läsa mer om Nygårdas pepparkakor.

Massor av pepparkaksdeg, men ingen ork?

Har du redan köpt (eller för all del: bakat) pepparkaksdegen, men har noll ork till att ställa dig och kavla ut alltsammans? Ärligt talat – det tenderar ju att ta så mycket längre tid än man trott från början! Men nu ligger den ju där, korven med pepparkaksdeg, och den behöver bakas Spana in filmen från Matbibeln och dra en lättnadens suck när du förstår att problemet snart är ur världen, utan kavling och pepparkaksformer!

Följ Matbibeln på Facebook eller Instagram för fler fiffiga filmer! 

SE ÄVEN