HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Riesling - ett fräscht och härligt sommarvin!

17:e Juli, 2017, 13:19

Nu när sommarvärmen (nästan) infunnit sig på riktigt i stora delar av landet passar det extra fint med ett välkylt, fräscht och uppfriskande glas riesling! Riesling är en grön druva som odlas i Tyskland, Frankrike, Österrike och Australien. Vinet finns i både torra och söta varianter, och har alltid en hög fruktsyra med inslag av citrus, äpple, päron, blommor, honung och mineraler. Riesling passar perfekt som fördrink en varm och härlig sommarkväll, eller som måltidsdryck till lättare rätter och sommarmat.

Expressens matsajt Mitt kök tipsar om åtta riktigt bra Riesling, och här presenterar vi de riktiga fempoängarna!

Ruppertsberger Hofstück Riesling, 2016

Pris: 69 kronor. Volym: 750 ml. Alkoholhalt: 11,5 %. Tillverkad i:Tyskland, Pfalz.

Ett halvtorrt vin med en bra balans mellan fräsch fruktsyra och sötma. Det har en druvig smak med toner av aprikoser och inslag av honung, päron, gröna äpplen, vita blommor och citrus. Passar särskilt bra till kryddstarka fisk- och skaldjursrätter, gärna med asiatiska inslag. Varför inte en härlig nudelsallad med räkor och sesamdressing?

Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 2015

Pris: 101 kronor. Volym: 750 ml. Alkoholhalt: 7,5 %. Tillverkad i: Tyskland, Rheingau.

Ett mycket friskt, halvtorrt vin med en finstämd sötma som balanseras av en ung fruktsyra. Det har inslag av röda äpplen, honung, mineral, jasmin, saffran och citrus. Funkar fint som sällskapsvin eller till fisk- och skaldjursrätter. Kanske ett par härligt frasiga vårrullar med smak av chili, vitlök och ingefära?

Loimer Lenz Riesling, 2015

Pris: 95 kronor. Volym: 750 ml. Alkoholhalt: 11,5 %. Tillverkad i. Österrike, Niederösterreich, Kamptal.

Ett mycket aptitretande vin med en härligt, ren fruktighet med inslag av päron, honungsmelon, gröna äpplen, örter och lime. Servera som fördrink eller till fisk och skaldjur, gärna lax och en god örtsallad!

Sander Riesling trocken, 2015

Pris: 109 kronor. Volym: 750 ml. Alkoholhalt: 12 %. Tillverkad i: Tyskland, Rheinhessen.

Ett ekologiskt vin med fruktig och mycket frisk smak. Det har inslag av gula päron, citrus, honung, örter och mineral. Passar särskilt bra till fisk eller skaldjur. Fint till en toast skagen, hälsar Mitt köks expert!

Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 2016

Pris: 85 kronor. Volym: 750 ml. Alkoholhalt: 12,5 %. Tillverkad i: Österrike, Niederösterreich.

Ett vin med fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, honungsmelon, ananas, äppelblommor och citrus. Riktigt aptitretande och ett perfekt vin att servera till sommarbuffén!

För att ta del av Mitt köks test i sin helhet, klicka här!

SE ÄVEN