HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Samsung Galaxy View

5:e April, 2016, 08:27

Samsung har sedan länge etablerat pennan som något extra till sina Note-surfplattor och telefoner - ett sätt att erbjuda lite extra funktion - men med Galaxy View (som Mobil har testat 30/3-16) tar man surfplattan till ett radikalt annorlunda användningsområde.


Surfplattan är stor och tung (hela 2,5 kg) med ett integrerat handtag. Plattan håller man knappast i som en vanlig platta, utan man får antingen ställa den upprätt på bordet eller vika runt stödet och lägga den ner. Stödet ser då till att lutningen blir lagom för att du ska kunna skriva på skärmens tangentbord. Det känns dock som om Galaxy View är skapad för passiv underhållning, snarare än aktivt skapande.


Här finns de flesta av Googles egna appar, som webbläsaren Chrome, chattprogrammet Hangouts, YouTube, Maps och så vidare, men inte så många fler. Man har också gjort en Galaxy View med plats för SIM-kort, vilket förvånar testpanelen eftersom surfplattan är såpass stor att man knappast kan bära den med sig utan ordentligt emballage runt.


I videotestet klarade sig surfplattan i 4 timmar och 58 minuter. Bra volym och ljudkvalitet, tillsammans med skärmstorleken, är egenskaper som gör att man kan vara flera som kollar film samtidigt på Galaxy View. Det går alltså bra utan hörlurar.


Samsung är ensamma om att göra surfplattor i den här storleksklassen, så alternativen är antingen att köpa en av Lenovos plattor med inbyggd projektor eller att strömma innehåll från mobilen till en större skärm via Apple TV eller Chromecast.

Testresultat

Uppkoppling och anslutningar6/10
Media och skärm 6/10
System & program6/10
Användarupplevelse5/10
Material & kvalitet6/10
Totalbetyg 58%

SE ÄVEN