HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Sol och värme är lika med glass!

31:e Mars, 2014, 09:38

Alla längtar vi efter sommar, sol och bad. När värmen blir för påtaglig är det enklast att kyla sig med ett dopp i havet eller i sjön, men om det helt enkelt inte räcker kan man dessutom gotta sig i solen med en härlig, iskall glass!

Glass finns i flera olika former, storlekar, färger och smaker. Är man, exempelvis på stranden, är det smartast att köpa en glasspinne eller en glasstrut då glass smälter snabbt i solen, men är man hemma kanske man vill avnjuta glassen med sin familj, tillsammans med jordgubbar eller paj (men varför välja bara ett alternativ?).

I Sverige äter vi ungefär tio liter glass per person och per år. Ett tips är att alltid titta på innehållsförteckningen för att ta reda på vad som finns i glassen. Många tillverkare använder billigare råvaror, men tillsätter då en del E-ämnen som kompensation. På Test.se har vi valt att rekommendera GB:s Gräddglass Gammaldags Vanilj, som också blivit testvinnare hos Testfakta 2013. Vi rekommenderar också Cornetto King Cone Choklad för de som inte ska äta glassen hemma, utan kanske på promenaden eller på stranden. Detta är Sveriges största glass (!) och blev testvinnare hos GP år 2014 ? en riktigt god glass med mycket choklad!