HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Sommarens härligaste öl!

26:e Juni, 2017, 14:03

Tänk dig följande: Du sitter på din favoritplats på balkongen eller uteplatsen. Solen står fortfarande högt, fastän det är tidig kväll. Det har varit varmt hela dagen och du har ännu inte fått gå på semester. Det är helt klart läge för en iskall öl!

Det är inte så svårt att se det framför sig, eller hur? Nog för att det kan vara gott med en kall öl under årets alla månader, men allra bäst smakar det ändå under de alldeles för få och korta sommarmånaderna!

Aftonbladet har listat de härligaste ölsorterna på Systembolaget just nu, och vi har sammanställt testet för att ge dig det bästa av det bästa!

Maredsous 6 Blonde (5 plus)

Pris: 19:90. Volym: 330 ml. Alkoholhalt: 6 %. Tillverkad i: Belgien.

Den här belgiska klosterölsklassikern är äntligen tillbaka på Systembolagets hyllor! Den har en blommig smak med inslag av apelsin, vanilj, banan och nejlika samtidigt som den är typiskt jästkryddig. En fyllig öl som avrundas med en tydlig, härlig beska!

Poppels West Coast IPA (5 plus)

Pris: 25:10. Volym: 330 ml. Alkoholhalt: 6,5 %. Tillverkad i: Sverige.

Poppels nya ekologiska öl bjuder på toner av grapefrukt, mango och tallkåda! Den har bärsyltiga inslag och en fin, beskedlig beska. Ett törstsläckande litet mästerverk!

S:t Eriks APA (4 plus)

Pris: 19:90. Volym: 330 ml. Alkoholhalt: 5 %. Tillverkad i: Sverige.

En mjuk och härlig pale ale som bryggts med traditionell amerikansk Cascade-humle. Ölen har inbjudande toner av tallbarr, exotisk frukt och knäckebröd, och så en hint av karamell som balanseras med en bestämd beska.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA (4 plus)

Pris: 25:90. Volym: 355 ml. Alkoholhalt: 7,2 %. Tillverkad i: USA.

En mycket trevlig India pale ale med extra tryck i procenten. Den kraftig smak av humle balanseras av toner av knäck och karamell och avrundas fint av massor av citrus, exotisk frukt och kådig beska.

Omnipollo Noa Pecan Mudcake Stout (4 plus)

Pris: 50:30. Volym: 330 ml. Alkoholhalt: 11 %. Tillverkad i: Sverige.

En riktig godisöl! En mörk och tjock imperial stout förklädd till bakelse. Den har en kraftig smak av kladdkaka, smörkräm och kakaolikör, och är smaksatt med pekannöts- och kolaessens. Konceptet ?lördagsgodis? får en helt ny innebörd!

För att ta del av hela Aftonbladets test klickar du här!

SE ÄVEN