VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 15 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test – Bästa elbilen för barn 2024

Ska du köpa en elbil till ditt barn? Med ett elfordon för barn får ditt barn chans att prova på livet bakom ratten. Det finns många olika bilar att välja mellan från kända varumärken. Ta del av fem olika modeller och lär dig mer inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Körtid.
 • Maximal hastighet.
 • Antal sittplatser.
 • Maxvikt.
 • Rekommenderar ålder.
 • Storlek.
 • Övriga egenskaper som öppningsbara dörrar, belysning, förvaringsutrymme mm.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Nordic Play
BMW Elbil För Barn 6 GT 12V
Nordic Play BMW Elbil För Barn 6 GT 12V - Test
Bäst i test Test.se logo
Nordic Play
BMW Elbil För Barn 6 GT 12V
Snygg elbil från BMW med plats för ett barn.
Andra plats på test hos Bygghemma.se 2024.
Laddtid: 8-12 timmar.
Hastighet: Upp till 5 km/h.
Antal sittplatser: 1.
Maxvikt: 30 kg.
Från 3 år.
Storlek: 106 x 64 x 51 cm.
Batteri: 2x12V.
Fjärrkontroll följer med.

Vi rekommenderar Nordic Play elbil BMW GT 12v till dig som vill ha en tuff elbil till ditt barn. Den kom på delad andra plats när Bygghemma.se jämförde fyra olika modeller. Av deras testpanel fick bilen betyget 9,1 av 10 och enligt dem passar den dig som vill ha många växlar och undervisningsfunktion.

Leksaksfordonet är en form av BMW GT och den passar för barn som är mellan tre och sex år gamla, med plats för ett barn och en maxvikt på 30 kilo. Den styrs antingen av barnet själv eller av föräldrarna via en fjärrkontroll. Den har en 2x12 volts motor, ljus, tuta och har både undervisningsfunktion och vaggvisefunktion. Bilen kan köra både framåt och bakåt med två framåtgående växlar och en backväxel. Maxhastigheten är på 3-5 kilometer i timmen.

När barnet har kört slut på batteriet behöver den laddas i 8-12 timmar.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för två Test.se logo
Ford
Elbil Ford Ranger Super Duty 4x4
Bästa för två
Bästa för två Test.se logo
Ford
Elbil Ford Ranger Super Duty 4x4
Elbil för två barn och en hög maxkapacitet på 60 kilo.
Bästsäljare hos Rull.se.
Laddtid: 12 timmar.
Hastighet: Upp till 6 km/h.
Antal sittplatser: 2.
Maxvikt: 60 kg.
Från 3 år.
Storlek: 146 x 83,5 x 75,5 cm.
Mjukstart.
Batteri: 2x12V-10 Ah.
Motor: 4 x 55W.
Fjärrkontroll följer med.
Fyrhjulsdriven – sex hjul.

Delad glädje är dubbel glädje – vill du ha en elbil för två barn rekommenderar vi Elbil Ford Ranger Super Duty 4x4. Det är en pickup med design från Ford och perfekt för barn som vill ta sig fram på egen hand. Precis som en vanlig pickup är elbilen stor och rymlig. Den är utrustad med LED-belysning och bilstereo.

Bilen har en maxfart på 6 km/timme, en motor på 4 x 55W, batteri på 2x12V-10 Ah. Den är utrustad med sex hjul och är fyrhjulsdriven. En mjukstart och mjukstopp gör körningen följsam. Det följer med en fjärrkontroll som gör att föräldrar också kan styra bilen.

Forden är i måttet 146 x 83,5 x 75,5 centimeter och väger 35 kilo. Den totala maxvikten på barnen är 60 kilo, vilket är mer än många andra modeller. Här får du en rejäl och robust elektrisk bil för roliga utomhuslekar tillsammans.

 • Butiker & priser

Bästa sportbil Test.se logo
Nordic Play Speed
Nordic Play Lamborghini Aventador
Nordic Play Speed Nordic Play Lamborghini Aventador - Test
Bästa sportbil Test.se logo
Nordic Play Speed
Nordic Play Lamborghini Aventador
Elbil för barn i form av en exklusiv Lamborghini.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2024.
Hastighet: Upp till 6 km/h.
Antal sittplatser: 1.
Maxvikt: 30 kg.
Från 3 år.
Storlek: H 48 x L 131 cm.
Batteri: 12x7 AH.
Fjärrkontroll följer med.

Nordic Play Lamborghini Aventador är en lyxig elbil för barn och den är tillverkad på licens från Lamborghini.

När Bygghemma.se jämförde fyra eldrivna bilar för barn kom denna på delad första plats. Den fick betyget 9,2 av 10 och rekommenderas till dig som vill ha en kraftfull och snabb bil i form av en Lamborghini.

Nordic Play Lamborghini Aventador kan användas av barn över tre år och har plats för en person. Maxkapacitet är på 30 kilo. Den har en möjlighet att köra i en hastighet på 3-6 km/h och har tre växlar fram och en backväxel. Även en förälder kan styra bilen med fjärrkontroll. Motorn är på 2x45 watt och bilens batteri är på 12 V 7 AH.

Bilen har dörrar som öppnas uppåt – precis som på en riktig Lamborghini. Den är utrustad med EVA-gummihjul och snygga lädersäten. Barnet kan lyssna på förinspelade låtar eller lyssna på egna favoriter via en USB-port.

Lamborghinis elfordon är godkänd enligt CE, EN71-1, 2 & 3 och EN62115.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa traktor Test.se logo
PegPérego
PegPérego John Deere Ground Traktor
Bästa traktor
Bästa traktor Test.se logo
PegPérego
PegPérego John Deere Ground Traktor
Eldriven traktor som passar perfekt för traktorgalna barn.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Jollyroom.
Laddtid: 12 timmar.
Hastighet: Upp till 7 km/h.
Antal sittplatser: 1.
Maxvikt: 40 kg.
Från 3 år.
Storlek: H 68 x L 169,5 x B 63 cm.
Batteri: 1x12V/8Ah.

Vill ditt barn åka runt i en traktor är PegPérego John Deere Ground Traktor ett populärt bland elfordonen hos både Prisjakt och Jollyroom. I ett test hos Pricerunner fick den bra omdöme och de beskriver den som en mycket stark elbil med häftig design.

Den eldrivna traktorn kommer med släp och är en kopia av den berömda John Deere-traktorn. Den har plats för ett barn och rekommenderad användning är från tre år. Släpet har avtagbara sidor så att barnet får plats med mycket frakt. Armstöden är justerbara så att barnet sitter bekvämt under åkturen.

Traktorn har två växlar och back och en maxhastighet på sju km/h. När barnet släpper gaspedalen bromsas bilen automatiskt. Under åkturen ger den ifrån sig olika traktorljud. Det finns även radio om barnet vill lyssna på musik. En laddning ger en körtid på runt 40 minuter. Att ladda batteriet tar cirka 12 timmar.

Precis som med andra elbilar ska traktorn användas på jämn och fast mark och aldrig i trafik. Den ska även alltid användas under uppsikt av vuxen.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Bäst i test elbil för barn - se testvinnande elbilar för barn.
Elbilar för barn finns med plats för ett eller två barn.

Köpguide elbil till barn

Är ditt barn nyfiket och vill upptäcka världen med en bil i miniatyr? Med en elbil för barn får barnet den här möjligheten. Ta del av våra bästa tips när du ska välja bil till dina yngsta familjemedlemmar – det finns en hel del olika modeller på marknaden att välja mellan, med olika egenskaper och funktioner. Det finns både lyxutrustade modeller och varianter som är snällare mot plånboken.

Vad är en elbil för barn?

En eldriven bil för barn är en elektrisk bil i större modell som drivs av ett uppladdningsbart batteri och perfekt när sparkbilen har blivit för liten. Den har plats för ett eller två barn och har oftast en maxhastighet på 4-6 km/h. Med ett elfordon anpassat för barn har barnet möjlighet att köra sin egna bil helt på egen hand, genom att gasa, bromsa, backa och ändra hastighet. Det följer ofta med en fjärrkontroll som gör att föräldern kan hjälpa till om det skulle behövas.

Hur snabbt får man köra?

Enligt Transportstyrelsen är ett lekfordon ett fordon som inte får köras snabbare än 6 km/h, vilket motsvarar ungefär vanlig gånghastighet. Trots sin låga hastighet får barnet en härlig upplevelse, friheten att på egen hand få ratta en bil och möjligheten att låta håret fladdra i vinden.

Åldersgräns på elbil för barn

För att barn ska få köra en eldriven bil måste det ha uppnått en viss ålder och många leverantörer sätter en minsta åldergräns på två eller tre år. Det är också viktigt att föräldern själv också är med och bedömer om barnet är tillräckligt moget för att hantera leksaksfordonet. En större bil för barn kan användas upp till att barnet är cirka sex eller sju år gammal.

Bäst i test elbil för barn - se testvinnande elbilar för barn.
De flesta elbilar för barn har en rekommenderad ålder från två eller tre år.

Olika storlekar på elbil för barn

För att välja rätt elbil till ditt barn är det bra att först fundera på om den ska vara för anpassad för ett eller två barn. En större modell har ofta två säten och därmed också plats för två barn – i vissa fall också ett barn och en vuxen.

 • Elbil för två barn
 • Elbil för ett barn

En elbils egenskaper

Elbilar har flera olika egenskaper som du kan jämföra för att ta reda på vilken modell som passar bäst till ditt barn.

Hastighet och hastighetslägen

Många leksaksfordon för barn kan ofta köra i en hastighet upp till 4-6 km/h. Ibland finns det möjlighet att välja mellan två eller flera olika hastighetslägen, vilket är till exempel bra om barnet är yngre eller om du ska igenom en smalare passage.

Antal platser

De flesta elfordon för barn har plats för ett eller två barn. Vill bilen användas av syskon eller kompisar är det bra att välja en med plats för två personer. En elbil med plats för ett barn är oftast smalare och mindre.

Maxvikt

Maxvikten innebär hur mycket bilen klarar av att transportera. Det är vanligt att denna ligger på runt 30-40 kilo och det är av säkerhetsskäl också viktigt att hålla på denna.

Batteritid – kapacitet

Batteritiden innebär hur länge du kan köra bilen på en laddning. Det är vanligt att denna ligger på runt 45-90 minuter. Tiden kan variera beroende på hur barnet kör, till exempel drar bilen mer om den stängs av och på flera gånger. Hur lång laddningstiden är kan också spela stor roll – och denna kan ibland ligga på så mycket som 10-12 timmar.

Prestanda och motoreffekt

Bilens prestanda hänger både på motoreffekten och batteriet. En elbil är utrustad med antingen 6- eller 12-voltsbatterier. Har den 12 volt kan den ha allt från två till fyra motorer och antingen ha bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Fler motorer ger en högre motoreffekt vilket också gör den starkare och desto mer orkar den. En bil med högre motoreffekt orkar till exempel i högre mån att ta sig upp för backar och att köra på underlag som är ojämnt.

Förvaringsmöjligheter

Har ditt barn behov av förvaringsmöjligheter? Genom att ha ett bagage eller annat utrymme kan barnet ta med sig packning, picknick eller har möjlighet att samla på sig fynd på bilturen. Detta kan spela en stor roll i ditt val.

Öppningsbara dörrar

Vill barnet ha en mer naturtrogen elbil kan du kika efter de modeller där du kan öppna dörrarna. På så sätt blir det också enklare för barnet att ta sig i och ur sätet.

Musikspelare

Om du vill ha möjlighet att spela musik i bilen behöver det finnas någon form av musikanläggning. Vissa modeller har radio eller förvald musik inbyggt, andra har ett uttag så att du kan koppla in din mobiltelefon och spela musik den vägen.

Fjärrkontroll

Många elfordon för barn är utrustade med en praktisk fjärrkontroll, vilket gör det möjligt för föräldrar att hjälpa till att köra och styra den. Detta kan vara en fördel, särskilt om barnet är yngre och behöver lite extra stöttning.

Bäst i test elbil - se testvinnande elbilar på test.se.
En elbil för barn har både maxvikt och rekommenderad ålder som du bör följa.

Var kan man köra en elbil för barn?

Vissa elbilar för barn är främst anpassade att köras på ett underlag som är fast och jämnt, som till exempel asfalt. Dock får du aldrig köra på vägen där bilar kör. Andra modeller klarar även av att köra på gräs och i uppförsbackar utan problem.

Tänk på säkerheten!

Det är viktigt att barnets nya leksak uppfyller alla gällande säkerhetskrav som CE-märkning och att det finns säkerhetsbälte. Var noga med att alltid följa den rekommenderade åldern som varumärket anger i sin manual eller beskrivning. Den ska aldrig användas utan tillsyn av vuxen och den får inte heller användas i trafiken. Ett barn som använder en elbil för barn har samma skyldighet som gående i trafiken. Var också extra uppmärksam så att ditt barn inte kör för nära vattendrag, stup, trafikerad väg eller dylikt. Med en fjärrkontroll har du möjlighet att ta över styrningen vid behov, vilket också ökar säkerheten.

Länktips: 


Några experttester vi har läst

Pricerunner (2022)

Pricerunner har testat 10 olika elbilar för barn – de mest populära på marknaden just nu. Med på listan finns kända bilvarumärken som BMW, Audi och Volvo. Testet är oberoende genomfört och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. De har testat alla elfordonen på asfalt, gräs och grus. I bedömningen har de tagit fasta på prestanda, säkerhet, montering och byggkvalitet. De har även analyserat ljudnivå, uppladdningstid och funktioner som musikspelare och hastighet. På första plats kom Mercedes 300S Classic som beskrivs som en vacker och välbyggd klassiker för barn med stil. På andra plats och utsedd till bästa premiumval kom Pickup 4WD som enligt testpanelen är kraftfull, snygg, rymlig och prisvärd. På tredje plats kom Nordic Roll Sport, som blev utsedd till bästa billiga produkt och som beskrivs som tuff, välutrustad och med bra förvaring.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En elbil för barn får ha en maxhastighet på 6 km/h.
 • På de flesta elbilarna för barn måste barnet vara två eller tre år för att få köra.
 • Vi har valt att utse Mercedes 300S Classic till den elbil som är bäst i test. Det är en elegant och lyxig elbil för barn i mindre storlek. Den passar för barn över tre år och har en maxvikt på 35 kilo.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Nordic Play BMW Elbil För Barn 6 GT 12V