VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 22 Augusti 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test – Bästa elbilen för barn 2023

Ska du köpa en elbil till ditt barn? Med en elbil för barn får ditt barn chans att prova på livet bakom ratten. Det finns många olika elbilar att välja mellan från kända varumärken. Ta del av fem olika modeller och lär dig mer inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Körtid.
 • Maximal hastighet.
 • Antal sittplatser.
 • Maxvikt.
 • Rekommenderar ålder.
 • Storlek.
 • Övriga egenskaper som öppningsbara dörrar, belysning, förvaringsutrymme mm.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Mercedes
Mercedes 300S Classic
Mercedes Mercedes 300S Classic - Test
Bäst i test
Mercedes
Mercedes 300S Classic
Elegant och lyxig elbil för barn i mindre storlek från Mercedes.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Priceunner.
Körtid: 45-90 minuter.
Hastighet: Upp till 6 km/h.
Antal sittplatser: 1.
Maxvikt: 35 kg.
Från 3 år.
Storlek: 132 x 67 x 54 cm.
Batteri: 1x12V (10Ah)
Tre olika hastighetslägen.
LED-belysning fram och bak.
Fjärrkontroll följer med.
Utrustad med radio och AUX-ingång.

Vi har valt Mercedes 300S Classic till den bästa elbilen för barn, en elegant och lyxig bil – perfekt för den som gillar klassiska bilar. Den kom på första plats på ett test om elbilar för barn hos Pricerunner. Där fick den betyget 4,5 av 5 och beskrivs som en vacker och välbyggd klassiker för barn med stil. Enligt deras test är bilen lätt att förvara, lyfta fram och sedan köra med en bra prestanda att ta sig fram i olika terränger.

Mercedes elbil är en pickup för ett barn anpassad i en ålder mellan tre och sex år med en maxvikt på 35 kilo. Den har tre olika hastighetslägen med en maxhastighet på upp till 6 km/h och även möjlighet att backa. Bilen är utrustad med dubbla elmotorer som gör att båda bakhjulen driver. Tack vare gummidäck, stötdämpare och mjuk start och stopp är bilen bekväm att köra utan att upplevas som ryckig. En laddning räcker upp till 45-90 minuter beroende på hur barnet kör och laddas fullt på åtta timmar via en laddkabel som följer med.

Bilen har superfinish med riktig metallic-lackering, beige läderklädsel och Mercedes-emblem. Dörrarna går att öppna så att barnet lätt kan ta plats i sätet. Fram och bak sitter LED-belysning som gör att bilen syns ordentligt i alla ljusförhållanden. Elbilen för barn har dessutom ett litet förvaringsutrymme där barnet kan placera till exempel fynd som hittas på färden. Elbilen är utrustad med en stereo med radio och AUX-ingång så att du kan koppla upp mobilen. Det följer med en fjärrkontroll så att elbilen går att styra även av föräldrar.

 • Butiker & priser: Svart
 • Butiker & priser: Blå
 • Priser för Rull Elbil Mercedes 300S Classic 12V Svart
 • Rull Elbil Mercedes 300S Classic 12V Blå
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Nordic Roll
Elbil För Barn Nordic Roll Pickup 4WD Röd
Nordic Roll Elbil För Barn Nordic Roll Pickup 4WD Röd - Test
Bästa premium
Nordic Roll
Elbil För Barn Nordic Roll Pickup 4WD Röd
En större elbil i jeepmodell för barn med två sittplatser.
Bästa premium på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Priceunner.
Populärt val hos Gardenstore.
Körtid: 40-60 minuter.
Hastighet: Upp till 5 km/h.
Antal sittplatser: 2.
Maxvikt: 40 kg.
Från 3 år.
Storlek: L 133 x B 83 x H 73 cm.
Batteri: 1x12V.
Musikspelare.
Öppningsbara dörrar.
LED-belysning.
Fjärrkontroll följer med.
Portabelt laddsystem.
Garanti på 2 år.

Vi har utsett Elbil Pickup 4WD till det bästa premiumvalet för elbilar för barn, en jeep med premiumkänsla. I ett test hos Pricerunner kom på den andra plats, fick betyget 4,5 av 5 och utsågs till deras bästa modell. Av testpanelen beskrivs bilen som kraftfull, snygg, rymlig och dessutom prisvärd.

Detta är en väldesignad elbil som passar barn mellan tre och sju år. Den har plats för två barn med en maxvikt på 40 kilo och den har en körtid på 40-60 minuter. Du startar elbilen med en medföljande fjärrkontroll och bilen styrs antingen av barnet själv eller föräldern via kontrollen. Det finns flera olika lägen att välja mellan så att du och ditt barn får en säker användning. Elbilen har mjukstart så att starten blir mer bekväm och du kan välja mellan fyrhjuldrift och tvåhjulsdrift, detta genom bara ett knapptryck. Därefter har elbilen för barn en kapacitet att komma upp i hastigheter om 5 km/h.

Elbilen för barn har öppningsbara dörrar och baklucka. I bakluckan får du plats med extra packning eller annat som barnet vill ha med sig på utflykten. Den har en musikanläggning med bland annat USB-uttag och en fejkad instrumentpanel som gör körupplevelsen ännu mer naturtrogen. För att synas bättre i mörker har elbilen LED-belysning. Elbilen är i måttet L 133 x B 83 x H 73 centimeter.

 • Butiker & priser: Röd
 • Butiker & priser: Svart
 • Priser för Elbil För Barn Nordic Roll Pickup 4WD Röd
 • Nordic Roll Elbil För Barn Pickup 4WD Svart
Priser visas i samarbete med

Bästa hög maxvikt Test.se - Bästa hög maxvikt
Mercedes
Mercedes G63 AMG 6x6
Bästa hög maxvikt
Bästa hög maxvikt
Mercedes
Mercedes G63 AMG 6x6
Stark elbil för barn där även en vuxen kan åka med.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Körtid: 40-90 minuter.
Hastighet: Upp till 6 km/h.
Antal sittplatser: 2.
Maxvikt: 90 kg.
Från 3 år.
Storlek: L 130 x B 68 x H 77 cm.
Batteri: 1x12V (14Ah).
Fjärrkontroll följer med.

Mercedes G63 AMG 6x6 är en elbil för barn i en snygg pick up-design. Bilen är sexhjulig och stark och klarar både att ta sig uppför backar, gräsmatta och på grusväg utan problem. I ett test om elbilar för barn hos Pricerunner kom den på en fjärde plats och fick det höga betyget 4,5 av 5. Enligt deras test är bilen stark, har gott om förvaringsutrymme och har en rejält tilltagen maxlast.

Elbilen passar för barn mellan 3 och 7 år gamla och har plats för två barn eller ett barn och en vuxen. Barnen sitter säkert med fyrpunktsbälte. När föräldern åker med sitter hen snett bakom sätet och får då bra plats med benen. Maxlasten är på 90 kilo, vilket är högre än hos många andra elbilar för barn. Elbilen har en hastighet på upp till 6 km/h med tre olika hastighetslägen och har en körtid på mellan 40 och 90 minuter. Sedan behöver elbilen ladda i cirka tio timmar.

Elbilen har öppningsbara dörrar, ställbara backspeglar, tuta, lättillgängliga spakar och knappar och mjukstart så att körningen inte blir hackig. Den har två förvaringsutrymmen där barnet kan placera sina leksaker. Det finns dessutom en extra gaspedal på utsidan av kupén som gör det möjligt för passagerarkontroll. Det följer med en praktisk fjärrkontroll så att föräldern också kan vara med och styra om så behövs.

 • Butiker & priser
 • Priser för Azeno Elbil - Mercedes AMG G63 - Svart
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
Priser visas i samarbete med

Bästa klassiska Test.se - Bästa klassiska
Volvo
Volvo XC90 Kinetic Elbil
Volvo Volvo XC90 Kinetic Elbil - Test
Bästa klassiska
Volvo
Volvo XC90 Kinetic Elbil
Elbil från Volvo för barn från tre år med två sittplatser.
Populärt val hos Jollyroom.
Populärt val hos Prisjakt.
Körtid: 45 minuter.
Hastighet: Upp till 5 km/h.
Antal sittplatser: 2.
Maxvikt: 35 kg.
Från 3 år.
Storlek: L 129 x 76 B x H 64 cm.
Batteri: 1 12V (10 Ah).
MP3-ingång.

Volvo XC90 Kinetic Elbil är en tuff elbil som ska föreställa en Volvo XC90. Den är ett populärt val bland elbilarna för barn hos Prisjakt och hos Jollyroom finns den med på topplistan.

Elbilen har plats för två barn och är anpassad för barn över tre år. Maxvikten är på 35 kilo och själva elbilen väger 29 kilo. Den kommer upp i hastigheter om 5 km/h och passar bäst på fast och jämn mark som asfalt. Det finns två olika hastigheter att välja mellan. Körtiden är på cirka 45 minuter och efter det behöver bilen laddas i cirka 12 timmar för att kunna köras igen.

Elbilen har en MP3-ingång så att barnet kan lyssna på sin favoritmusik när hen kör. Den har flera verklighetstrogna detaljer som ljud- och ljusfunktion och dörrar och motorhuv som går att öppna. Det följer med en fjärrkontroll så att även en vuxen har möjlighet att kontrollera bilen.

 • Butiker & priser: Svart
 • Butiker & priser: Vit
 • Priser för Volvo XC90 Kinetic Elbil, Svart
 • Volvo XC90 Kinetic Elbil, Vit
Priser visas i samarbete med

Populärt val Test.se - Populärt val
Nordic Play
BMW Elbil För Barn 6 GT 12V
Populärt val
Populärt val
Nordic Play
BMW Elbil För Barn 6 GT 12V
Snygg elbil från BMW med plats för ett barn.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2022.
Laddtid: 8-12 timmar.
Hastighet: Upp till 5 km/h.
Antal sittplatser: 1.
Maxvikt: 30 kg.
Från 3 år.
Storlek: 106 x 64 x 51 cm.
Batteri: 2x12V.
Fjärrkontroll följer med.

Vi rekommenderar Nordic Play elbil BMW GT 12v till dig som vill ha en tuff elbil till ditt barn. Den kom på första plats när Bygghemma.se jämförde tre olika elbilar. Av deras testpanel fick den betyget 9,2 av 10 och enligt dem passar elbilen dig som vill ha många växlar och undervisningsfunktion.

Elbilen är en form av BMW GT och den passar för barn som är mellan tre och sex år gamla, med plats för ett barn och en maxvikt på 30 kilo. Den styrs antingen av barnet själv eller av föräldrarna via en fjärrkontroll. Den har en 2x12 volts motor, ljus, tuta och har både undervisningsfunktion och vaggvisefunktion. Bilen kan köra både framåt och bakåt med två framåtgående växlar och en backväxel. Maxhastigheten är på 3-5 kilometer i timmen.

När barnet har kört slut på elbilens batteri behöver den laddas i 8-12 timmar.

 • Butiker & priser
 • Priser för BMW Elbil För Barn 6 GT 12V
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Fri frakt över 500 kr
   Välkända varumärken
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test elbil för barn - se testvinnande elbilar för barn.
Elbilar för barn finns med plats för ett eller två barn.

Köpguide elbil till barn

Är ditt barn nyfiket och vill upptäcka världen med en bil i miniatyr? Med en elbil för barn får barnet den här möjligheten. Ta del av våra bästa tips när du ska välja elbil till dina yngsta familjemedlemmar – det finns en hel del olika modeller på marknaden att välja mellan, med olika egenskaper och funktioner. Det finns både lyxutrustade elbilar och bilar som är snällare mot plånboken.

Vad är en elbil för barn?

En elbil för barn är en elektrisk bil i större modell som drivs av ett uppladdningsbart batteri och perfekt när sparkbilen har blivit för liten. Den har plats för ett eller två barn och har oftast en maxhastighet på 4-6 km/h. Med en elbil anpassad för barn har barnet möjlighet att köra sin egna bil helt på egen hand, genom att gasa, bromsa, backa och ändra hastighet. Det följer ofta med en fjärrkontroll som gör att föräldern kan hjälpa till om det skulle behövas.

Hur snabbt får man köra med elbil?

Enligt Transportstyrelsen är ett lekfordon ett fordon som inte får köras snabbare än 6 km/h, vilket motsvarar ungefär vanlig gånghastighet. Trots sin låga hastighet får barnet en härlig upplevelse, friheten att på egen hand få ratta en bil och möjligheten att låta håret fladdra i vinden.

Åldersgräns på elbil för barn

För att barn ska få köra elbil måste det ha uppnått en viss ålder och många leverantörer sätter en minsta åldergräns på två eller tre år. Det är också viktigt att föräldern själv också är med och bedömer om barnet är tillräckligt moget för att hantera elbilen. En större elbil för barn kan användas upp till att barnet är cirka sex eller sju år gammal.

Bäst i test elbil för barn - se testvinnande elbilar för barn.
De flesta elbilar för barn har en rekommenderad ålder från två eller tre år.

Olika storlekar på elbil för barn

För att välja rätt elbil till ditt barn är det bra att först fundera på om den ska vara för anpassad för ett eller två barn. En större elbil har ofta två säten och därmed också plats för två barn – i vissa fall också ett barn och en vuxen.

 • Elbil för två barn
 • Elbil för ett barn

En elbils egenskaper

Elbilar har flera olika egenskaper som du kan jämföra för att ta reda på vilken elbil som passar bäst till ditt barn.

Hastighet och hastighetslägen

Många elbilar för barn kan ofta köra i en hastighet upp till 4-6 km/h. Ibland finns det möjlighet att välja mellan två eller flera olika hastighetslägen, vilket är till exempel bra om barnet är yngre eller om du ska igenom en smalare passage.

Antal platser

De flesta elbilar för barn har plats för ett eller två barn. Vill bilen användas av syskon eller kompisar är det bra att välja en med plats för två personer. En elbil med plats för ett barn är oftast smalare och mindre.

Maxvikt

Maxvikten innebär hur mycket elbilen för barn klarar av att transportera. Det är vanligt att denna ligger på runt 30-40 kilo och det är av säkerhetsskäl också viktigt att hålla på denna.

Batteritid – kapacitet

Batteritiden innebär hur länge du kan köra bilen på en laddning. Det är vanligt att denna ligger på runt 45-90 minuter. Tiden kan variera beroende på hur barnet kör, till exempel drar bilen mer om den stängs av och på flera gånger. Hur lång laddningstiden är kan också spela stor roll – och denna kan ibland ligga på så mycket som 10-12 timmar.

Prestanda och motoreffekt

Bilens prestanda hänger både på motoreffekten och batteriet. En elbil är utrustad med antingen 6- eller 12-voltsbatterier. Har elbilen 12 volt kan den ha allt från två till fyra motorer och antingen ha bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Fler motorer ger en högre motoreffekt vilket också gör den starkare och desto mer orkar den. En elbil med högre motoreffekt orkar till exempel i högre mån att ta sig upp för backar och att köra på underlag som är ojämnt.

Förvaringsmöjligheter

Har ditt barn behov av förvaringsmöjligheter? Genom att ha ett bagage eller annat utrymme kan barnet ta med sig packning, picknick eller har möjlighet att samla på sig fynd på bilturen. Detta kan spela en stor roll i ditt val av elbil.

Öppningsbara dörrar

Vill barnet ha en mer naturtrogen elbil kan du kika efter de modeller där du kan öppna dörrarna. På så sätt blir det också enklare för barnet att ta sig i och ur sätet.

Musikspelare

Om du vill ha möjlighet att spela musik i bilen behöver det finnas någon form av musikanläggning. Vissa modeller har radio eller förvald musik inbyggt, andra har ett uttag så att du kan koppla in din mobiltelefon och spela musik den vägen.

Fjärrkontroll

Många elbilar för barn är utrustade med en praktisk fjärrkontroll, vilket gör det möjligt för föräldrar att hjälpa till att köra och styra den. Detta kan vara en fördel, särskilt om barnet är yngre och behöver lite extra stöttning.

Bäst i test elbil - se testvinnande elbilar på test.se.
En elbil för barn har både maxvikt och rekommenderad ålder som du bör följa.

Var kan man köra en elbil för barn?

Vissa elbilar för barn är främst anpassade att köras på ett underlag som är fast och jämnt, som till exempel asfalt. Dock får du aldrig köra på vägen där bilar kör. Andra modeller klarar även av att köra på gräs och i uppförsbackar utan problem.

Tänk på säkerheten!

Det är viktigt att elbilen för barn uppfyller alla gällande säkerhetskrav som CE-märkning och att det finns säkerhetsbälte. Var noga med att alltid följa den rekommenderade åldern som varumärket anger i sin manual eller beskrivning. Elbilen ska aldrig användas utan tillsyn av vuxen och den får inte heller användas i trafiken. Ett barn som använder en elbil för barn har samma skyldighet som gående i trafiken. Var också extra uppmärksam så att ditt barn inte kör för nära vattendrag, stup, trafikerad väg eller dylikt. Med en fjärrkontroll har du möjlighet att ta över styrningen vid behov, vilket också ökar säkerheten.

Länktips: 


Några experttester vi har läst

Pricerunner (2022)

Pricerunner har testat 10 olika elbilar för barn – de mest populära på marknaden just nu. Med på listan finns kända bilvarumärken som BMW, Audi och Volvo. Testet är oberoende genomfört och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. De har testat alla elbilar på asfalt, gräs och grus. I bedömningen har de tagit fasta på prestanda, säkerhet, montering och byggkvalitet. De har även analyserat ljudnivå, uppladdningstid och funktioner som musikspelare och hastighet. På första plats kom Mercedes 300S Classic som beskrivs som en vacker och välbyggd klassiker för barn med stil. På andra plats och utsedd till bästa premiumval kom Elbil Pickup 4WD som enligt testpanelen är kraftfull, snygg, rymlig och prisvärd. På tredje plats kom Nordic Roll Sport, som blev utsedd till bästa billiga elbilen och som beskrivs som tuff, välutrustad och med bra förvaring.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En elbil för barn får ha en maxhastighet på 6 km/h.
 • På de flesta elbilarna för barn måste barnet vara två eller tre år för att få köra.
 • Vi har valt att utse Mercedes 300S Classic till den elbil som är bäst i test. Det är en elegant och lyxig elbil för barn i mindre storlek. Den passar för barn över tre år och har en maxvikt på 35 kilo.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Mercedes Mercedes 300S Classic