VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 15 Maj 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta ett silverschampo som är bäst i test 2024

Har du blont hår eller ljusa slingor som fått gula toner och önskar en kallare nyans? Med ett silverschampo neutraliserar du varma toner och får ett snyggt askigt hår. Här får du silverschampo som är bäst i test och bra tips inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Volym.
 • Doft.
 • Egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Olaplex
Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4
Bäst i test
Bäst i test
Olaplex
Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4
Lyxigt och effektivt silverschampo som stärker, neutraliserar och mjukgör.
Testvinnare hos Metro Mode 2024.
Bästa effektiva på test hos Elle 2024.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Bästa lyxiga på test hos Damernas Värld 2024.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Lyko.
Volym: 250 ml.
Vårdande, stärker, neutraliserar och mjukgör.
Använd 1-3 minuter.
Fräsch doft.
Vegansk.

Olaplex är varumärke som ger ett sunt, friskt och starkt hår. Med hjälp av banbrytande och innovativ teknologi har de revolutionerat hårhälsan över hela världen. Från början fanns Olaplex bara att tillgå på salong, men idag finns en rad Olaplex-produkter för hemmabruk. Serien består av flera produkter som hjälper till att reparera skadat hår inifrån och ut.

Vi har utsett Olapelx Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4 till silverschampot som är bäst i test. Det har placerats bra på test, är ett populärt val hos Pricerunner och har fått högt kundbetyg hos Lyko.

Hos Metro Mode kom det på första plats när de listade 12 produkter. Enligt dem är det vårdande och neutraliserar håret på ett effektivt sätt.

När Elle listade årets favoriter blev detta den bästa effektiva produkten. Enligt dem är det otroligt effektivt och gör skillnad på bara en minut. Efteråt blir håret glansigt och mjukt.

I ett test hos Prisjakts experter kom Olaplex på första plats, även om det är dyrare än många andra. Enligt dem är det effektiv och drar varken mot lila eller gör håret torrt. Testpersonen gillar dessutom den snygga förpackningen.

Hos Metro Mode kom schampot på fjärde plats och blev bästa lyxiga produkten med betyget 4,2 av 5. Enligt deras testpanel syns det skillnad på håret. Formulan är lite rinnigare.

Silverschampot hjälper till att neutralisera gula toner snabbt och ger ditt hår en kall och klar nyans. Samtidigt innehåller det varumärkets patenterade teknologi som stärker håret inifrån och mjukgör det. Du kan skräddarsy produkten efter önskat resultat och ju längre det sitter i desto intensivare blir resultatet. Applicera i blött hår och använd i 1-3 minuter eller 5 minuter för högre intensivitet. Skölj sedan noga ut.

Produkten kommer i en lila förpackning på 250 milliliter och är vegansk. Doften är fräsch.

 • Butiker & priser
 • Priser för Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4 250 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Kérastase
Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo
Bästa premium
Bästa premium
Kérastase
Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo
Återfuktande silverschampo berikat med hyaluronsyra.
Bästa vårdande på test hos Elle 2024.
Tredje plats på test hos Goodhousekeeping.com 2024.
Högt kundbetyg hos Lyko.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 250 ml.
Återfuktar och vårdar.
Innehåller hyaluronsyra och antioxidantrik.

Kérastase är ett franskt varumärke som erbjuder hårprodukter av hög kvalitet. Deras produkter och behandlingar är skräddarsydda för den som önskar ett fantastiskt hår. De har ett avancerat forskarteam som utmanar konventionell kunskap om hår och letar efter nya ingredienser och lösningar.

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo är ett silverschampo som är populärt hos både Prisjakt, Pricerunner och Lyko. I ett test hos Elle utsågs det till bästa vårdande. Enligt dem återfuktar det bra samtidigt som det gör håret askigt och snyggt.

När Goodhousekeeping.com testade och utsåg de sju bästa silverschampona kom detta på tredje plats. Det fick betyget 78/100 och tonade ner gula toner och gjorde håret mjukare.

Silverschampot har en lätt formula och innehåller hyaluronsyra, antioxidantrik och skyddande edelweissblomma. Det rengör håret från föroreningar och tar bort ämnen som gör håret matt. Samtidigt lugnas och återfuktas håret ordentligt. Lila neutraliserande ämnen minskar koppartonerna i håret och det passar för grått, vitt, behandlat eller blekt blont hår. Din färg blir klar och strålande.

Du masserar in schampot på blött hår, sköljer ut och upprepar. Det kommer i en förpackning på 250 milliliter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo 250 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 200 kr
   Leverans 1-2 dagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Ida Warg
Ida Warg Silver Shampoo
Bästa budget
Bästa budget
Ida Warg
Ida Warg Silver Shampoo
Prisvärt och återfuktande silverschampo för dig med väldigt ljust hår.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Volym: 250 ml.
Neutraliserar, återfuktar, stärker och bygger upp skadat hår.
Använd 5-10 minuter.
Somrig doft av melon.
Vegansk.
Fri från parabener och sulfater.

Ida Warg Beauty grundades i Stockholm 2018 och gör moderna skönhetsprodukter med fokus på välmående. Produkterna är veganska och tillverkade i Norden. I utbudet hittar du brun utan sol, hårdvård och kroppsvård.

Ida Warg Silver Shampoo är en mild produkt med violetta pigment som passar bäst till väldigt ljust hår. I ett test hos Bäst-i-test.se kom det på första plats med betyget 5 av 5. Enligt dem luktar det godis och ger ett lika fint resultat som hos frisören. Konsistensen är krämig och det löddrar bra tillsammans med vatten. Dock torkar det ut håret något.

Silverschampot neutraliserar gula och varma toner och ger håret en kall nyans. Det innehåller veteproteiner som återfuktar, stärker och bygger upp skadat och slitet hår. Använd i blött hår i cirka 5-10 minuter och skölj sedan ut ordentligt. Använd gärna balsam efteråt.

Schampot kommer i en förpackning på 250 milliliter, är veganskt och fritt från parabener och sulfater. Det har en somrig doft av melon.

 • Butiker & priser
 • Priser för Ida Warg Silver Shampoo 250 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Tips, råd och apotek
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar
  • Ett av Europas ledande modeföretag
   Fri frakt över 249 kr

Bästa för torrt hår Test.se - Bästa för torrt hår
maria nila
maria nila Sheer Silver Shampoo
Bästa för torrt hår
Bästa för torrt hår
maria nila
maria nila Sheer Silver Shampoo
Milt silverschampo som netutraliserar utan att torka ut.
Bästa veganska på test hos Elle 2024.
Andra plats på test hos Damernas Värld 2024.
Sjätte plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Lyko.
Volym: 350 ml.
Neutraliserar, återfuktar och mjukgör.
Doftar gott.
Innehåller björnbärsextrakt.
Colour Guard Complex.
Vegansk.
Fri från parabener och sulfater.

Maria Nila är ett 100 procentigt veganskt och animal-friendly hårvårdsföretag. Alla deras produkter tillverkas i fabriken i Helsingborg och säljs sedan världen över. I utbudet finns produkter för alla hårtyper, som schampo, balsam, hårinpackningar och stylingprodukter.

Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo neutraliserar med sitt violetta pigment gula toner i blont hår. Du får en mild och fin nyansskillnad åt det kallare hållet. Priset är något högre, men flaskan är dryg. Det är ett populärt val hos Prisjakt, har fått högt kundbetyg hos Lyko och har placerats bra på test.

När Damernas Värld listade de sju bästa kom Maria Nila på andra plats och blev utnämnt till bästa sulfatfria. Enligt dem känns håret något strävt efter tvätt, men använder du balsam efteråt blir håret mjukt.

Hos Elle utsågs det till bästa veganska produkten. Enligt dem får du en snygg och askig ton i håret.

I ett test hos Prisjakts experter kom det på sjätte plats och de lyfter särskilt fram att det är en vegansk produkt. Enligt testet är det inte lika effektivt som många andra silverschampo, men däremot är det inte heller lika uttorkande och färgar inte av sig – perfekt för dig med torrt hår.

Schampot innehåller björnbärsextrakt som gör håret blir glansig, mjukt och stärks. Colour Guard Complex gör att färgförlusten minskas i samband med tvätt, värmestylig och UV-strålar.

Schampot doftar gott och har en volym på 350 milliliter. Det är veganskt och fritt från parabener och sulfater.

 • Butiker & priser
 • Priser för maria nila Sheer Silver Shampoo 350 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 200 kr
   Leverans 1-2 dagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt
   Leverans 1-4 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Bästa snabbverkande Test.se - Bästa snabbverkande
Fanola
Fanola No Yellow Shampoo
Bästa snabbverkande
Bästa snabbverkande
Fanola
Fanola No Yellow Shampoo
Plånboksvänligt silverschampo som effektivt trollar bort gula toner.
Femte plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Bästa snabbverkande på test hos Elle 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt och högt kundbetyg hos Lyko.
Volym: 350 ml.
Tonar ner gula nyanser.
Använd 1-5 minuter.
Vegansk.

Fanola är ett italienskt varumärke som grundades 2005 av en grupp frisörer. Idag finns de i över 64 länder och erbjuder hårvård för både privatpersoner och frisörer.

Fanola No Yellow Shampoo är ett silverschampo med violetta pigment för ljusblont och grått hår. Det har placerats bra på tester och fått högt kundbetyg hos Lyko.

När Prisjakts experter listade sina favoriter fanns Fanola med. Enligt deras expert fräschar det upp och ger ett kallt och svalt resultat. Dock gillade hon inte doften.

När Elle listade årets bästa silverschampon fanns detta med och blev bästa snabbverkande. På bara en minut gick håret över till kalla toner. Resultatet blev jämnt utan att dra åt lila eller kännas matt, platt och torrt.

Schampot hjälper till att tona ner oönskade gula nyanser. Använd det på blött hår och låt verka 1-5 minuter. Skölj sedan noga ut allt. Det kommer i en förpackning på 350 milliliter, är veganskt och berikat med vinextract och silkprotein.

 • Butiker & priser
 • Priser för Fanola No Yellow Shampoo 350 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa billiga Test.se - Bästa billiga
Fudge Professional
Fudge Professional Fudge Clean Blonde Violet-Toning Schampo
Bästa billiga
Bästa billiga
Fudge Professional
Fudge Professional Fudge Clean Blonde Violet-Toning Schampo
Silverschampo som ger en kall ton, volym och glans.
Högt kundbetyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa budget på test hos Elle 2024.
Högt kundbetyg hos Lyko.
Volym: 250 ml.
Ger en kall ton, glans och volym.
God men stark doft.

Fudge är ett varumärke inom hårvård och produkter för kvinnor och män. Fudge Clean Blonde Violet toning Shampoo är silverschampo med intensiva och effektiva violetta pigment. Det har placerats bra på test och fått högt kundbetyg hos Lyko.

I ett test hos Elle listade sina favoriter utsågs detta till bästa budget. Enligt dem tar det effektivt bort gult och guldigt hår – notera dock att håret kan upplevas som torrt efter användning. Använd gärna balsam eller en hårinpackning efteråt för att tillföra fukt.

När Bäst-i-test.se testade silverschampo fick detta betyget 4 av 5. Enligt dem ger det bra effekt, glans och volym utan att råka göra håret blått. Det löddrar bra och har en stark men god doft.

Silverschampot kommer i en volym om 250 milliliter. Det används på blont hår som är i behov av en uppfräschning. Det rengör och neutraliserar hår med gula toner och kan användas på både blont och grått hår. Effekten kommer redan efter första tvätten. Vill du ha mer intensitet låter du det sitta i längre.

Schampot kommer i en förpackning på 250 milliliter. Bär gärna handskar vid applicering, särskilt om du har torra händer. Notera att även hårbotten kan få en blå ton.

 • Butiker & priser
 • Priser för Fudge Professional Fudge Clean Blonde Violet-Toning Schampo 250 ml
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Ytterligare läsning

Test av silverschampo för att neutralisera gula toner.
Använd ett silverschampo för att neutralisera gula toner i håret.

Har du färgat håret blont eller har ljusa slingor och upplever att det snabbt får en gul och oönskad ton? Då kan ett silverschampo vara din räddning. Här guidar vi dig till bästa produkten för ditt hår.

Vad är silverschampo?

Ett silverschampo har violetta pigment som förvandlar varma toner i ljusa hår till kallare. Gula toner blir snabbt och effektivt neutraliserat. Du får en snygg askig ton i håret och de gula eller guldiga tonerna blir ett minne blott. Bäst effekt får behandlat hår, men även du med ofärgat hår kan använda produkten.

Detta är ingen kemisk process eller hårfärg som bleker stråna utan en optisk illusion som gör att håret ser vitare ut. Det är ingen permanent lösning utan något du får göra regelbundet för att upprätthålla resultatet. Ett bra alternativ för dig som vill hålla håret snyggare mellan frisörbesöken.

Låt det verka i 1-3 minuter

På bara några minuter motverkar silverschampot gula toner i blont eller ljust hår. Börja med att tvätta håret med ett vanligt schampo för att få bort smuts, fett, olja och beläggningar. Massera sedan in silverschampot från rot till topp och låt verka i 1-3 minuter. Vill du ha en högre effekt kan du låta det sitta i några minuter längre. Sedan sköljer du ut produkten ordentligt.

Tiden beror på vad varumärket anger, kvaliteten på håret och hur gula tonerna är. Har du torrt eller superblekt hår suger det upp mer av pigmentet. En del schampon gör håret torrt efter användning och då är det extra noga att du använder ett balsam som återfuktar och vårdar.

Test av silverschampo, Ida Warg.
Ida Wargs silverschampo är en av våra vinnare - utsedd till bästa budget. I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på första plats.

Tvätta händerna noga efteråt

Ett silverschampo är lila till färgen och många varumärken rekommenderar att du tvättar händerna så fort du är klar. Skulle färgen inte gå bort kan du tvätta händerna med balsam. Ett tips är att använda handskar, särskilt om huden är torr.

Så ofta ska man använda silverschampo

Du kan använda silverschampo i håret ungefär en till två gånger i veckan eller varannan eller var tredje tvätt. Hur ofta beror också på vad du har för hår och vilket varumärke du använder. Följ alltid rekommendationerna så riskerar du att inte förstöra håret!

Test silverschampo bäst i test - använd en till två gånger i veckan.
Använd schampot en till två gånger i veckan.

Hjälp, mitt hår blev lila!

Silverschampo har violetta pigment som neutraliserar gula toner. Överdoserar du finns det risk att håret blir lila, särskilt om du har torra toppar. Då ska du sluta använda schampot och använda ett vanligt tills att de lila nyanserna försvinner. När håret är normalt igen kan du börja på nytt, men försiktigt. Du kan även använda ett djupgörande schampo som rengör håret på djupet. Skulle missfärgningarna ändå inte försvinna behöver du ta professionell hjälp av en kunnig frisör.

Därför ska du använda silverschampo

Det finns många fördelar med att ha ett silverschampo hemma bland dina hårvårdsprodukter i badrumsskåpet. Här är några!

Tar bort gula skiftningar

Det finns många anledningar till att håret blir missfärgat och drar åt gult. Sol, vatten och värmeverktyg utan värmeskydd är några orsaker. Genom att tvätta håret med silverschampo neutraliserar du håret och det kalla tonerna tas fram.

Effektivt och snabbt

Genom att tvätta håret någon eller några gånger i veckan får du ett snabbt och effektivt resultat. Efter bara en tvätt ser du resultat. 

Du sparar in på frisörbesöken

Genom att på egen hand kunna neutralisera håret får du samma fina resultat som efter ett besök hos frisören. Eftersom du inte behöver gå till frisören lika ofta sparar du in både tid och pengar.

Återfuktar och skyddar håret

En del silverschampon hjälper också till att återfukta, vårda och mjukgöra håret. Det finns även produkter som på samma gång skyddar mot värmestyling, UV-strålar och föroreningar.

Torkar silverschampo ut håret?

Dagens silverschampon är skonsammare och torkar inte lika ofta ut håret. Men deras syfte är inte att vara en återfuktande produkt så ofta upplevs håret som torrt eller frissigt. För att undvika att håret blir torrt ska du undvika att produkten sitter i för länge. Har du tunt, fint hår kan det därför vara en fördel att välja en produkt som återfuktar och vårdar. Det kan också vara bra att använda en hårinpackning eller balsam efter behandlingen.

Kan silverschampo användas på grått hår?

Har du grått hår kan du använda silverschampo för att neutralisera de gula tonerna och få lyster och liv i frisyren. Läs på för att ta reda på om den produkt du spanat in passar din hårtyp.

Kan silverschampo användas till brunt hår?

Även brunetter kan använda silverschampo för att trolla bort varma toner och få en fin lyster i håret. Välj en produkt som är anpassat för brunt hår.

Checklista!

 • Använd 1-3 minuter en till tre gånger i veckan.
 • Överdosera aldrig – då finns risk för missfärgningar.
 • Avsluta gärna med hårinpackning eller balsam.
 • Välj ett schampo som är anpassat för ditt hår.

Länkar till våra testvinnare 

Tips på länkar om silverschampo:

Lyko.se – Överdoserat silverschampo?

Kicks.se – Frågor och svar om silverschampo


Källor vi utgått från

Test.se utför inte själva testerna, utan sammanställer befintliga tester och recensioner för att ta fram vinnare. Här är några källor våra redaktörer har använt sig av för att ta fram vinnarna i den här artikeln.

Metro Mode (2024)

På Metro Mode hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet, hälsa och inredning. De har samlat de 12 bästa silverschampona i en topplista, från budget till lyx.

På första plats kom Olaplex No 4P Toning Shampoo, som beskrivs som vårdande, neutraliserande och mjukgörande. På andra plats kom Fudge Clean Blonde Violet-Toning Schampo som är intensivt och effektivt för dig som behöver en uppfräschning. På tredje plats kom Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo, som både neutraliserar gula undertoner och skyddar mot föroreningar. På fjärde plats kom Maria Nila Sheer Silver Shampoo, som är ett sulfat- och parabenfritt schampo som neutraliserar och ger glans och styrka.

Elle (2024)

Elle är Sveriges största modeplattform och de väljer ut, tolkar och presenterar det senaste inom mode, skönhet, livsstil och populärkultur. De har listat sina nio favoriter som trollar bort gula toner i håret och valt ut vinnare i flera olika kategorier.

Bästa effektiva blev Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4. Bästa billiga blev Fudge Clean Blonde Violet Shampoo. Maria Nila Sheer Silver Shampoo utsågs till bästa veganska. Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo blev testets bästa vårdande. Fanola No Yellow Shampoo utsågs till bästa snabbverkande.

Damernas Värld (2024)

Mode- och skönhetssajten Damernas Värld ger dig senaste trenderna och bästa shoppingen. De har listat de sju bästa silverschampona i flera kategorier. Minst tre personer testade varje produkt under minst två veckor. Egenskaper som doft, konsistens och resultat jämfördes och sedan räknades ett medelbetyg ut.

På första plats kom Björn Axén Cool silver shampoo som fick betyget 4,9 av 5 och utsågs till bästa glansgivande. Enligt dem är det milt, dämpar gula toner och ger glans. På andra plats kom Maria Nila Sheer silver shampoo med betyget 4,5 av 5 – det blev bästa sulfatfria. Enligt testet får du en mild nyansskillnad och det har god doft och ger glans. På tredje plats kom Violet pigments silver shampoo Continu med betyget 4,3 – det utsågs till bästa effektiva. Olaplex No. 4P blond enhancer purple toning shampoo kom på fjärde plats med betyget 4,2 och blev bästa lyxiga.

Prisjakts experter (2024)

Prisjakts experter är kunniga inom ett viss område och gör oberoende rekommendationer. I deras topplista över bästa silverschampot ingår sex produkter som deras expert Johanna Kvarnström testat och rekommenderar.

På första plats kom Olaplex No4P Blonde Enhancer Toning Shampoo som beskrivs som riktigt bra, även om det är dyrt. På andra plats kom Kolai Silver Burst Shampoo 250ml som kommer med god doft och ger en jämn och kall ton. På tredje plats kom Wella Invigo Blonde Recharge Cool Blonde Color Refreshing Shampoo 250ml, som ger en kall ton utan att torka ut håret. På fjärde plats kom Fudge Clean Blonde Damage Rewind Violet Toning Shampoo, på femte kom Fanola No Yellow Shampoo och på sjätte kom Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo.

Goodhousekeeping.com (2024)

Goodhousekeeping.com har en panel som testat och rangordnat silverschampon vilket har lett till en topplista på sju vinnare. Produkterna har testats av över 200 kvinnor.

På första plats och bästa för brunettet kom Beauty Works Anti-Orange Shampoo som fick betyget 81 av 100. Testpanelen tyckte att skillnaden blev stor och att håret blev mjukt och glansigt. På andra plats och bäst för blondiner kom Amika Bust your Brass Cool Blonde Repair Shampoo 500ml med betyget 79 av 100. Det korrigerar gula toner och ger ett salongssnyggt resultat. På tredje plats kom Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo med betyget 78 av 100 – perfekt för naturligt blonda eller gråhåriga.

Läs mer: The best purple shampoos for tackling brassy tones

Bäst-i-test.se (2023)

Bäst-i-test.se är en sajt som gör oberoende långtidstester. Deras test om silverschampo uppdateras kontinuerligt och innehåller just nu 13 produkter. I slutbetyget har de bedömt egenskaper som färg, uttorkning och användning. För att hamna i topp behöver produkten ge ett bra resultat, lukta gott och inte göra håret torrt.

På första plats kom Ida Warg Silver Shampoo med betyget 5 av 5. Enligt testet luktar det godis och ger samma fina resultat som på salong. På andra plats kom Björk AG Schampoo som blev bästa budget med betyget 5 av 5. Det har en god doft, neutraliserar och återfuktar. L'Anza Healing ColorCare kom på tredje plats och blev bästa premiumval. Det är vårdande, ger glans och neutraliserar.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Det är ett schampo som neturaliserar gula toner och ger håret en kallare ton.
 • Låt det verka i håret i 1-3 minuter, eller längre beroende på vilket varumärke du väljer.
 • Vi har valt att utse Olapelx Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4 till det silverschampo som är bäst i test. Det är vårdande, stärker, neutraliserar och mjukgör håret.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Olaplex Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng