HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Gör trädgården redo för sommardagar.

2:e Maj, 2019, 10:16

Det är egentligen inte så många saker du behöver tänka på mer än vad som är viktigt för dig och hur mycket tid över du har. Några bra tips är att rensa och städa de utrymmen du har. Rabatterna kanske behöver några nya blommor och odlingar? Ansa de växter du redan har och börja förbered plats för det du odlat så att de äntligen kan komma ut i trädgården. Se bara till att du inte planterar ut för tidigt. Om det fortfarande är risk för frost så är det bra att vänta lite eller vara beredd med fiberduk som du kan täcka över odlingarna med. Antingen både dag och natt eller endast under natten.

Damma av gräsklipparen

Doften av nyklippt gräs ger verkligen sommarkänsla. Vilken gräsklippartyp är du? El eller robot kanske? Om du har en robotgräsklippare sparar du mycket tid eftersom den avlastar trädgårdsarbetet, så att du kan göra andra roligare saker! Men såklart funkar en vanlig traditionell eldriven gräsklippare bra också.

Miljövänlig robot

Det finns flera fördelar med en robotgräsklippare. Ljudvolymen och energiförbrukningen är låg och den avger inga avgaser eftersom den drivs på batteri. Den går av sig själv och du kan enkelt ställa in när och hur ofta den ska köra. För dig som är gräsallergiker passar den bra, då du slipper komma i direktkontakt med nyklippt gräs. Nu gör gräsklipparen grovjobbet men är du väldigt noggrann med gräsklippningen kan det vara skönt att komplettera med en grästrimmer. Den håller gräset snyggt runt om träd och buskar där gräsklipparen inte riktigt når fram.

   

Detaljerna gör helheten

Passa på att rengöra terrassen eller uteplatsen ordentligt och även utemöblerna. Detta gör du enkelt med vattenslang eller en högtryckstvätt om du har en sådan. Placera gärna ut stora växter i fina krukor så får du fin utsikt men också lite insynsskydd som ringar in uteplatsen på ett härligt sätt.

Utomhusbelysning har blivit väldigt populärt och det finns därför flera modeller att välja mellan som till exempel solcellslampor. Med dessa slipper du krånglig installation då de får sin energi från solens strålar och funkar hela säsongen, året runt. Lys upp olika delar av trädgården, placera ut vid träd, prydnadssaker eller häng upp på husfasaden. Filtar och kuddar ger också bra mysfaktor. Men glöm inte att ta in dom om det skulle börja regna bara!

SE ÄVEN