HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Här hittar du kantarellerna!

9:e Augusti, 2017, 13:42

Det har ju på sina håll i detta avlånga land varit rätt dåligt med regn i sommar, och det kan påverka mängden svamp som dyker upp i skogarna. Kantareller är i stort behov av fukt och väta, så ju regnigare sommar desto fler kantareller! Men även om det varit lite snålt med regn går det att hitta kantareller. Man får fokusera på att leta upp fuktstråk och platser som på ett eller annat sätt håller sig blöta och fuktiga även utan regn.

Kantareller är beroende av levande trädrötter, så det kan vara svårare för dem att växa i unga skogar. En bra utgångspunkt är därför också att börja leta i närheten av ett träds rötter! Och när du väl hittat dem – kolla under närliggande löv och annat bråte, kantareller gillar att gömma sig!

Ska du traska runt i skogen kan det vara en bra idé att ha ett par ordentliga stövlar på fötterna! På så sätt hålls fötterna torra och varma, och du behöver inte vara lika försiktig med var du sätter fötterna. Blir det nödvändigt att gå över en liten myr eller en bäck är det heller inga problem med ett par täta gummistövlar! Här kan du se vilka vi rekommenderar.

När kantarellerna sen är plockade går det att använda dem till allt möjligt gottigt! Kanske en smaskig kantarellstuvning att lägga på rostat bröd? Eller varför inte en fin kantarellsoppa? Vill du att den ska få spela något av en biroll istället kan den med fördel slängas ner i en mustig gryta, i en god gräddsås eller i en fin risotto – möjligheterna är oändliga!

SE ÄVEN