HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Lansering av nya Samsung Galaxy S20, S20 plus, S20 Ultra och Galaxy Z Flip

13:e Februari, 2020, 12:49

Observera att artikeln innehåller reklam genom annonslänkar till Prisjakt

I mitten av mars 2020 lanseras tre nya modeller från Samsung: Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus, Samsung Galaxy S20 Ultra. Samsung Galaxy Z Flip kommer redan i februari. De tre första modellerna är mer eller mindre vanliga smartphones fast med nya maxade funktionaliteter och förbättringar. Den sistnämnda, Galaxy Z Flip är dock något utöver det vanliga. Som namnet avslöjar, är mobilen vikbar. Du kan alltså böja skärmen och vika ihop den, likt tidigare mobiler man kommer ihåg innan smartphones “kom till”. Frågan är om den kommer bli en storsäljare eller en flopp? Vi på test.se är imponerade av alla modellerna och tror att Samsung S20 kommer bli den nya favoriten. Kameran är den största nyheten, den bästa hittills! Mobilerna är dessutom redo för 5G. 

Än så länge har det inte publicerats några långtidstester, vilket gör att det är svårt att uttala sig om mobilerna och hur bra de är. Vi har sammanställt några av de viktigaste punkterna som vi tror är de mest intressanta, om du är nyfiken på S20-serien.

Samsung S20-modellerna

De nya Samsung-modellerna i S20-serien har verkligen blivit en stark utmanare till iPhone 11 Pro, inte bara kameran är bättre utan även prestandan. Kameran som sägs vara den bästa någonsin har 30 gånger zoom (100x zoom för S20 Ultra), 64 megapixlar (108mp för S20 Ultra) och 123° ultra vidvinkel. S20-mobilerna kan även filma i den 8K. S20 Ultra har nu blivit ännu bättre än vad iPhone 11 Pro om man jämför kamerorna. När det kommer till pris, ligger de lika högt som de senaste iPhone-modellerna. I skrivande stund hamnar prislappen på nästan 15 000 kronor för den dyraste S20 Ultra. Den “billigaste” S20 ligger på runt 10 000 kronor.

Samsung Galaxy S20 är den billigaste med en 6,2” AMOLED-skärm, 64 mp kamera, 30 gånger zoom och 4000mAh batteri

Samsung Galaxy S20 Plus hamnar mellan S20 och Ultra, både storleksmässigt och kapaciteten. Den har 6,7” AMOLED-skärm, 64 mp kamera, 30 gånger zoom och 4500mAh batteri.

Samsung Galaxy S20 Ultra är toppmodellen med bäst kamera och bäst kapacitet. Skärmen är 6,9” AMOLED, 108 mp kamera, 100 gånger zoom och 5000mAh batteri.

Utseendemässigt är det inte speciellt stor skillnad. Ultra har större plats där kamerorna sitter. I övrigt är formen identisk med de tidigare mobiler från Samsung. Årets färger för S20 är Cosmic Gray, Cloud Blue, Cloud Pink. S20 plus och S20 Ultra kommer i Cosmic Black och Cosmic Gray.

Samsung-mobilerna med abonnemang

Samsung Galaxy S20 med abonnemang

Samsung Galaxy S20 Plus med abonnemang

Samsung Galaxy S20 Ultra med abonnemang

Samsung Galaxy Z Flip med abonnemang

Den bästa mobilkameran någonsin

Mobilkameran har allt mer ersatt digitalkameran. Den är smidigare att bära med sig och tar lika bra och bättre bilder. I den avancerade S20 Ultra som har 108 megapixlars upplösning kan du ta knivskarpa bilder och zooma utan att förlora skärpa. Kamerasensorn har blivit större vilket innebär att du kan ta bättre bilder i mörk omgivning och på kvällen. När du spelar in film, kan du göra detta i 8K vilket är fyra gånger bättre än UHD. Ska du ha den absolut bästa mobilkameran just nu, ska du välja S20 Ultra.

Galaxy Z Flip

Samsung lanserade redan under hösten 2019 en vikbar modell, Galaxy Fold som redan då hade en rejält saftig prislapp på över 20 000. Årets nyhet, Galaxy Z Flip har ett lägre pris, men den är fortfarande väldigt dyr. Vad är då grejen med denna vikbara mobil? Jo, den frågan är det nog många som ställer sig. Vad är fördelen med att kunna vika sig mobil och varför finns funktionen? Det kan vara en fördel om man tänker på skärmens hållbarhet. När man har mobilen ihopvikt är risken för repor på skärmen mindre. Men det finns fortfarande en risk för att dammkorn och smuts letar sig in mellan den ihopvikta mobilen och skapar friktion som kan ge repor. 

Det går att läsa notiser och se vad klockan är när den är ihopfälld. Ytan på utsidan är blank och formen är nästan helt fyrkantig när den är ihopfälld. En häftig detalj är att man kan ställa mobilen i ett läge som kallas Flex mode, vilket innebär att skärmen delas upp i två 4-tumsskärmar likt en liten laptop kan man säga. I detta läge kan du göra en sak på den övre skärmen och något annat på den undre skärmen. Perfekt för ett videosamtal eller om du kollar på ett videoklipp. Samsung Galaxy Z Flip är en cool mobil för dig som vill sticka ut, frågan är om den blir mer än just en cool pryl.

Den 13 mars släpps Samsung Galaxy S20, S20 plus och S20 Ultra. Samsung Galaxy Flip lanseras den 21 februari. Håll koll på Prisjakt inför lansering, hos vissa butiker kan du redan nu förhandsboka mobiltelefonerna.

Kolla in aktuella priser på Prisjakt:

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 Plus

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy Z Flip

SE ÄVEN