HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Slipp onödiga böter i vinter

16:e November, 2016, 12:00

Vinterdäcken är på, så det är bara att tuta och köra? Fel!


För det första måste du ha bra vinterdäck, men det finns fler saker man bör ha koll på innan man sätter sig bakom ratten. Här får du några tips om vad som anses vara företeelser i vintertrafiken och som kan ge dig onödiga böter.

Snö och is på rutorna tar de flesta bort i den mån att man kan se ut - men visste du att böterna kan bli upp till 12000 kr om is eller snö skymmer sikten? Skrapa samtliga bilrutor ordentligt!

Detsamma gäller snö på biltaket, snölyktorna och registreringsskylten. Har du snö på taket när du kör kan det innebära livsfara för dig eller andra bilister om denna kasar ner på framrutan eller faller av skapar problem för andra. Det kan bli 1500 kr i böter om polisen stannar dig. Lika mycket pengar för igensnöad regplåt. Se även till att lampor är hela och snöfria.

Imma på rutan kan också ge böter, så se till att få bort den innan du kör. En bra kupévärmare kan hjälpa. Håll koll på hastighetsgränser, för det är ditt ansvar även om skyltarna inte går att läsa - här kan man få böter på upp till 4000 kronor och i värsta fall indraget körkort!

Håll bra avstånd till nästa bil och stäng självklart av motorn när du står still.

SE ÄVEN