HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Vi har fått testa Nutri Ninja!

11:e Maj, 2017, 10:34

Introduktion och fakta:

Jag har fått möjligheten att prova en blender av amerikanskt märke och resultaten har varit mycket bra. Blendern, som kallas för Nutri Ninja, är en kraftfull modell med en 1200-watts motor och Pro Extractor-blad som enkelt krossar alla ingredienser, inklusive frysta frukter, bär och is.

Det är inte mycket man behöver göra själv, bara tillsätta ingredienserna och välja något av de förinställda programmen - så gör blendern resten med sina unika mixermönster! Programmen att välja är: Extract, Blend och Chop. Utöver det finns sex olika hastigheter att välja bland, samt Pulse. Funktionen Smooth Boost skräddarsyr din dryck - du både känner och smakar på skillnaden.

Tillsammans med Nutri Ninja får man tre tillbringare: en stor på 1,2 liter och två mindre på 500 ml, samt 650 ml (som också kan användas som mugg med tillhörande lock). Samtliga behållare är tillverkade av BPA-fri plast. Man får också två vassa blad - ett till stora skålen och ett till den ena muggen - samt en degkrok, som inte skär, hackar eller krossar ingredienserna, utan blandar. Även en receptbok medföljer med riktigt tilltalande bilder, dock med engelsk skrift.

Nutri Ninja kan hantera alla typer av ingredienser, arbetar på bara några sekunder och blendern frigör värdefulla näringsämnen som är gömda i innehållets celler med bara ett knapptryck. Detta innebär att tillagningen av utsökta grönsaks- och fruktjuices, samt smoothies blir mycket enkel. Även deg, puréer, dipper och salsa fungerar utmärkt att göra i någon av behållarna. 

                      


Användarperspektiv:


Jag har, som sagt, fått prova att blanda, mixa och experimentera med Nutri Ninja under ett par veckors tid. Jag har provat några recept som fanns i medföljande bok, några recept jag fick tips om och vid ett tillfälle endast lagt i diverse ingredienser för att se hur maskinen hanterar dessa. Det har varit allt från frukt- och grönsaker (både frysta och ofrysta), till nötter och is. 

Jag gjorde även en pannkakssmet i den stora behållaren. Jag la i alla ingredienser och allting blandades ordentligt, helt utan klumpar, på bara några få sekunder! Vad gäller hanterbarhet och användarvänlighet, är det inget tvivel om att denna blender är den bästa, mest kraftfulla jag någonsin använt. En liten display visar upp hur många sekunder maskinen kommer att behöva för att slutföra ett program. 

Det har varit roligt att kunna mixa och styra sina egna smakupplevelser och kombinationer. Alla delarna var superenkla att rengöra för hand efteråt, men samtliga delar (förutom basenheten) kan även diskas i maskin! Jag, som har småbarn hemma, tycker verkligen om säkerheten kring blendern. Skruvar man bort behållarna stängs maskinen automatiskt av. Blendern startas inte heller om inte allting sitter ordentligt och det gäller också locken, vilket innebär att risken för skador under användning är minimal!

Det enda minus jag kan ge Nutri Ninja är för dess ljudnivå. Den låter väldigt högt och är inget man bör använda om man bor litet och det fortfarande finns personer som ligger och sover.

                      


Fotona ovan är tagna i en vinkel som gör att muggarna ser smalare ut nedtill än vad de är. Nutri Ninja (BL490) är helt klart värd sina pengar. 
Här får du en mångsidig produkt som du enkelt och snabbt använder för att skapa dina egna unika smakupplevelser. 

Läs mer om Nutri Ninja och andra produkter här

Här finner du en sammanställning av testkällor gällande blendrar

 


Skribent: Maria.

SE ÄVEN