Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av elgrillar

fritid uppdaterad 15:e Maj, 2017, Baserad på 5 experttester.

För den som bor i lägenhet kan en elgrill betyda väldigt mycket. Har man ingen uteplats, kan det nämligen bli omständligt att njuta av grillning till somrarna. Elgrillen kan man däremot använda på balkongen med förutsättning att fastighetsägaren tillåter detta. Men elgrillen är inte endast bra för de som bor i lägenhet, utan också för de som campar ofta eller är ute och åker med båten. Elgrillar finns i olika storlekar, stora som de vanliga kol- eller gasolgrillarna och små bordsgrillar, utan stativ.

Test.se rekommenderar

Weber Q1400 - bäst i test bland Elgrillar 2018
Weber Q1400, bäst i test.

Weber Q1400 - Vi på Test.se har valt att rekommendera elgrillen Weber Q1400. Vår tidigare vinnare Wilfa Fest Multigrill MG-1600 har utgått och finns inte längre till försäljning, därav den nya rekommendationen. Webers grill placerar sig högst upp i Aftonbladets test från 2015 och imponerar med sina höga kvalitet. Grillytan blir perfekt och Weber Q1400 har värmetåliga bärhandtag vilket är praktiskt. Priset ligger på ca 2500 kr och då medföljer ett lock för varierad matlagning.

Elgrillar - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Mobiltelefoner

UPPDATERAD 7:e Februari, 2018

Grillbriketter och grillkol

UPPDATERAD 8:e Augusti, 2017

Bärbar grill

UPPDATERAD 29:e Juni, 2017

Gasolgrillar

UPPDATERAD 9:e Februari, 2017

Kolgrillar

UPPDATERAD 8:e September, 2016

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har jämfört åtta elgrillar och vinnaren blev t.o.m. en favorit bland barnen. En elgrill gör att man inte behöver bekymra sig för os och rök, vilket betyder att man kan använda den på sin balkong med hyresvärdens eller föreningens tillåtelse. Menuett och Weber är grillarna som bäst fyller sin uppgift - de grillar allt man lägger på och grillytorna blir perfekta. Köttbitarna blir lika lyckade som på en vanligt klotgrill och enda minuset är den rökiga smaken som blir. Weber är testets dyraste grill, medan Menuett kostar en bra bit under tusenlappen. Den bästa bordsgrillen kommer från OBH Nordica och är en smart grill med flera automatprogram och en sensor som känner av tjockleken på en köttbit och justerar grilltiden därefter. Den är bäst på att grilla korvar och grönsaker, men sköter jobbet med hamburgare ganska bra också. Enkelheten och den roliga färgindikatorn lär dessutom göra den till en favorit bland barnen.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har lagom till sommaren testat 6 olika elgrillar. Dessa passar bra för de som inte får grilla med kol eller gasol. Ofta får de plats på en balkong och är väldigt smidiga. Temperaturen är A och O för ett perfekt resultat. En grill med hög kapacitet kan uppnå samma resultat som en gasol- eller kolgrill. För att få ett bra resultat är en grill med lock att föredra. Då kan du grilla både tunna och tjocka skivor kött, grönsaker och en hel kyckling.

Överlägset bäst i test blir elgrillen Weber Q 1400. Denna rejäla grill med lock imponerar med kvalitetsmaterial och hög kapacitet. Den tar ett tag att värma upp, men när den väl är uppvärmd levererar den ett perfekt grillresultat. Både kött och grönsaker grillas effektivt och gallret släpper igenom både fett och olja. Webers handtag är bekväma och greppvänliga. Prislappen ligger på ca 2500 kr och grillen väger knappt 10 kg. Betyget blir självklara 5 plus av 5 möjliga.

Övriga grillar får ganska ljumma betyg av Aftonbladet. Bästa budgetval är Menuett Elgrill 2200 W. Den kostar ca 800 kr och för dessa slantar får du en grill som värmer upp snabbt och grillar hyfsat bra. Den långa sladden på 3 meter ger pluspoäng. Minus för rangligt stativ. Betyget blir 3/5.

Vinnare i det här testet

Helsingborgs Dagblad

Publicerad

Helsingborgs Dagblad har i samarbete med testföretaget WiseGuide provgrillat sex olika elgrillar. Många har inte en trädgård att grilla i eller har tillåtelse att grilla med kolgrill på balkongen. Då kan en elgrill vara en bra lösning. Elgrillen går även att ta med på exempelvis husvagnssemester och den osar mindre och är oftast lättare att förvara. De flesta av elgrillarna som figurerar i testet får fina betyg. Priserna varierar från 400 kr upptill 1000 kr.
Bäst i test blir elgrillen Severin PG8526 Barbecuegrill. Den får totalbetyget 4,0(5,0 är max) och kostar ca 600 kr. Det är en stabil bordsgrill med bra material. Storleksmässigt är den helt klart behändig och grillresultatet är mycket bra för att vara en elgrill. Severin PG8526 är testets lättaste grill med sina 2,5 kg. Minuspoäng för att den är något svår att rengöra. Två grillar delar på andraplatsen. Menuett Elgrill 2200 W är en elgrill med stativ som kostar 700 kr. Den ger bra grillyta och är enkel att montera. Totalbetyget blir 3,7 poäng. OBH Nordica Raclette X8 är en bordsgrill med lagom storlek. Det finns möjlighet att variera grillytan med raclette-pannorna och grillen har non-stick yta. Minuspoäng för den korta sladden och dess något långsamma uppvärmning. Priset ligger på ca 800 kr.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

När våren och sommaren är här är det mysigt att grilla. Även om man inte har en uteplats, vill man kanske grilla och då går utmärkt att grilla på balkongen – med en elgrill! GP har tillsammans med Smartson testat åtta av årets modeller mellan 270 – 2500 kronor. I testet finns fem modeller med traditionellt grillgaller och tre med så kallad grillplatta. Plattan påminner om ett stekbord och är enkelt att göra rent, samt att maten inte ramlar ned i grillskålen. För samtliga modeller med stativ krävs viss montering, som generellt sett är något knepig. Även kvaliteten skiljer sig åt en del. Den allra dyraste modellen, Weber Q140, inger det högsta kvalitetsintrycket. Även Wilfa Fest och OBH Nordica får mer än godkänt vad gäller kvalitet. GP och Smartson har grillat fläskkotletter, korvar och grönsaker. Därefter bedömdes grillarna efter design, kvalitet, funktioner, kapacitet och prisvärde. Grillen som blivit bäst i test, med 4,4 (av 5) i totalbetyg, är Wilfa fest Multigrill MG-1600. Grillen har en vändbar grillplatta, korvrullar och grillspett. Man kan laga mycket mat på samma gång och grillen står stadigt. Däremot böjs grillspetten lätt och handtagen blir varma. På testets andraplats hamnade OBH Nordicas modell Steakhouse BBQ Contact. Denna grill har en stor grillyta och lock, för varierad matlagning. Handtaget på denna grill är, till skillnad från Wilfa, värmetåliga, men istället är grillen omständlig att montera. Sist, men inte minst, tog Weber Q140 tredjeplats. Grillen är av hög kvalitet och har tilltagna, värmetåliga bärhandtag. Maten får en mycket fin grillyta och locket ger en varierad matlagning.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Expressen har testat två stycken elgrillar, som går att använda på balkongen om man inte har någon uteplats – med förutsättning att fastighetsägaren tillåter detta. Barbecook Hercules kostar 2200 kronor och är en induktionsgrill som gör det möjligt att grilla, koka eller steka i en enda lösning. Hällen är dessutom löstagbar. Den kan användas separat från vagnen i båten, husvagnen eller kanske bara som grill- eller kokplatta. Den är reglerbar upp till 240 grader, men maten bör grillas på 180 grader. Grillplattan har både en slät och en räfflad sida. Plattan är lätt att rengöra och grillen kan användas på balkongen. Landmann Elgrill 2000 W 12502 kostar endast 595 kronor. Det är en flexibel elgrill med steglös inställning av värmen, den kan användas på stativet eller enkelt lyftas bort och ställas på ett bord. Grillgallret är förkromat och grillskålen emaljerad!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"