HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
gasolgrillar - Bäst i test

Test av gasolgrillar

21 ST PRODUKTER TESTADE

fritid uppdaterad 15:e April, 2019, Baserad på 10 experttester.

Gasol eller kol är den ständiga frågan när grillsäsongen närmar sig, och inbitna fantaster från båda läger hävdar med bestämdhet att deras favorit är den bästa! Här har vi samlat allt du behöver veta om gasolgrillar för att hjälpa dig i jakten på grillen som är perfekt för dig! Nyfiken på kolgrillar? Information om och tester av såna hittar du här.

Jag kan allt om gasolgrillar – klicka här för att komma till testvinnaren!

Många inbitna kolgrillsfantaster svär på att det är kolet eller briketterna som förser det som grillas med den härliga grillsmaken, och att det därför inte går att få till samma smakrika resultat på en gasolgrill. Det är en vanlig missuppfattning och stämmer inte alls! Det är fett och os i kombination som ger den säregna grillsmaken, och det får du till lika bra på en gasolgrill. Däremot kan det absolut vara så att kolgrillning ger en helt annan helhetsupplevelse än en gasolgrill, och att upplevelsen i sin tur påverkar smakresultatet.

Gasolgrill vs. Kolgrill

Oavsett vad du väljer att grilla på kommer du få ett gott resultat, i dubbel bemärkelse! Men de olika alternativen har förstås sina för- och nackdelar. Här följer gasolgrillens!

  • Du behöver inte köpa nytt bränsle till en gasolgrill lika ofta som du gör till en kolgrill. Gasol är dessutom billigare per grilltillfälle än kol och briketter, men är förstås sämre för miljön. En gasolgrill kostar dessutom mer att skaffa än en kolgrill.
  • En gasolgrill osar inte lika mycket som en kolgrill, men så sprider sig inte samma härliga grilldoft från den heller.
  • Det går fortare för en gasolgrill att bli grillklar, och värmen blir jämt fördelad över grillytan på en gång. Flera brännare gör det enkelt att skapa olika temperaturzoner, och gör det lättare att grilla indirekt. Temperaturen är lättare att justera och grillen svalnar snabbare än en kolgrill.
  • Du slipper pyssla med kol eller briketter; och ta rätt på det som blir kvar!
  • En del gasolgrillar har stekbord som ett komplement till grillgallret, vilket gör tillagningsmöjligheterna flera. Finns det dessutom en sidobrännare där du till exempel kan koka potatis eller tillreda en sås kan du laga hela måltiden vid grillen.

Köp inte mer än du behöver

Gasolgrillar finns i många olika storlekar, allt från värstinggrillar som kan föda ett helt kompani till betydligt mindre och smidigare varianter som utan bekymmer kan placeras mitt på matbordet. En stor grill låter dig tillreda mer mat åt gången, men ska du bara laga mat åt dig själv och kanske någon mer så går det förstås alldeles utmärkt även med en mindre grill! Det finns trots allt ingen anledning till att köpa mer (och dyrare) än du behöver. Utöver hur mycket grillyta en grill har varierar också antalet brännare. Flera brännare ger större möjlighet att få till olika temperaturzoner och en högre temperatur. Vissa brännare har skydd, vilket är praktiskt ur flera avseenden. Dels fördelar de värmen på ett effektivt sätt, och dels skyddar de brännarna mot droppande fett.

Dyrast inte nödvändigtvis bäst

Det är oundvikligt dyrare att köpa en gasolgrill än en kolgrill, så är det bara. Men den absolut dyraste grillen på marknaden är inte nödvändigtvis bättre än en billigare modell! Priset kan däremot ge en hint om hur många finesser och funktioner grillen har, och i vissa fall skvallrar det också om exklusiva eller kvalitativa materialval. Riktigt billiga gasolgrillar har allt som oftast tvingats kompromissa med något, och många gånger är det brännarna. Billiga brännare klarar inte av att producera ordentligt med värme, vilket förstås innebär att maten inte kommer grillas med lika gott resultat.

En smutsig grill är en ohälsosam grill

Alla grillar måste rengöras mellan varven, men det är extra viktigt med en gasolgrill. Fett och och matrester som ramlat ner mellan brännarna eldas inte upp på samma sätt som det som droppat ner på en kolbädd, utan du måste själv se till att det försvinner. Annars ligger de där och pyr, och kan i värsta fall börja avge cancerframkallande ämnen. Många gasolgrillar har någon form av droppskål/fettuppsamlare som gör det betydligt mycket enklare att få bort fett och andra rester.

Glöm inte säkerheten!

Vi måste förstås alltid vara försiktiga när vi handskas med eld, och när gas är en del av ekvationen krävs ännu lite mer för att säkerställa säkerheten. En gasolgrill ska vara CE-märkt! Märkningen garanterar att grillen uppfyller de krav för säkerhet som finns. Se alltid till att du stänger huvudkranen till gasolflaskan efter varje användning, och se över slangen och kopplingen regelbundet. En trasig slang eller koppling kan innebära att gas läcker ut! En gasolgrill bör aldrig placeras nära lättantändligt material och en brandsläckare måste alltid finnas till hands.

Vinterförvara din grill

Gasolgrillen är  en robust konstruktion och inte något du flyttar på i första taget. Det är inte ovanligt att man låter grillen stå ute året om, men då krävs någon form av skydd som du kan dra över grillen när du inte använder den. Skyddet håller snö och väta borta, vilket gör att grillen håller längre! Rengör grillen ordentligt och smörj in gallret med olja om du inte har för avsikt att använda den på länge så skyddas det mot rost!. Gastuben bör kopplas loss från grillen och förvaras under någon form av skydd.

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Weber Q 3200

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2018,    Bäst i Hemmet 2018,    Bäst-i-test.se 2016
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Kompakt med stor grillyta Lätt att rengöra
Tillbehören är rätt dyra
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se har valt att rekommendera Weber Q 3200! Weber gör överlag väldigt bra grillar, och den här gasolgrillen lever definitivt upp till förväntningarna. Grillen är kompakt, men har ändå en fullgod grillyta. Weber själva säger om Q 3200 att den är "tillräckligt liten för att passa i en mindre trädgård, men stor nog för att grilla en hel stek."

Grillen har elektronisk tändning och brännarna fördelar värmen riktigt jämnt och effektivt över hela grillytan. Den tar lite längre tid på sig att bli grillklar, men så finns det inga kalla fläckar när den är klar heller! Grillens rundade form leder fett och rester ner i en droppskål som enkelt kan dras ut och tömmas. Två sidobord, ett skåp undertill, krokar för verktyg och en lampa i handtaget gör grillningen till en helt igenom angenäm upplevelse!

Visa hela texten
Antal brännare:
2
Sidobrännare:
Grillyta:
65 x 46 cm
Dimensioner:
140 x 141 x 57cm
Funktioner:
Sidobord, Vagn, Termometer, LED-belysning i handtag

Bästa Premiumval: Weber Genesis II E-310

Testresultat
Testfakta 2018
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Står emot rost bra. Lätt att rengöra
Termometern i locket visar fel temperatur
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Weber Genesis II E-310 som bästa premiumval inom gasolgrillar. Stor grillyta på 68x48 cm och en värmehylla som gör att du kan grilla flera saker samtidigt. Locket är porslinemaljerat och har en integrerad termometer. Gjutjärnsgallret är slitstarkt och värms snabbt upp och ger fin stekyta. Genesis II E-310 fungerar tillsammans med iGrill3 (säljs separat), en digitaltermometer du kan koppla ihop med mobilen. Grillen tänds elektroniskt, har tre brännare och fördelar värmen jämnt.

Visa hela texten
Antal brännare:
3
Sidobrännare:
Grillyta:
68 x 48 cm
Dimensioner:
137 x 114 x 74 cm
Funktioner:
Sidobord, Skåp/lådor, Vagn, Termometer, Värmehållningsyta/-galler

Vi rekommenderar också:

Bluegaz Z-1

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2018,    Bäst-i-test.se 2016
Omdömen Via prisjakt

Antal brännare:
4
Sidobrännare:
Grillyta:
63 x 49 cm
Dimensioner:
137 x 120 x 60 cm
Funktioner:
Sidobord, Skåp/lådor, Vagn
Visa alla specifikationerna

Weber Genesis II E410

Testresultat
M3 Sveriges Prylsajt 2018
Omdömen Via prisjakt

Antal brännare:
4
Sidobrännare:
Grillyta:
86 x 48 cm
Dimensioner:
155 × 114 × 74 cm
Funktioner:
Sidobord, Skåp/Lådor, Stativ/vagn (medföljande/inbyggd), Termometer, Varmhållningsyta/Galler
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

Landmann Avalon PTS 5.1+

Testresultat
M3 Sveriges Prylsajt 2018,    Bäst i Hemmet 2018,    M3 Sveriges Prylsajt 2016
Antal brännare:
3 (plus två ir-brännare och rotisseri)
Sidobrännare:
Grillyta:
79 x 50,5 cm
Dimensioner:
146 x 119 x 63 cm
Funktioner:
Sidobord, Skåp/lådor, Vagn, Termometer, Värmehållningsyta/-galler, Integrerad belysning
Visa alla specifikationerna

Gasolgrillar - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Kolgrill

UPPDATERAD 13:e Augusti, 2020

Seniormobiler

UPPDATERAD 4:e Maj, 2020

Elgrillar

UPPDATERAD 27:e April, 2020

Mobiltelefoner

UPPDATERAD 21:e April, 2020

Grillbriketter och grillkol

UPPDATERAD 18:e Juli, 2019

Experttester vi läst (10st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har uppdaterat sitt test av gasolgrillar, och den tidigare testvinnaren Weber Genesis E330 har fått sällskap på tronen av sin efterföljare, Weber Genesis II E410 GBS.

Genesis II är en ny produktserie från Weber som så sakteliga kommer ersätta de tidigare Genesis-grillarna. Den nya serien saknar sidobrännare, men har istället en väl tilltagen grillyta. Grillen är relativt lätt att montera tack vare en exemplarisk manual, och färdigmonterad osar den av samma kvalitetskänsla som andra Weber-produkter! "Bra har blivit bättre", konstaterar M3 slutligen.

Än är Weber Genesis E330 dock inte borträknad, utan den delar förstaplatsen med sin efterföljare. E330 är försedd med sidobrännare och värmefördelningen på grillytan imponerar. Genesis-grillarna är lätta att rengöra och en fröjd att använda!

Genesis II-seriens intåg plockar ner Landmann Avalon PTS 5.1+ till tredjeplatsen. Med sidobrännare och inbyggt rotisserie kan du ta grillandet till en annan nivå! Värmefördelningen är inte riktigt lika bra och kvalitetskänslan inte lika hög som hos Webers grillar, men Landmanns grill är praktisk och mycket bra!

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat sex gasolgrillar från olika tillverkare. Grillegenskaper, hantering, hållbarhet och gasolåtgång testades grundligt, och bäst klarade sig Weber Genesis II E-310. Den grillar riktigt bra och rostade minst i korrosionstestet grillarna utsattes för. Den är också den lättaste grillen att rengöra och gör av med minst gas. Termometern i locket visar dock inte rätt temperatur, vilket drar ner betyget.

Näst högst betyg gick till Grillstar från Bauhaus. Grillens starkaste sidor är dess grill- och värmeegenskaper, och locktermometern visar nästan exakt rätt temperatur. Den är dock något svår att rengöra.

På tredje plats i testet hamnade Broil King Baron 490, som är tre gånger så dyr som Grillstar (och dyrare än Weber testvinnare med, för den delen). Ett högt pris garanterar med andra ord inte de bästa egenskaperna. Grillen har bra värmeegenskaper, men är mycket svår att göra rent.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst i test har testat 9 stycken populära gasolgrillar. Bluegaz Z-1 är en snygg och bra gasolgrill som ger ett perfekt grillresultat. Du startar grillen elektroniskt, värmen fördelas jämnt och grillytan blir utmärkt. Det finns gott om ställyta på båda sidorna av grillen. Denna modell saknar sidobrännare vilket kan vara något du saknar om du är van vid detta. På andraplats har vi Weber Q 3200 som passar dig som har mindre plats hemma. Modellen är uppdaterad med starkare sidobord, tvådelat galler och nya designdetaljer med mera. Den har ett tätt galler som förhindrar att mat faller ner. Grillen tar lite plats och är enkel att flytta runt. Den har dock ett ganska högt pris men grillar med ett riktigt bra resultat. Den lättmonterade Landmann 12792 Flatbed Avalon tar tredjeplatsen. Den har en stor grillyta och är en robust gasolgrill som passar dig som grillar mycket och ofta. Gjutjärnsgallret behåller värmen bra men det kan ta lite tid att nå bra grilltemperatur. Något som är värt att nämna är att denna grill är riktigt stabil vilket är positivt men det kan vara svår att flytta på den om du skulle vilja.

Vinnare i det här testet

Bäst i Hemmet

Publicerad

Bäst i hemmet har valt ut och testat 10 gasolgrillar, och Weber Q3200 blev utsedd till favorit! Webers grill är inte av det största slaget, men de två brännarna är kraftfulla och grillar med perfekt resultat. De ger en utomordentlig värmefördelning och har elektrisk tändning; alltihop till ett mycket rimligt pris (i skrivande stund strax under 6 000 kronor)! Weber Q3200 är dessutom enkel att rengöra.

Den andra grillen som presenteras är en mer bastant modell som särskilt rekommenderas för villaägaren med passion för grillning: Landmann Avalon PTS 5.1+. Den har tre brännare, en infälld infraröd sidobrännare, infraröd bakbrännare,  infraröd bottenbrännare och eldrivet rotisseri. Det finns med andra ord inte mycket du inte kan göra med den här grillen! Den är inte lika minutiös i sin värmefördelning som Webers grill, men det är absolut mer än bra nog!

För den som vill ha det allra lyxigaste rekommenderar Bäst i Hemmet Bluegaz Z-Island, som nog snarare bör beskrivas som en portabel köksö med inbyggd gasolgrill än bara en vanlig grill! Utöver fyra brännare, sidobrännare, infraröd brännare har den också kran och vask, gott om avlastningsytor, förvaringsskåp och hängare för både handdukar och redskap. Nackdelarna med lyxgrillen är förstås att den är rätt dyr och att det kan vara rätt krångligt att få ihop den. Men när det väl är gjort står den snällt där, redo att användas!

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har testat sex populära gasolgrillar med en prislapp på ca 10000 kronor. Fördelen med gasolgrill är att man kan sätta igång med grillningen snabbt och det är lätt att reglera värmen. Utbudet har blivit stort och de finns alla möjliga storlekar och prisklasser. Weber Genesis E330 är grillen som fått högst betyg - 9/10 - och som rekommenderas av M3. Weber är den marknadsledande tillverkaren och de har ett av de bredaste modellutbudet. Genesis E330 är toppmodellen i serien och här finns en snygg design och massor av bra funktioner. Värmefördelning och möjlighet att ställa in temperatur är något testpanelen imponeras av. Grillen är dessutom enkel att rengöra och hålla fräsch, men monteringen tar en stund och kräver nästan två personer. Strax efter Weber hamnar Landmann, både som varumärke och i detta testet. Avalon PTS 5.1+ levereras nästan helt färdigmonterad, men allt man kan tänkas behöva. Temperaturen är dock något ojämn och kvalitetskänslan är inte riktigt i klass med Webers. USA-baserade Broil King har precis som övriga tillverkare i översikten en rad olika modeller i olika prisklasser. Baron 490 är kompakt, tung och kvalitetskänslan är mycket hög. Zonindelningen är distinkt, men det är knepigt att grilla på lägre temperaturer.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat 9 olika gasolgrillar, och Bluegaz Z-1 är deras absoluta favorit! Det är en prisvärd och kvalitativ gasolgrill, som håller bra över tid. Grillen är snygg och ger ett exklusivt intryck, och inga genvägar har tagits i materialvalen! Bluegaz har fyra brännare tillverkade i hållbart stål och startas enkelt med elektronisk tändning. Den har ingen sidobrännare, men det är också grillens enda egentliga nackdel!

En annan av Bäst-i-tests favoriter, och som särskilt rekommenderas, är Weber Q 3200. Q 3200 är en kompakt modell som passar perfekt för dig som har begränsat med utrymme. Den har elektronisk tändning och gott om förvaring för till exempel brödhylla, grillgaller och gasolflaska. Grillen är försedd med två brännare i innovativ design som gör det enkelt att grilla både direkt och indirekt. Brännarna tar lite längre tid på sig att få upp värmen än andra grillar, men värmen sprids helt jämnt över gallret. I botten av grillen finns en droppskål som underlättar vid rengöring! En annan smidig finess är lampan som sitter i handtaget.

Testarna har också utsett det bästa budgetvalet: Broil King Crown 320. Endast 125 cm lång är det här också en relativt liten gasolgrill, och det är en av Broil Kings billigaste modeller. Den har elektronisk tändning och är försedd med tre brännare. Crown 320 har stadiga sidobord med krokar för redskap, och undertill finns en utdragbar droppskål som underlättar vid rengöring.

Vinnare i det här testet

TV2 hjelper deg

Publicerad

Norska TV-programmet “TV2 hjelper deg” har testat sommarens grillar - en gasolgrill och en klotgrill - från Weber, Landmann och Biltema. Testresultatet visar att gasolgrillen från Biltema inte levde upp till de förväntningar som en grill bör. Man tittade bl.a. på hur bra och jämnt värmen fördelades över grillarna, användarvänlighet, byggkvalitet och givetvis hur god den grillade maten blev. Gasolgrillen från Biltema fick, som sagt, dåliga testresultat. Grillen hade svårt att ta sig upp i rätt grader och enligt Sylvia Vavik, vinnaren av Norges Grillmästare (Grillmester), kan man inte kalla det för grill - med så låg värme blir maten mer kokt, än grillad. Bland gasolgrillarna var Weber Original E-310 den absolut bästa. Grillen kom inte upp i rätt temperatur lika fort som man skulle önska, men grillplattorna håller bäst värmen när grillocket är öppet och får därför extra poäng. Man tyckte också att grillen var den som gav den bäst grillade och godaste maten. Landmann Triton uppnådde snabbast önskad temperatur och är den enda av de tre gasolgrillarna som har avlastning-/sidobord. Det negativa med Landmann var att grillplattorna förlorade temperatur när man öppnade locket.

Vinnare i det här testet

Hus & Hem

Publicerad

Hus & Hem har testat 8 gasolgrillar i prisklassen 6000 – 10000 kronor. De har testat grillarna genom att grilla fläskfilé, korv, hamburgare och grönsaksspett. De har även bedömt hur praktiska och funktionella de är. Gasolgrillarna har bedömts utifrån kvalitet, kapacitet, funktioner, design och prisvärde. Testresultaten visar att den dyra grillen inte alltid behöver vara den bästa grillen. Testvinnaren är nämligen varken störst eller dyrast. Barbecook Brahma 5,2 fick första platsen och det är en grill som ligger i mellanprisklassen. Man får mycket kvalitet för pengarna och grillens kapacitet är riktigt hög. Det finns inbyggda aromlådor för rökchips eller andra smaksättare och detta är grillen som ger testets bästa grillresultat. Tillbehör som följer med vid köp är bl.a. kokplatta, spettmotor och rotisseribrännare. Broil King Crown 440 lyckas bra i testet och tar andraplats. Grillen har plats för både burgare och korv för en större familj eftersom den inte utrustats med stekhäll. Den är riktigt stabil och användarvänlig, men med lite sladdriga vred. King Crown 440 grillar bra och värmegallret ger en perfekt temperatur, men locket blir lite för varmt. Den har hjullås som är svåra att justera och man får en kokplatta som tillbehör. Tredjeplats gick till Broil King Regal 440 Pro. Grillen är tung och stabil, vilket ger ett hållbart intryck om man bortser från de små och ömtåliga bromsklaffarna i plast. Det blir den svaga punkten på en annars kraftig grill. Handtagen som finns vid kokplattan och avlastningshyllan kan fungera som dryckeshållare. Grillresultatet blir riktigt bra!

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst-i-Test.se har testat och betygsatt fyra stycken gasolgrillar från Weber och Landmann. Testvinnare är Landmann, med modellen 12792 Flatbed Avalon. Grillen är mycket prisvärd och utstrålar en känsla av exklusivitet. Materialen som använts är av bra kvalitet, gasreglagen är gummerade och de fyra brännarna, samt grillkåpan är av rostfritt stål. Dess grillyta är delad i tre delar - två grillgaller och en stekplatta. Monteringen av grillen är enkel och den blir stadig när den blivit färdigmonterad. Det kan vara krångligt att rengöra grillen just för att den är så stor och att den har små hjul gör att den inte rullar så bra på asfalt eller gräsmatta. Dock rullar den bra på en veranda.
Trots att det tar lite längre tid att värma upp grillen, på grund av dess stora volym, samt att den är gjord i gjutjärn, så får man många matlagningsmöjligheter om man väljer denna modellen. På andra plats i testet hamnade Weber Q 300, som en kompakt gasolgrill och passar bra på små ytor, exempelvis balkongen. Modellen har två rostfria brännare med en innovativ esign, vilket gör det möjligt för både direkt och indirekt grillning. Brännarkonstruktionen är mycket energieffektiv, dock tar det relatit lång tid att nå grilltemperatur även på denna modell. Regöringen av grillen är enkel, då en den rundade formen leder ner fett och köttsaft i en droppskål och dess galler är tätt och släpper inte igenom matbitar.En riktigt bra grill även om priset är högt. På tredjeplats har Weber Spirit E-310 Classic. Eftersom Weber är så pass säkra på sin byggkvalitet att de ger 25 års garanti. Den känns mycket stabil och är byggd av fina materialval. Gasreglagen sitter placerade på det högra sidobordet och gör därför samtidigt grillen barnsäker. Grillen är i testet, snabbast på att nå grilltemperatur. Den här modellen är enkel att rengöra och gallret kan dessutom rengöras i diskmaskin.

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

Smartson har testat och betygsatt fyra stora och små både gasolgrillar och deras testvinnare är Sunwind Opal Master. Gasolgrillen är mycket smidig när man vill laga middag utomhus på varma sommarkvällar. Den blir varm relativt snabbt och det är enkelt att reglera gaslågan. Sunwind är en lyxig grill i rostfritt stål och med hög effekt. Både gallret och stekbordet rengörs enkelt, vilket är ett stort plus. Vreden på grillen är stora och plastiga med tändningsfunktion. Det emaljerade grillgallret är glest och det betyder att stekbordet är mest lämplig för mindre matbitar. Det är en prisvärd grill med fler funktioner, än de flesta och kul detalj är att grillen har en löstagbar ficklampa.
Testets andra plats har gått till Weber Genesis. Det är testets dyraste gasolgrill, men har trots det inte högst kapacitet. I början bränner maten lätt fast på gjutjärnsgallret.
Grillen har en snygg utsida med gediget lock och handtag, men dess dörrar är dock svårstängda. Totalintrycket sänks en aning då gasolflaskan placeras på utsidan. Trots det är Genesis en snygg grill med en del egenskaper som bör tillfredställa även den kräsna grillaren. Landmann Avalon har tagit tredjeplats. Den här grillen tänds snabbt med en separat tändknapp och maten hanteras varsamt men bränner trots det fast lätt i början. Dess påkostade utseende motsvaras inte av kvalitetskänsla. Grillen saknar bakstycke, vilket leder till att chassit blir svajigt och att dörrarna blir skeva, om grillen inte placeras på ett jämnt underlag. En rostfri mycket rejäl kåpa med ett bra handtag, samt små hjul med bra låsvred är grillen utrustad med.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.