VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 27 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Klipp häcken med en batteridriven häcksax som är bäst i test 2024

Ta hand om din häck på bästa sätt och klipp den med en riktigt bra häcksax. Här får du tips på batteridrivna modeller som är bäst i test.

Vi har jämfört
 • Svärdlängd.
 • Tandavstånd.
 • Vikt.
 • Användning och ergonomi.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Ryobi
Ryobi RHT36B61R
Ryobi Ryobi RHT36B61R - Test
Bäst i test
Ryobi
Ryobi RHT36B61R
Batteridriven häcksax med bekvämt grepp och diamantslipade knivar.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Rekommenderas av Aftonbladet Plus 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner
Batteridriven.
Svärdlängd: 60 cm.
Tandavstånd: 26 mm.
Vikt: 2,8 kg.
Effekt: 36 V

Ryobi är ett företag som grundades i Japan 1943 och de är en av världens största producenter av elverktyg. De gör prisvärda verktyg med proffsegenskaper och de erbjuder både batteridrivna och elektriska.Deras häcksaxar är av mycket hög kvalitet.

Vi har utsett den batteridrivna häcksaxen Ryobi RHT36B61R till den som är bäst i test. Det är en modell som passar till stora och medelstora häckar.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom Ryobi RHT36B61R på första plats och blev bäst i test med betyget 4,5 av 5. Där beskrivs den som genomtänkt med smarta funktioner, god ergonomi och perfekt för blandade häckar. Även hos Pricerunner blev den testvinnare och enligt deras testpanel har den en rejält tilltagen svärdlängd och flera smarta funktioner.

Med Ryobis häcksax klipper du grenar och kvistar som har en diameter på upp till 26 centimeter. Svärdlängden är på 60 centimeter vilket ger en lång räckvidd så att du kan klippa stora ytor effektivt. Den väger utan batteri 2,8 kilo och har en ljudvolym på runt 75 decibel.

De laserskurna dubbelverkande knivarna gör att du kan klippa grenar i båda riktningar eller med en pendlande rörelse. Knivarna är diamantslipade så att du får skarpa och fina snitt. För att du lättare ska kunna arbeta har den även en lövfösare.

Handtag har ett bra grepp och en tvåhands-säkerhetsbrytare gör maskinen både stadig och säker att använda. För att få en mer bekväm och säker arbetsställning går det att vrida det bakre handtaget.

Den har ett 36 voltsbatteri som även passar till Ryobis gräsklippare, trimmer och högtryckstvätt. Batteritiden är på ungefär 30 minuter. Batteri och laddare säljs separat.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa lätta Test.se - Bästa lätta
Stihl
Stihl HSA 56
Stihl Stihl HSA 56 - Test
Bästa lätta
Stihl
Stihl HSA 56
En välbalanserad och kraftfull batteridriven häcksax som klarar både grova grenar och gamla häckar.
Rekommenderas av Aftonbladet Plus 2023.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Bra betyg på test hos Gör det själv nr. 9 2018.
Populärt val hos Pricerunner.
Batteridriven.
Svärdslängd: 45 cm.
Tandavstånd: 30 mm.
Vikt: 2,9 kilo.
Effekt: 750 watt.

Stihl är specialister på motorredskap och är världens mest köpa motorsågsmärke. De utvecklade kedjesågen 1926 och har efter det utvecklat ett stort utbud av produkter för både skog och trädgård. De gör kvalitetsprodukter för medvetna proffskunder och krävande konsumenter som är ute efter det bästa. De har ett stort utbud av häcksaxar som fått goda betyg, ger en bra skäreffekt och är särskilt bra för tätväxande häckar.

Stihl HSA 56 är en kraftfull batteridriven häcksax som fått fina recensioner under många år. I ett test hos Bäst-i-test.se fick den betyget 3,5 av 5 och beskrivs som kraftfull med fina skär och gedigen byggkvalitet. När Aftonbladet listade åtta batteridrivna häcksaxar var denna med och fick bra omdöme. Enligt dem är det en lätthanterlig maskin med låg vikt som dessutom är tystgående.

Trädgårdsredskapet är en proffsig maskin för hemmabruk med väl genomtänkta detaljer. Med den tar du dig utan problem igenom både grova grenar och gamla häckar. Det är en mindre modell med en svärdlängd på 45 centimeter och ett tandavstånd på 30 centimeter. Den startar snabbt och enkelt, är tystgående och väger endast 2,9 kilo.

Stihls häcksax är utrustad med diamantslipade knivar som skär i båda riktningarna. En innovativ droppformad grenhållare ser till att grenarna som ska skäras hålls ordentligt på plats. Det mjuka tvåhandsgreppet gör att du kan använda den oavsett om du är höger- eller vänsterhänt.

Batteri sitter mellan de två handtagen, vilket gör den både välbalanserad och behaglig att klippa med. En praktiskt batteriindikator visar hur mycket batteri som finns kvar. Enligt test ligger batteritiden på runt 40 minuter. Den finns att köpa både med och utan laddare.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa korta Test.se - Bästa korta
Husqvarna
Husqvarna 215iHD45
Husqvarna Husqvarna 215iHD45 - Test
Bästa korta
Husqvarna
Husqvarna 215iHD45
Kompakt batteridriven häcksax med kortare svärdlängd.
Andra plats på test hos Bygghemma.se 2024.
Testvinnare hos Gör Det Själv 2023.
Batteridriven.
Svärdlängd: 45 cm.
Tandavstånd: 33 mm.
Vikt: 3,2 kg.
Effekt: 36 V.
Ergonomiskt handtag.

Husqvarna är ett anrikt svenskt företag som grundades redan 1689 och var till en början en stor tillverkare av symaskiner. Idag är de stora inom utomhusprodukter där de bland annat gör högtryckstvättar, motorsågar, gräsklippare och häcksaxar. De erbjuder produkter för både privat- & yrkesbruk där många har fått goda recensioner och bra betyg.

Husqvarna 215iHD45 är en dubbelsidig batteridriven häcksax som klarar att klippa alla typer av häckar. Hos tidningen Gör Det Själv utsågs den till bäst i test, med toppbetyg i alla deltester och det sammanlagda betyget 10 av 10. Av tidningen beskrivs häcksaxen som en läcker och kompakt maskin med ett ergonomiskt handtag som gör att den ligger bra i handen med nära till knapparna.

Vill du ha en häcksax med kortare svärd är detta ett bra val. Svärdet är på 45 centimeter och den är välbalanserad och lätt att jobba med även långa stunder. Den har en borstlös motor som är kraftfull nog att klippa även tjockare grenar. Tandavståndet är på 33 millimeter och gör att du kan klippa grenar som är upp till 25 millimeter tjocka. Den har en klipphastighet på 3000 snitt/minut. Eftersom häcksaxen är tystgående kommer den inte att störa grannarna oavsett när på dygnet du klipper häcken.

Häcksaxen har en extra säkerhetsknapp så att du aldrig kan starta den av misstag. Efter 60 sekunders inaktivitet stängs maskinen automatiskt av vilket förlänger batteriets livslängd. Den finns att köpa både med och utan batteri. 

 • Med batteri och laddar
 • Utan batteri och laddare
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
AL-KO
AL-KO EnergyFlex HT 4055
Bästa budget
Bästa budget
AL-KO
AL-KO EnergyFlex HT 4055
Prisvärd batteridriven häcksax i mindre storlek.
Bästa budget på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Tredje plats på test hos Gör Det Själv 2023.
Fjärde plats på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val av kunder hos Pricerunner.
Högt betyg av kunder hos Amazon.
Batteridriven.
Svärdslängd: 55 cm.
Tandavstånd: 20 mm.
Vikt: 2,5 kilo.
Effekt: 40 volt.

Det tyska företaget AL-KO grundades 1931 och har sedan dess skapat professionell trädgård- och skogsutrustning av hög kvalitet. Deras viktigaste faktorer är komfort, glädje och säkerhet. De har flera häcksaxar i sortimentet som fått goda recensioner och gott betyg på tester.

Vill du ha en prisvärd batteridriven häcksax rekommenderar vi AL-KO EnergyFlex HT 4055. Den passar till dig som har en mindre eller medelstor häck. I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på en tredje plats med betyget 4,5 av 5 och utsågs till bästa budgetval. Hos Pricerunner utsågs den också till bästa billiga och beskrevs som en prisvärd sax för enkla till medelstora häckar.

AL-KO:s batteridrivna häcksax har en diamantslipad kniv som ger fina och rena snitt. Svärdet är 55 centimeter långt och har ett tandavstånd på 20 millimeter. Ett praktiskt stötskyddet ser till att den inte slår emot när du klipper mot marken. Handtag är gummerat och ger ett säkert och bekvämt grepp när du arbetar. Den väger utan batteri 2,5 kilo och har en lång batteritid på 120 minuter. I priset ingår inte batteri och laddare, utan detta köps separat.

 • Butiker & priser
 • Priser för AL-KO EnergyFlex HT 4055
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa för mindre häckar Test.se - Bästa för mindre häckar
EGO
EGO Power+ HT2000E
EGO EGO Power+ HT2000E - Test
Bästa för mindre häckar
EGO
EGO Power+ HT2000E
Smidig häcksax med laserskurna och diamantslipade knivar för mindre häckar.
Testvinnare hos Råd & Rön 2022.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2022.
Batteridriven.
Svärdslängd: 51 cm.
Tandavstånd: 25 mm.
Vikt: 4,10 kilo.

EGO Power+ HT2000E är en smidig batteridriven häcksax perfekt för mindre häckar, träd och buskar.

Häcksaxen utsågs till bäst i test hos Råd & Rön när de testade 40 olika modeller med både batteri och eldrift. Den fick betyget 87 av 100 och får jämna och höga betyg på alla deltest. Den fick särskilt höga poäng på klippning, hanterbarhet och batteri. Hos Aftonbladet Plus fick den totatlbetyget 5 av 5.

Häcksaxen har ett svärd på 51 centimeter och ett tandavstånd på 25 centimeter. De enkelsidiga knivarna är laserskurna och diamantslipade och gör att du kan klippa snabbt och exakt. Tack vare ändskyddet skyddas bladet från skador när du klipper.

Den effektiva motorn är kolborstfri och på 56V. Med ett 2,5 Ah-batteri får du en batteritid på cirka 75 minuter – batteri köps separat.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test batteridriven häcksax - hitta bästa häcksaxen med batteridrift.
Med en batteridriven häcksax kommer du att klippa häcken effektivt och skonsamt mot kroppen.

Köpguide batteridriven häcksax

Har du en häck hemma som går vid till exempel tomtgränsen? För att häcken ska må bra behöver du klippa den med jämna mellanrum. Den får inte heller bli för vildvuxen att den stör dina grannar eller förbipasserande.

Det finns flera olika sätt att klippa en häck – en batteridriven häcksax är ett smidigt alternativ för hemmabruk och dig med en liten eller medelstor häck. Här guidar vi dig i valet inför ditt köp!

Läs också: Test av häcksax

Vad är en batteridriven häcksax?

En batteridriven häcksax är en elektrisk maskin med tandat svärd, motor och byglar som gör det lätt att klippa häcken. De kommer med olika svärdlängder och tandavstånd för att passa den häck som du har hemma i trädgården. Med en högkvalitativ häcksax kommer din häck att bli trädgårdens stolthet!

Då använder du en häcksax:

 • För att klippa och underhålla häckar.
 • För att formklippa buskar och träd.
 • För att beskära häckar.

Fördelar med batteridriven häcksax

Det finns många fördelar med att använda sig av en batteridriven häcksax när du ska klippa häckar eller forma buskar.

Jämfört med en manuell modell går arbetet mycket snabbare. Dessutom blir arbetsbelastningen blir mindre och du är snällare mot rygg, axlar och armar.

En batteridriven modell är mer miljövänlig än en bensindriven häcksax eftersom den inte släpper ut några farliga avgaser och du behöver aldrig tänka på att behöva tanka den. Dessutom låter en batteridriven trädgårdsmaskin ofta mindre.

Jämfört med en häcksax med sladd är en batteridriven mycket smidigare. Friheten blir större eftersom du aldrig behöver ha nära till ett eluttag eller behöva tänka på att hålla en sladd borta från knivarna.

Bäst i test batteridriven häcksax - hitta bästa häcksaxen med batteridrift.
Väljer du en häcksax som är batteridriven behöver du aldrig tänka på sladd eller att fylla på med bensin.

Så klipper du häcken med en häcksax

Att klippa en häck behöver inte vara särskilt svårt – så länge du vet hur du ska gå tillväga. Börja med att ta bort grenar som är för tjocka med hjälp av en grensax. Häcksaxar klarar ofta av att klippa grenar som är runt 20-25 millimeter, beroende på hur tandavståndet ser ut.

Innan du börjar ska häcksaxen vara väl rengjord så att det inte sprids några sjukdomar mellan trädgårdens olika träd och buskar. Ett tips för att klippa häcken rak är att spänna upp en lina längs häcken och följa denna. Sedan är det bara att klippa. För att underlätta städningen efteråt kan du lägga en presenning under häcken som du viker ihop och sedan tar hand om.

Välj mellan dubbelsidig och enkelsidig 

Du kan välja mellan en dubbelsidig och enkelsidig häcksax. En dubbelsidig använder du för att formklippa häcken. Den har ett dubbelsidigt knivblad som du flyttar från sida till sida när du klipper. En enkelsidig passar bäst för att klippa raka sidor och är bra om du ska göra långa drag över häcken. Vill du ha en rundad häck ska du välja en häcksax med dubbelsidigt svärd, men ska du bara hålla efter den ska du köpa en med enkelsidigt svärd.

Jämför egenskaperna

Alla behov ser olika ut. För att lättast hitta en häcksax som passar dig kan du jämföra de olika egenskaperna och funktionerna.

Svärdlängd

Häcksaxar kommer med olika svärdlängder, vanligtvis mellan 45 och 70 centimeter. Ju längre desto större häck kan du klippa. En med kortare svärdlängd passar bättre till en mindre eller medelstor häck.

Tandavstånd

Hur tjocka grenar och kvistar en häcksax kan hantera hänger på hur tandavståndet ser ut – alltså hur många millimeter det är mellan knivbladets tänder. Ju bredare desto tjockare grenar kan den klippa. Ett vanligt tandavstånd ligger på mellan 20 och 35 millimeter.

Vikt

Hur mycket den väger spelar stor roll när du klipper. Ju mer den väger desto större blir arbetsbördan. Har du en lättare häcksax blir den ofta mer välbalanserad och snällare mot kroppen. Vikten anges vanligtvis utan batteri, eftersom batteriet ofta kommer i olika storlekar och modeller.

Ergonomi och ljudnivå

En häcksax med god ergonomi är lättare att arbeta med utan att kroppen tar onödigt mycket skada. Den ska ha ett greppvänligt handtag och vara välbalanserad. Det är bra om den har en effektiv vibrationsdämpare som ser till att vibrationerna aldrig når dina armar och händer när du arbetar. Även ljudnivån spelar stor roll – vill du ha en tystgående modell ska du välja en med längre decibel.

Batteritid och laddning

En batteridriven modell har ett avtagbart batteri som du behöver ladda efter 30-60 minuters användning, vilket räcker för att klippa en liten till medelstor häck. Laddningstiden brukar ligga på från en timme till några timmar. Ett tips är att köpa två batterier så att du aldrig behöver ta en paus i klippandet. Köper du maskiner från samma varumärke brukar det gå att kombinera batterierna.

Bäst i test batteridriven häcksax - hitta bästa häcksaxen med batteridrift.
Häcksaxar kommer med olika svärdlängd och tandavstånd.

Att tänka på!

Det finns flera saker du kan tänka på när du ska köpa en batteridriven häcksax. Här är några punkter du kan ta med dig:

 • Hur lång är batteritiden?
 • Hur långt är svärdet?
 • Hur långt är tandavståndet?
 • Är greppet ergonomiskt och är den bekväm att hålla i?
 • Är den dubbelsidig eller enkelsidig?
 • Följer det med batteri och laddare?

Tänk på säkerheten!

En häcksax är en farlig maskin om den används på fel sätt – var därför varsam i din användning. Följ alltid säkerhetsföreskrifterna som anges i beskrivningen. Använd också skyddsglasögon, handskar, hörselskydd och står du på stege måste du se till att du står stadigt och säkert. Eftersom det tar på krafterna att klippa en häck kan det också vara bra att dricka vatten emellanåt.

Skötselråd av batteridriven häcksax

Har du en häck kommer du flitigt att använda häcksaxen flera år i rad. Om du tar hand om den kommer den att hålla under många år. Det gör du genom att torka av den efter användning. Rengöringen är även viktig för att du inte ska sprida sjukdomar mellan olika träd och buskar. Låt inte häcksaxen stå ute för då finns det risk att den får rostangrepp. När du inte använder ditt trädgårdsreskap kan du förvara den i sin slida och fylla den med en del fotogen och tre delar olja.

Hur slipar man en häcksax?

När du klipper häcken kommer knivarna på häcksaxen med tiden att bli slöa. Istället för att klippa grenarna kommer den att tugga igenom dem. Den kan kosta en del och istället för att köpa en ny kan du slipa knivarna vassa igen. Det gör du antingen för hand eller med en maskin.

Det går att slipa knivarna medan svärdet sitter fast på häcksaxen, men det är lättare om du tar loss de genom att ta bort skruvarna. Består kniven av flera delar är det smart att skriva upp hur allt satt ihop för att göra monteringen lättare. Innan slipningen är det bra att tvätta svärdet med ett smutslösande medel och ta bort rosten med till exempel en stålborste. Slipa sedan knivarna med till exempel en plattfil så att tänderna blir riktigt vassa igen. Vill du hellre slipa med maskin kan du använda en multimaskin.

Andra typer av häcksaxar

Om du inte tycker att en batteridriven modell passar dig och din trädgård finns det andra alternativ att välja mellan. Både bensindrivna och eldrivna häcksaxar med sladd är populära val.

Eldrivna med sladd

En eldriven häcksax har en sladd du kopplar till ett eluttag. Du kan klippa hur länge du vill utan avbrott och du får en effektiv maskin och välklippt häck. Däremot måste du alltid ha tillgång till ström och dessutom se till att du inte råkar klippa av sladden.

Bensindrivna

En bensindriven häcksax är ofta starkare än batteridriven eller eldriven varianter. Däremot låter den ofta mer.

Manuell

En manuell häcksax klipper du av egen handkraft och den passar bäst om du har en kort och låg häck. Den kan kombineras med en sekatör som du gör själva finliret med.

Stånghäcksax

Med en stånghäcksax behöver du aldrig stå på en stege om häcken är hög. Stånghäcksaxar eller teleskophäcksaxar har ett långt skaft som gör att du når både högt och långt och räckvidden kan vara upp till över tre meter.

När ska man klippa häcken?

För att häcken ska må bra behöver du tänka på vilken period på året du ska klippa den. Lövhäckar tål att beskäras tidig vår och på hösten när den inte blommar. Under JAS – alltså juli, augusti och september kan du putsa till formklippta lövhäckar en gång till om du redan på våren har klippt dem. Har du en häck av barrväxter som till exempel gran, idegran och tuja ska denna klippas på hösten när den inte växer längre. Enligt trädgårdsexperter är det bra att klippa häcken lite och ofta för att få den tät och med en bra form. Detta gäller särskilt när du har en nyplanterad eller yngre häck.

Tips när du klipper häcken

Det är bra att klippa häcken A-formad vilket betyder att den är smalare upptill än nertill. Det är en bra form för att solen ska nå alla blad ända ner och göra den tät. När häcken är färdigvuxen är det bra att alltid klippa den till samma höjd – då är det lättare att göra den snygg. Om det däremot är en nyplanterad häck är det bra att klippa ner den en bit direkt så att den blir riktigt tät i botten.

Andra populära trädgårdsredskap

Det finns flera trädgårdsverktyg du kan behöva ha för att hålla trädgården snygg på sommaren. Här är några flera verktyg du kan ha nytta av när du beskär träd, buskar och häckar.

Sekatör

En sekatör är en trädgårdssax som du använder för att klippa blommor och mindre grenar. Sekatören är en av de vanligaste och billigaste trädgårdsredskapen för dig som vill göra det fint i trädgården.

Grensåg

Med en grensåg beskär du träd och buskar lätt och smidigt. Du använder den för att glesa ut och föryngra dem. Grensågen kan användas för att ta bort både mindre och tjockare grenar.

Grensax

Med hjälp av en grensax klipper du av grenar på träd och buskar. Det finns grensaxar som klarar att hantera både tunnare och tjockare grenar. Grensaxen kommer också väl till pass om du behöver röja sly hemma i trädgården.

  Populära varumärken:

  Länktips:


  Några experttester vi har läst:

  Bäst-i-test.se (2023)

  Bäst-i-test.se testar kontinuerligt häcksaxar i flera olika prisklasser från varumärken som AL-KO, Husqvarna och Stihl och i testet finns nu 19 olika modeller. De har testats utomhus på flera olika typer av häckar, både under lång period och dels samtidigt sida vid sida. De har testats enligt prestanda, konstruktion, ergonomi och användarvänlighet. Testets vinnare blev den batteridrivna Ryobi RHT36B61R. Den beskrivs som genomtänkt med smarta funktioner. Stihl HSA86 kom på andra plats och utsågs till bästa premium – den beskrivs som mycket kraftfull och tidseffektiv. På tredje plats kom Stihl HS 46 C-E och enligt testpanelen är den fenomenal med hög prestanda. Bästa billiga blev AL-KO EnergyFlex HT 4055 och den kom på testets tredje plats.

  Pricerunner (2022)

  Pricerunner har testat 19 olika häcksaxar från kända varumärken. För att den ska vinna måste den vara lättanvänd, ha god prestanda och bra ergonomi. De som testats har gjorts det under en längre tid, men också sida vid sida. På första plats kom Ryobi RHT36B61R, på andra kom Stihl HSA86 som också blev testets premiumval och på tredje plats kom Stihl HS 46 C-E.

  Råd & Rön (2022)

  Råd & Rön har testat 40 olika häcksaxar – både batteridrivna och eldrivna modeller. På första plats kom batteridrivna Ego HT2000E med betyget 87 av 100. På delad andra plats kom Makita DUH502 och Stihl HSA 66 med betyget 85 av 100.

  Tillbaka till början – våra toppval


  Redaktionen
  Test.se

  Vanliga frågor

  • Välj en häcksax som passar din typ av häck – ju större och grövre häck desto större behöver svärdet och tandavståndet vara.
  • Du slipar häcksaxens blad för hand med en plattfil eller med en multimaskin. Lättast är att ta loss bladet från häcksaxen.
  • Vi har valt att utse Ryobi RHT36B61R till den häcksax som är bäst i test. Den har en svärdlängd på 60 centimeter och ett tandavstånd på 26 millimeter.
  Innehållsförteckning

  Innehåll
  Bäst i test:
  Ryobi Ryobi RHT36B61R

  Du kanske även är intresserad av:

  Newsletter image Test.se logo
  Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
  Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
  Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
  Din epostadress
  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
  Gå med kostnadsfritt
  Tack för din prenumeration!
  Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
  Stäng