HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av kroppsoljor

skönhet uppdaterad 8:e September, 2015, Baserad på 6 experttester.

För många av oss är det en självklarhet att skämma bort oss med en riktigt bra kroppsolja. Oljorna finns i flera olika former och dofter, men de har en sak gemensamt – de är oslagbara på att återfukta huden. Huden blir i de flesta fall så pass mjuk att man inte behöver smörja in sig varje dag, utan det räcker med var tredje eller fjärde dag (även om man duschar däremellan). Att tänka på när man applicerar olja är det bäst om huden är lite fuktig, gärna efter en dusch när man klappat sig torr med en handduk. Det är bra om man applicerar den på kvällen, om man har en olja som tar lite tid på sig att gå in i huden, så att man inte kladdar ner sina kläder. Man kan också använda en kapsyl (en knapp matsked) olja i badvattnet om man har badkar – man blir då inte lika uttorkad som man annars skulle bli av vattnet.

Test.se rekommenderar

Dior J´adore Dry Silky Body Oil - bäst i test bland Kroppsoljor 2021
Dior J´adore Dry Silky Body Oil, bäst i test.

Dior J´adore Dry Silky Body Oil - På Test.se har vi valt att rekommendera kroppsoljan J’adore Dry Silky Body Oil från Dior, som också fått bäst i test hos Damernas Värld år 2014. Detta är en otroligt sensuell och sofistikerad kroppsolja som har en doft av blommor. Berikad med fuktgivande och avslappnande egenskaper, lugnar och återfuktar oljan huden och ger den en naturlig lyster. Konsistensen är bra, absorberas snabbt av huden och gör den mjuk, utan någon kladdig känsla. En mycket bra kroppsolja som dock kunde fått en bättre och mer praktisk flaska. Läs mer

Kroppsoljor - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Primer

UPPDATERAD 17:e Augusti, 2020

Foundation

UPPDATERAD 17:e Augusti, 2020

Brun utan sol

UPPDATERAD 22:e Juli, 2020

Mascaror

UPPDATERAD 18:e Mars, 2020

Hudlotion

UPPDATERAD 19:e Oktober, 2016

Experttester vi läst (6st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Skäm bort den torra sommarhuden med en lyxig kroppsolja som ger både en ordentlig fuktboost och vacker lyster. Damernas Värld testar åtta oljor och Beaute Pacifique Corpus Paradoxe är oljan som blir bäst i test! Här erbjuds en smidig sprayfunktion och mild doft. Oljan innehåller aktiva ämnen som ska ge en Anti Age-effekt, därav det höga priset! Det krävs lite massage för att oljan ska sjunka in i huden ordentligt, men efteråt är huden mjuk och skönt återfuktad utan att kännas fet. Loccitane Shea Fabulous Oil tar andraplats. Här får man en retrofin, men lite otymplig glasflaska. En doft av mandel som till en början är intensiv, men som mildras vid applicering. Oljan går lätt in i huden som blir ordentligt återfuktad och effekten håller i sig länge. Den ger också en diskret lyster till bara ben! Sist, men inte minst, hamnar The Body Shop Spa Wisdom Polynesia Monoi Miracle Oil på tredjeplats och är en multiolja med underbar doft. Oljan fungerar både som kroppsolja, badolja och hårolja! Den sjunker snabbt och enkelt in i huden och man kan ta på sig kläderna med en gång. Oljan återfuktar bra, speciellt efter några dagars användning. Prisvärd!

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat oljor som anpassats för att återfukta och ge lyster till kroppen. Oljan som blivit utsedd till bäst i test är Dior J’adore Dry Silky Body Oil. Oljan doftar gott, men lite väl mycket tycker några i testpanelen. Efter applicering känns huden torr, sammetslen och lyxig, utan något som helst kladd. Den lyxiga glasflaskan är dock inte speciellt praktisk och dess alldeles för stora öppning gör att oljan rinner ut lätt. Face Stockholm Apricot Orchid Dry Body Oil tog andraplats och är lätt att applicera, tack vare en smart sprayfunktion. Oljan doftar rent och fräscht, sjunger snabbt in i huden och ger den en fin lyster. Huden känns lagom återfuktad till nästa dusch. Sist, men inte minst, hamnade Jurlique Lavender Body Oil på tredjeplats. Oljan doftar gott av avslappnande lavendel och huden blir mjuk och fin, men håller sig kladdig ganska länge. Dess glasflaska är otymplig med en stor öppning, vilket gör att överdosering är svår att undvika.

Vinnare i det här testet

iForm

Publicerad

Hälsotidningen iForm jämfört sex olika kroppsoljor och utsett en vinnare. Om huden känns som sandpapper kan det vara en bra idé att förse sig med en återfuktande kroppsolja som gör huden sammetslen. För optimal effekt skall du massera in kroppsoljan med långa, mjuka tag tills huden blir mättad.

Iform har delat upp betygskategorierna i fyra delar; Vårdande, Doft, Förpackning och Praktisk. I varje kategori kan kroppsoljan få ett betyg mellan 1 och 5 poäng. Om kroppsoljan får maximalt betyg i alla kategorier så blir slutpoängen 20 poäng.

Allra bäst är kroppsoljan Mille Notti Organic Body Oil. Den får maximalt betyg i alla kategorier och är en riktig fullträff! Kroppsoljan är ekologisk och handtillverkad i Sverige. Mille Notti Organic innehåller mandelolja och vitamin E. Den går lätt in i kroppen och ger en skön, len känsla. Kroppsoljan är förpackad i en vacker gammaldags flaska och är enkel att använda. Priset är ca 245 kr för 100 ml.

Tvåa i testet blir Dermalogica Stress Relief Treatment Oil som är en aromatisk kroppsolja. Den har en skönt mjukgörande effekt och luktar fräscht av citron, tea tree och ylang-ylang. Dermalogica är smidig att använda tack vare den praktiska pumpflaskan. Om man vill kan man även använda denna kroppsolja i badkaret. Den har en prislapp på ca 279 kr för 100 ml.

Vinnare i det här testet

Må Bra

Publicerad

Må Bra har testat kroppsoljor som ska ge både näring, fukt och fett till en vintertorr hy. Testpanelen har testat sig igenom ett antal av marknadens utbud och presenterar topp-5! Bäst i test blev Dr Hauschka Body Oil Ros – en klar favorit! Oljan är tjock och tas upp snabbt av huden. Den har en relativt stark, men god, doft och härlig konsistens. Den är också härlig och snäll – den irriterar inte ens känslig hud. Effekten blir bra och långvarig mot torr hud! På testets andraplats hamnar Makeup Store Body Velvet som är en superskön och smidig sprayolja med mild, lite söt och fruktig doft. Oljan absorberas snabbt in i huden utan att lämna någon hinna och är lagom fuktig, utan kladd. Det är en bra vardagsolja. Erbario Toscano Dry Oil Olive tog tredjeplats och är en ”torr” olja, som snabbt går in i huden. Den är mjuk, tunn och smidig, passar den som inte vill ha så mycket olje-effekt, utan bara fukt. Den ger en sammetskänsla och kladdar inte!

Vinnare i det här testet

Hälsa

Publicerad

Hälsa har testat fem kroppoljor, där förpackningen spelade en stor roll för slutbetyget. En bra kroppsolja kan vara en god investering om man har en torr hy. Tre märken fick samma betyg: Weleda, Crearome och Maria Åkerberg. Weledas olja är ganska tjock med en ljuvlig doft av granatäpple. Den är dryg, smidig att applicera, går snabbt in i huden och gör huden mjuk. Någon i testpanelen tyckte att flaskan var klumpig och svårhanterlig. Crearome är en olja som också passar bra för barn. Det är en nästan helt doftfri olja som tar ganska lång tid på sig att tränga in i kroppen – men när den väl gjort det, känns huden mjuk i 24 timmar! Några i panelen tyckte att flaskan var tråkig, men att det är en svensk produkt höjde betyget. Maria Åkerbergs kroppsolja är tunn, med en fräsch doft av citron och en gnutta lavendel. Huden blir mjuk och smidig, efter att oljan snabbt absorberats! Produkten består av 100 procent ekologisk raps- och solrosolja, som sägs ska öka blodcirkulationen.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat kroppsoljor och nästan alla av dem fick testpanelen att känna sig återfuktade till max, även dag två och i bland tre. De oljor som kallas ”dry oil” är oftast de med lättast konsistens, som snabbt går in i huden och inte kladdar eller klibbar. Den bästa oljan i testet är Nuxe Huile Prodigieuse Multi Usage Dry Oil. Det är en så kallad ”dry oil” och som är en av de allra lättaste oljorna i hela testgruppen. Den var smidig att smörja in och den är snabbabsorberad, samtidigt som den fick huden att kännas spänstigare. På testets andraplats hamnade Dior Svelte Body Beautifying and Toning Oil. Detta var en slimmande olja som fick redaktionen att le. Oljan används inte på hela kroppen, utan bara upp till midjan och den slimmande effekten är omedelbar – samtliga testade kände av den. Ole Henriksen tog tredjeplats med All Skin Types Lavender Body Oil. Oljan doftar rejält av lavendel, men är också starkt återfuktande. Huden fick en naturlig lyster och spänst. Dessutom kommer oljan i en praktiskt och stor förpackning.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"