HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
resväskor - Bäst i test

Test av resväskor

45 ST PRODUKTER TESTADE

fritid uppdaterad 11:e September, 2019, Baserad på 19 experttester.

Alla resor börjar med en packad väska! Oavsett om du ska åka långt och vara borta länge eller bara ska iväg på en kortare weekend en tågresa bort behöver du en väska du kan lita på; den ska hålla för resans eventuella påfrestningar och ha plats för det du behöver. En enda resväska kan kanske inte täcka upp alla dina behov, men väljer du väskor som håller dröjer det innan du behöver skaffa nya.

Jag kan allt om resväskor – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Oavsett om du just nu behöver en stor eller en liten väska bör den vara hållbar, lätt att hantera och smidig att packa. För att din resa inte ska få vare sig en frustrerad början med en svårpackad och svårdragen väska eller ett snörpligt slut med en väska som gått sönder under resans gång är det värt att fundera lite över vad du vill att din väska ska klara av.

Hård eller mjuk väska?

Materialet är framförallt avgörande för hållbarheten. Mjuka resväskor är oftast tillverkade i nylon eller polyester, två material som är flexibla, lätta och relativt slitstarka, men som inte inte skyddar sitt innehåll från hårda stötar. Mjuka tygväskor passar utmärkt som kabinväskor, men kanske inte är det bästa valet för en väska som ska checkas in.

Hårda resväskor tillverkas vanligtvis i flexibelt polykarbonatplast eller i det hårdare polypropylenplast, men polykarbonatväskorna är de som är mest populära. De är lättare än väskorna i hårdplast, men är lika stöttåliga. Andra materialval kan till exempel vara ABS (Acrylonitrile-butadiene-styrene), ett gummisubstitut som kombinerats med plast som också används i bland annat stötfångare och hjälmar, eller metall.

Fyra hjul för mindre tyngd

Tidigare var det vanligast med två hjul, nu är fyra mest förekommande. Fördelen med fyra hjul är att du inte behöver luta väskan för att dra den, och du behöver därmed inte bära dess vikt. På ojämnt underlag är det dock lättare med två hjul än fyra. Om väskan har två hjul är de fasta medan fyra kan vridas runt sin egen axel, vilket gör dem svårare att styra över till exempel grus. 

Lås väskan med TSA-lås

Många väljer att låsa sina väskor om de måste lämna ifrån sig dem under väskans gång, vilket förstås kan kännas säkert. Men om tullpersonalen på en flygplats av en eller annan anledning behöver undersöka din väska kommer de förstöra låset, eller i värsta fall väskan, för att kunna göra det. Genom att sätta ett så kallat TSA-lås på väskan gör du proceduren enklare! Tullpersonalen har en universalnyckel till den här sortens lås och kan därmed öppna väskan utan att behöva ta till brutala metoder. Vissa väskor har ett inbyggt TSA-lås, men de går också att köpa separat.

Insidan spelar roll!

Reser du mycket? Då bör du ägna väskans inredning en extra tanke. Mellanväggar och fickor gör det enklare att packa, och om väskan inte blir helt full ligger packningen bättre om du kan fästa den med remmar. 

Övervikt på bagaget = en mycket dyrare resa

Håll för allt i världen koll på vikten! Varje kilo övervikt kan kosta flera hundralappar. Hur mycket bagage du får checka in beror dels på flygbolag och dels på vad för slags biljett du köpt, så var noga med att kolla vad som gäller varje gång du reser. Kontrollera med fördel vikten innan du ger dig av till flygplatsen, så kan eventuell övervikt smidigt flyttas över antingen till ett handbagage eller till en resekamrats väska. En smidig handvåg gör det hela väldigt enkelt!

Lite packning? Satsa på en kabinväska!

En kabinväska är en resväska som har så pass behändig storlek att den ryms i kabinen och därmed inte behöver checkas in. Perfekt om du inte behöver packa med dig så mycket och vill spara in en kostnad! Hur stor kabinväskan får vara skiljer sig något mellan olika resebolag, så dubbelkolla alltid innan du reser. Standard måttet inom EU är 56 × 45 × 25 cm, men det kan som sagt variera något. 

Garanti för extra säkerhet

Det är relativt dyrt med hållbara resväskor, men många av de större tillverkarna erbjuder rätt generösa garantier. Om olyckan trots allt skulle vara framme kan du med andra ord få en ny väska utan att behöva lägga ut alla pengarna igen! Undersök vad som gäller för just det väskmärket du är intresserad av. 

Läs hela texten - gratis!

Bästa Budgetval: Asaklitt Resväska

Testresultat
Vagabond / Icakuriren 2018
Recensioner
Mycket prisvärd Inbyggt viktindikator 5 års garanti Utbytbara hjul
Lägre kvalitet än toppmodellerna något ömtålig.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Asaklitt resväska till bästa budgetval. Modellen fick toppbetyg och utsågs till prisvärd i Vagabond och Icakurirens test av resväskor. Den är tillverkad i hård polykarbonat, står på 4 hjul och har teleskåphandtag samt bärhandtag. En smart funktion med just denna resväska är en mekanisk vikt-indikator som sitter på handtaget. Detta gör att du enkelt kan se vikt utan att behöva använda en våg vid sidan av. Resväskan har utrustats med TSA-lås och den minsta modellen väger endast 2,85 kg. Du kan välja mellan storlekarna 32, 58 eller 86 liter. Alla modellerna ligger i nuläget under 1000 kronor. 

Visa hela texten
Tom vikt:
3,3 kg
Volym:
58 liter
Material:
Polykarbonat
Medföljande/inbyggt TSA-lås:
Antal hjul:
4 st
Kan användas som kabinväska?:

Bäst i test: Epic Phantom SL

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2018
Recensioner
Mycket bra inredning bra rull snygg och modern design låg vikt
Lite trög dragkedja
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar resväskor från Epic. Just modellen Phantom SL är lättrullad, snyggt designad och väger lite, precis det man förväntar sig av en riktigt bra resväska. Ytterdelen är tillverkad i flexibel polypropylen med förstärkta hörn vilket gör att den tål stötar och fall. Epic har bra garanti som innebär att de ersätter antingen trasiga delar eller hela väskan om något skulle hända. Dragkedjan är tätad med en gummilist så att den blir vattentät. Men listen gör också att den kan vara lite trög. Insidan har smart förvaring tack vare en mellanskiva med dragkedja och en sida med remmar som håller innehållet på plats. Epics resväskor finns i flera storlekar, material, modeller och färger.

Visa hela texten
Tom vikt:
3 kg
Volym:
67 liter
Material:
Polyester, Polypropylen
Medföljande/inbyggt TSA-lås:
Antal hjul:
4 st
Kan användas som kabinväska?:

Köp den till dessa priser idag:

Vi rekommenderar också:

Samsonite Flux

Testresultat
Testfakta 2019,    Allt om resor /Expressen 2017
Tom vikt:
2,6 kg, 3,5 kg eller 3,9 kg
Volym:
44, 95 eller 121 liter
Material:
Polypropylen
Medföljande/inbyggt TSA-lås:
Antal hjul:
4 st
Kan användas som kabinväska?:
Den minsta modellen
Visa alla specifikationerna

Resväskor - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Solskyddskrämer

UPPDATERAD 26:e Juni, 2020

Flygbokningssajter

UPPDATERAD 17:e November, 2016

Sistaminuten sajter

UPPDATERAD 4:e Juni, 2014

Experttester vi läst (19st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Kvaliteten på kabinväskor skiljer sig åt enligt Testfaktas senaste test. Det visar sig att det inte finns något direkt samband mellan pris och kvalitet. Under testet visar det sig att alla väskor klarar blixtlåstestet och fall men flera tar in vatten vid "kraftigt regn". Vissa har även problem när det gäller hur väl de står emot stötar av vassa föremål. Vid vattentestet så klarade sig Epic allra bäst.

Bäst i test blir Samsonite Flux med betyget 7,9. Denna kabinväska får ingen anmärkning i testet. Tätt efter vinnaren ligger Rusta Regent på 7,8. Denna modell klarade sig bäst i uthållighetstestet, här testades jul, handtag och blixtlås. Så det som inte gjorde att den inte vann var att bärhandtaget är trångt. På tredjeplatsen har vi Epic Zeleste med betyget 7,0. I regntestet presterade denna modell bäst, troligtvis på grund av gummi längs med blixtlåset. Detta gummi bidrar dock till att blixtlåset känns ganska trögt.

Vinnare i det här testet

Vagabond / Icakuriren

Publicerad

Vagabond har i samarbete med Icakuriren testat 9 olika resväskor och utsett 1 vinnare. Det visar sig att priset på resväskan har betydelse i vissa fall men inte alla! En budgetmodell får riktigt fint omdöme. Vi på test.se har utsett andra- och tredjeplatsen utifrån noggrann granskning av testresultatet, prisnivå och omdöme.

Tumi utses till bäst i test och får toppbetyget 5. Den klarar samtliga falltest och klarar sig utan bucklor. Den är dock testets dyraste. Epic GTO 4.0 ExoSphere får 5 i betyg vilket också är toppbetyg. Modellen ligger inom mellanklassen i prisnivå, 7 års garanti och TSA-lås. En riktigt bra resväska som kostar lite mindre än premiummodellerna men håller en bra kvalitetsnivå. Mest prisvärd i budgetklassen är Asaklitt från Clas Ohlsson. Modellen får toppbetyg och placerar sig på tredjeplatsen. Garantitiden ligger på 5 år och den har TSA-lås.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst i test har testat 21 olika resväskor och utsett svenska Epic Phantom SL till bästa resväska. Modellen är lättrullad, snyggt designad och väger lite, precis det man förväntar sig av en riktigt bra resväska. Ytterdelen är tillverkad i flexibel polypropylen med förstärkta hörn. Detta gör att den tål stötar. Tillverkaren har en bra garanti som innebär att Eric ersätter antingen trasiga delar eller hela väskan om något skulle hända med den. Dragkedjan är tätad för att vara vattentät, men detta gör också att den kan vara något trög. Insidan har smart förvaring med en mellanskiva med dragkedja och en sida med remmar som håller innehållet på plats. På andraplats är Samsonite Uplite tillverkad i vattenavvisande kvalitetsnylon och teleskåphandtag. Modellen är lättrullad, väger lite och är godkänd som handbagage på vissa flighter. Insidan rymmer otroligt mycket vilket uppskattas, den är dock inte indelad i två delar utan har ett stort utrymme istället. Den har två spännband och två fickor. I ytterfacket får både tidningar och en 13-tumslaptop plats. Garanti är bra och priset är attraktivt.  På tredjeplats är Thule Subterra Carry-On utses till bästa kabinväska. Ytterdelen är tillverkad av tålig textil, har ett ytterfack och står på två hjul. Dessa är så pass smidiga att du inte saknar fyra hjul (som ofta brukar vara standard på kabinväskor). Insidan har två delar, en med vanligt nät och dragkedja och ett lock med en hård ram som Thule kallas låsbar kompressionspanel. Denna del rymmer skor och annan packning och är uppdelad i två lager.

Vinnare i det här testet

Allt om resor / Expressen

Publicerad

Allt om resor har testat 15 olika resväskor. Vi på test.se har noga analyserat testet och utsett rangordningen av vinnarna utifrån betyg, omdöme och prisklass. Alla tre väskorna har fått samma toppbetyg.

Antler Atom är extremt lätt och rymmer mycket. Materialet är slitstarkt och säkerhetsblixtlåset är täckt av ett gummilager som gör väskan vattentät. Detta är en resväska för den vana resenären som värdesätter riktig kvalitetsväska som är säker, hållbar och väger lite. Delsey Turenne är en av testets lättaste resväskor. Modellen är snygg, lättkörd och är säker tack vare dubbelt blixtlås. Inredningen håller all packning på plats och den har ett spårbart nummer och tydliga siffror på låset. Samsonite Firelite är en ganska dyr men riktig kvalitetsväska. Den är vattentät, säker och väger lite. En mycket tålig resväska som har 10 års garantitid.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat sju resväskor; alla 75 cm höga, tillverkade i hårdplast och försedda med fyra hjul, och dyrast var inte bäst! Alla väskor utom en hade stora problem med tungt regn, och bara hälften av väskorna hade riktigt tåliga handtag. Rulltestet som hjulen utsattes för tog sig däremot alla väskor igenom.

Titan Xenon Arctic har utsetts till bäst i test. Det är testets näst dyraste väska som vid testtillfället hade ett cirkapris på 2 500 kronor. Bärhandtaget höll för mer än 3000 ryck (vilket gäller för testets andra- och tredjeplaceringar också) och väskan var mycket lätt att hantera. Resväskans teleskophandtag fick inga skador efter testet det fått genomgå, den klarade sig genom falltestet med en mindre buckla och penetrationstestet med ett mindre märke. Den läckte in mycket vatten under regntestet.

Som nummer två i testet ligger American Tourister Sound Box. Falltestet klarade väskan galant och penetrationstestet gav bara ett litet märke. Teleskophandtaget klarade inte riktigt pressen utan gick efter testet inte längre att justera i höjd. Den här väskan läckte också in en hel del vatten.

Testets tredje bästa väska är den dyraste: Samsonite Lite Box. Den drog på sig en buckla i falltestet och ett hål i penetrationstestet och fick därmed låga poäng i det delmomentet. Teleskophandtaget fastnade i utfällt läge efter att det utsatts för sin testdel, men Samsonites väska var den överlägset bästa när det kom till regntestet! De andra väskorna blev plaskvåta på insidan, men den här endast fuktig.

Vinnare i det här testet

Allt om resor /Expressen

Publicerad

Moderna, slitstarka material, inbrottssäkra och vattentåliga dragkedjor och en låg vikt är detaljer som spelar stor roll i valet av resväska. Reser man inte så ofta, finns det dock många bra budgetalternativ att välja bland - det visar Expressens test av årets nya modeller. Antler Atom är en helt ny, superlätt och rymlig resväska som är tillverkad i ett innovativt slitstarkt material och som är försedd med ett gummerat, vattentätt och lättdraget blixtlås. Här finns ett infällt TSA-kombinationslås och ett teleskophandtag som kan justeras i tre lägen, samt två stycken bärhandtag. Som med alla lättviktsväskor har den en avskalad inredning. Antler Atom är en kvalitetsväska för proffsresenärer som värdesätter vikt, säkerhet och ett hållbart och tåligt material. Atom blir testets vinnare! Delsey hamnar på andraplats med sin modell Helium Air 2. Väskan har en snygg och stilren design, ett stöttåligare material och ett säkerhetsblixtlås som har förstärkts och försetts med tåligare dragare. Här finner man dessutom en funktionell inredning, ett konkurrenskraftigt pris och en lång garantitid gör att väskan är ett bra alternativ för flitiga resenärer. Även på denna modell finns ett infällt TSA-kombinationslås. Sist, men inte minst, hamnar Samsonite Flux på tredjeplats och det är lätt att tycka om den avskalade och rymliga lättviktsväskan. En stilren design och ett konkurrenskraftigt pris gör väskan populär. Den är dessutom gedigen i material och utformning, även om den blir lite mindre tålig i expanderbart läge - då den tappar lite av sin stabilitet.

Vinnare i det här testet

Skyscanner

Publicerad

Skyscanner har testat åtta populära resväskor och låter dom gå igenom det “ultimata “dö-resväska-dö”-testet. Väskorna genomgick allt från slägg-attacker av vikingar, till bilar som faller ner över dom. Väskorna sträcker sig prismässigt från 250 kronor för den billigaste och färggladaste, till 3700 kronor för en premium Samsonite resväska. Delsey Helium fick högsta sammantagna betyg och levererade bästa väskan. Tillverkaren lovar att deras väska har “världens säkraste blixtlås” och är “den perfekta kombinationen mellan lätthet och motstånd”. Och det stämmer! Den var en av tre väskor som tålde att få en bil över sig utan att gå sönder, så även om den är relativt dyr så betalar man för kvalité, stil och väldigt bra funktionalitet. Eminent Move Air hamnar på andraplats och påstås vara “tillverkad för den mest krävande användaren, och känd världen över för sin långa hållbarhet”. Detta var också en av de tre som klarade av biltestet och är samtidigt en lätt, funktionell och väldigt tuff väska - som är byggd för att hålla. Ett perfekt val för den som reser mycket! Sist, men inte minst, hamnar Luggage X 77 på tredjeplats och har säljargumentet att den är “praktiskt taget oförstörbar”. Det är ingen lögn. Detta var tredje väskan som tog sig tillbaka från Skyscanners hårda test - visserligen lite mörbultad, men inte trasig. Den är alltså både tålig och funktionell!

Vinnare i det här testet

Expressen Allt om Resor

Publicerad

Om proffsresenären får välja resväska är vikten, inredningen och hållbarheten viktiga detaljer. Dessutom bör väskan vara lättrullad, ha ett vattentätt säkerhetsblixtlås och många års garanti som signalerar tillverkarens tilltro till väskans kvalitet. Allt om Resor har testat 8 hårda resväskor för alla slags resenärer. Samsonites Firelite blir testets klara vinnare, trots att den är relativt dyr. Det är en tålig kvalitetsväska för resenärer som värdesätter låg vikt och funktionalitet som vattentätt säkerhetsblixtlås och en praktisk och lättrengjord inredning. Firelite är en väska som tål många resor under flera år, vilket motiverar det lite högre priset. Man får också 10 års garanti! På testets andraplats hamnar Titans resväska Xenon Deluxe. Detta är en tysk kvalitetsväska med sköna bärhandtag och en genomtänkt funktionell inredning för den som reser ofta. Dessutom väger den lite och har en stilren design med reptålig yta. Me väskan får man sju års garanti, något som signalerar tillverkarens tilltro till det slitstarka materialet. På tredjeplats hamnar Delsey som erbjuder en rymlig och stabil kvalitetsväska med flera tekniska finesser, så som säkerhetsblixtlås, spårbart track-nummer och integrerad adressetikett. Inredningen är dock standardmodell med fast blixtlåsförsedd packavdelare, elastiska kryssband och ett dragkedjefack längs med långsidan.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat kabinväskor som både är tåliga och lätta att rulla, men flera av dom skyddar inte packningen från väta. Tio väskor har jämförts och de är alla i en storlek som de flesta flygbolag tillåter som handbagage - sju hårda och tre mjuka. Samtliga har fyra hjul, förutom väskan från IKEA som har två. Väskorna har utsatts för ett hållbarhetstest där de fått falla från en viss höjd och de har belastats med vikter som motsvarar tyngden av staplade väskor.  Bäst i test är väskan från Epic, med 82 i samlat betyg. På testets andraplats hamnar Samsonite B-lite 3 och IKEAs väska Upptäcka blir utsedd till ett bra köp, eftersom den är prisvärd och får relativt höga betyg.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har lagom till sommarsemestern testat sex olika resväskor av hård modell. Tidningen vill att en bra resväska skall vara lätt och smidig, rulla enkelt, vara hållbar och ha smarta lösningar för förvaring. Flera av de bästa resväskorna i detta test har fyra dubbelhjul. Med hjälp av dessa rullar resväskan mjukt och smidigt på de flesta underlag. Priserna på en resväska varierar stort och vill du ha en bra budgetväska med bra egenskaper skall du inte välja testvinnaren.

Etta är nämligen en riktigt dyr resväska. Den heter Rimowa Salsa Multiwheel och kostar ca 4500 kr. Den har dock fina egenskaper. Rimowa är enkel att använda, den rullar lätt fram och är smidig att styra. Handtaget är bekvämt och reglerbart. Betyget blir 5/5 och väskan väger 3,9 kg.

Tvåan i testet, Cavalet Boston blir utnämnd till bästa budgetalternativ. Den kostar 1500 kr och har stora, rejäla hjul som rullar smidigt. Det finns flera smarta förvaringsfickor och expanderfunktionen gör väskan fem centimeter djupare. Cavalet får betyget 4/5 och väger drygt 4 kg.

Vinnare i det här testet

Expressen Allt om Resor

Publicerad

Expressens Allt om Resor har publicerat ett test av åtta hårda resväskor som skyddar din packning. Den bästa väskan är Firelire från Samsonite. Här har man inte snålat med kvaliteten, då väskan är välgjord in i minsta detalj. Den rymmer relativt mycket packning, men man hade gärna sätt att det fanns någon mer ficka. Däremot finns en bra avgränsare till delen i locket och ett lätthanterligt teleskophandtag, även om detta inte är särskilt skönt. Väskan är alltså väldigt välgjort, men också riktigt dyr. På testets andraplats hamnar Delsey Helium, som upplevs ha en god kvalitet och som kommer att hålla för flera resor. Teleskophandtaget har ett skönt grepp och väskan har fina detaljer, men når ändå inte riktigt upp till Samsonites nivå. Det ryms mycket i väskan och den är hyfsat bra organiserad. Även om väskan är bra och stor, känns priset ändå något för högt. Biltema 45907 hamnar på tredjeplats och är det bästa budgetvalet. Det är en billig resväska som överraskar positivt. Ytan upplevs som tålig mot repor och en oöm bagagebehandling. Däremot känns insidan något plastig och den rymmer jämförelsevis inte mycket packning. Den är väl organiserad med flera mindre fickor inuti. Teleskophandtaget är skönt och funkar bra.

Vinnare i det här testet

Skyscanner

Publicerad

Skyscanner har testat åtta populära resväskor genom att utsätta dem för något de kallar ”ett brutalt test”. För att man ska kunna urskilja tuffingarna från veklingarna har de blivit skoningslöst prövade med bland annat slägg-attacker, till bilar som faller på dem. På Skyscanner finns videoklipp på det grymma testet! Första testet bestod av en spark från Sparta, där man sparkat ner samtliga väskor från en höjd på 1,5 meter för att på så sätt simulera ett fall (ett väskkast av en bagage-hanterare). I test två blev väskorna slagna med en fem kilo tung slägga. I test tre fick en storvuxen man ta en promenad över samtliga väskor. I sista testet lät man en bil falla över väskorna och ingen trodde att någon av dem skulle hålla – men ack, så fel man kan ha! Den bästa väskan i testet blev Eminent Move Air som är tillverkad för den mest krävande användaren och känd världen över för sin långa hållbarhet. Detta var alltså en av de tre väskorna som klarade av att få en bil över sig, utan några större skador. Den är lätt, funktionell och väldigt tuff – gjord för att hålla! Karabar K-bar-310 Medium tog andraplats. Den är inte lika hållbar som Eminent (den klarade inte bil-testet), men med tanke på dess låga prislapp får man bra och praktiskt väska. Sist, men inte minst, tog Delsey Helium tredjeplats och är en fransktillverkad resväska som lovar ”världens säkraste blixtlås” och ”den perfekta kombinationen mellan lätthet och motstånd”. Delsey lovar att väskan är extremt hållbar och det har de alldeles rätt i. Den klarade tillsammans med Eminent av biltestet utan att gå sönder. Väskan är inte den billigaste på marknaden, men man betalar för kvalitet, stil och en väldigt bra funktionalitet.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Expressen har testat sex kabinväskor där samtliga håller måtten för handbagage, men de rymmer dock olika mycket. Alla väskorna är hårda och man undersöker smidighet, packningsmöjligheter och vilken väska som har bästa rullet. Bäst i testet är Titan Xenon som rymmer 36 liter. Här får man mycket bra förvaringslösningar med kryssband i lock och botten, samt fickor i olika storlekar med dragkedjor. Man kan ta sig fram på de flesta ställen, även trottoarer och trappor då väskan har hjul i en större storlek som rullar bra. Det blir dessutom minimalt med slitage. Epic HDX tog andraplats med en volym på 39 liter. Detta är en lätt och rymlig modell som dock främst lämpar sig för plant inomhusgolv. Den har små hjul som lätt hakar upp sig, även vid små ojämnheter. Skalet är dock tåligt och blir inte lika repigt som de övriga väskornas i testet. Tredjeplats gick till Cavalet som rymmer 32 liter. Väskan har fyra smidiga hjul och den enda modellen i testet med ”fötter” på bottens undersida, vilket ger skydd när väskan läggs ner. Den är utrustad med ett tilltaget handtag och bra packmöjligheter med två kryssband och två fack.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

En hård resväska ger ett mycket bättre skydd mot stötar och hård behandling av bagaget. Expressen har testat åtta stycken och samtliga testades på vinterunderlag. De har bedömts efter kvalitet, kapacitet, design, funktion och prisvärde. Samsonite Firelite tog första plats och blev bäst i test. Denna ungerska modell är av mycket hög kvalitet och är välgjord in i minsta detalj. Väskan rymmer mycket packning – 77 liter – men den hade gärna fått ha någon fler ficka. Det finns dock en bra avgränsare till delen i locket. Teleskophandtaget är 41 cm långt och inte speciellt skönt att hålla i, men fortfarande lätthanterligt. Det är en mycket genomtänkt och välgjord väska, men också riktigt dyr. På testets andraplats hamnade Delsey Helium. Väskan rymmer 94 liter bagage och den är väl organiserad. Den upplevs ha god kvalitet och hålla för många resor. Den har fina detaljer, men når inte riktigt upp till Samsonites nivå. Delsey Helium är en väska som trots sin större storlek fungerar väl och handtaget är skönt att hålla i, men trots att väskan är så bra är priset lite väl högt. Tredjeplats i testet gick till Biltema 45907 – det bästa budgetvalet. Väskan har ett lågt pris och överraskar därför positivt. Dess yta känns tålig mot repor och oöm bagagebehandling. Dock är insidan något plastig och väskan rymmer jämförelsevis inga stora mängder packning. 45907 är väl organiserad med flera mindre fickor inuti och den har ett skönt teleskophandtag på 45 cm som fungerar bra. Kort sagt, är detta en prisvärd resväska!

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

På Bäst-i-test.se har man betygsatt 11 olika resväskor med det svenska märket EPIC i toppen. Väskan är både stöt-tålig och lätt att rengöra, tack vare dess hölje som är tillverkat av tre lager flexibel polykarbonatplast. Väskan innehåller mellanvägg, många praktiska fack och effektiva spännband. Teleskop-handtaget är stabilt och dess välplacerade bärhandtag gör att väskan är lätt att bära i trappor. Väskas hjul är stora och har hög kvalité och de gör att väskan rullar väldigt lätt. Samsonite blir tvåa, med en kompakt, lätt tygväska med en stor packkapacitet. Den innehåller dubbla spännband och två förvaringsfickor med dragkedja. Även väskans teleskop-handtag och dess hjul håller en hög kvalité och man får ett hänglås med TSA-funktion på köpet. Titan Ultimate har marknadens bästa garanti – kunden kan få väskan reparerad eller få en helt ny väska i 10 år! Väskan är stilren, funktionell och utstrålar kvalité. Sömmarna till dess dragkedja är handsydda och inredningen praktisk. En mellanvägg, fickor och spännband finns, men man skulle vilja se att spännbanden vore bredare. Väskan är lätt att rulla och manövrera tack vare dess stora hjul.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat 7 mellanstora, hårda resväskor. Bäst i test blev Samsonite Aeris Comfort. Alla väskorna i testet fick godkänt för dess hållbarhet och rullade dessutom bra på olika underlag med sina fyra hjul, samt att de var lätta att manövrera på små ytor. Samtliga väskor stod emot vatten bra – trots att ingen tillverkare sagt att deras väska skall vara vattentät, förutom Desley Extendo 2, som tog in nästan en liter vatten på 10 minuter. Det är inte bra om man reser till områden där man riskerar att väskan utsetts för kraftiga regnskurar. Överlag fick alla väskor bra betyg för hanterbarhet, dvs hur lätta låsen är att ställa in, om dess inredning underlättar packning och om teleskophandtagen är lagom långa. Två av väskorna, Samsonite Cublite och Tokyo Chic, har farligt mycket giftiga kemikalier i handtagen! Väskorna testades även för dess ergonomi och huruvida de slår emot benen om man bär dem eller rullar dem efter sig. Där fick samtliga godkänt men inte några toppbetyg!

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

Smartson har för tredje gången testat resväskor och denna gång utsett Burtons väska Wheelie double deck till bäst i test. I testet finns både hårda och mjuka väskor och de ska tåla smuts, repor, vara lätta och klara en ganska tuff hantering. Double Deck är testvinnaren och den öppnas som en bok på mitten med rejäla blixtlås och har ett mycket stort packningsutrymme. En rem medföljer så att man enkelt kan fästa sin övriga bagage på resväskan och dra allting tillsammans. Västans hjul är slitbara och rullar fint både inomhus och utomhus och med två rejäla handtag på framsidan gör den lätt att lyfta. Delsey är en slimmad modell med hårt skal och fyra hjul. Den är lätt att öppna och stänga och den har två stora fack. Den är också utrustad med TSA-lås, vilket gör väskan säker, men det är krångligt om man inte vet hur låset fungerar. På tredje plats hamnade Victorinox som är en rejäl väska på två hjul. Väskan har ett stort huvudfack och två mindre sidofack och den är mycket lätt att hantera, men skulle behöva ytterligare några fack!

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

Smartson.se har återigen testat resväskor. Den här gången blir Samsonite Cubelite testvinnare och är en mycket bra resväska för förvaring, då den har många fack och mellanväggar, som enkelt kan hålla isär saker. Väskan har en bra design och är riktigt slitstark, men dess dragkedja kan dock haka upp sig ibland. Hjulen är stora och funkar lika bra på alla underlag, men det är svårt att manövrera väskan i sidled. Salsa Deluxe är en stabil väska med många bra detaljer, t.ex. dubbelhjul och en utfällbar rem, där man kan fästa sitt handbagage. Dess hjul gör så att väskan rullar bra på alla underlag, men teleskop-handtaget är svårt att hantera med en hand. Epic Jetstream är en väska som sticker ut. Den är äppelgrön och tål mycket tuff hantering. Dess handtag, hjul och dragkedja fungerar bra. Hjulen rullar fint över alla underlag, även fast de är små och det är lätt att manövrera väskan.

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

På smartson.se har man testat och betygsatt 20 stycken resväskor. Delsey Karat blev testvinnare och det är en väska med oregelbunden form och inre kvaliteter. I väskan finns en heltäckande sektionsdelare med en inbyggd nätpåse, samt att man får med en mindre avdelare som skulle passa perfekt till att förvara t.ex. skor i. För att skydda väskan mot slitage får man med en tygpåse som täcker hela väskan! Dess dragkedja är starkare än den vanliga modellen och är svårforcerad, precis som det TSA-godkända låset. Hjulen är stora och slitstarka, men sticker ut aningen för långt. Handtagen är bekväma och greppvänliga, men teleskop-handtagen kunde varit lite längre. På andra plats hamnade Rusta Ambassador. Även denna väskans handtag är bekväma och den innehåller sektionsdelare med dragkedja. I väskans botten finns ett kryssband i resår, men dess spännen är gjorde i plast och känns klena. Rimowa Salsa Air är en dyr resväska. Dess insida är klädd i silkesliknande tyg som är lätt att torka av, men det fattas småfack. Dubbla sektionsdelare finns i perforerat tyg och väskan är lätt att packa i. Hjulen är mjuka och rullar tyst och man kan inte klaga på teleskop-handtaget.

Vinnare i det här testet

Billigaste flygen i stort test!

Har du inte bokat flyg än så ska du kolla in vår stora sammanställning av flygbokningssajter! Var bokat man till bäst pris? Svaret beror på var du ska. Se testet här!

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.