HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Åk på bilsemester i sommar! Detta får du inte glömma.

11:e Juli, 2019, 12:00

Gör bilsemestern till årets höjdpunkt. Det bästa är att ni själva får bestämma exakta vilken rutt ni vill åka och kan stanna vart som helst. Nya platser och vacker natur blir fina minnen att plocka fram de där regniga höstdagarna när man drömmer sig tillbaka till sommaren.

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan ni rullar iväg. Planera en ungefärlig rutt och några förbestämda stopp. Under sommaren kan flera boenden redan vara fullbokade vissa veckor. Därför är det bra att boka några platser i förväg. Det går såklart att chansa och boka samma kväll. Men det finns en risk att ni får leta ett tag, men det är ju lite av charmen såklart!

Checklista

  • Körkort: det kanske är självklart men glöm absolut inte att ha med dig detta. Ska ni resa utanför Sveriges gränser ska du ta med pass.
  • En mapp med värdefulla papper: bilens registreringsbevis och försäkringspapper. Det är även bra att läsa på gällande försäkring och kolla upp telefonnummer till försäkringsbolaget om något skulle hända längs vägen.
  • Utrustning i bilen: Varningstriangel, första-hjälpen-låda, reflexväst. Se även till att fylla på med spolarvätska innan ni åker iväg. Vi alla vet ju att bilen snabbt kan täckas av mygg och flugor. Kontrollera däck och bilens skick. Kanske är det dags för service innan?
  • Karta: om täckningen är dålig så kanske GPS och mobil slutar fungera. Då kommer du behöva en backup-plan.
  • Mat och vatten: ta med ett gäng vattenflaskor och lite att äta. Energibars, nötter och frukt är bra snacks som håller utan kyla.
  • Kolla över personlig försäkring: Ta med Europeiska sjukförsäkringskortet, om du blir akut sjuk utomlands behövs detta. Det ger dig rätt till sjuk- och tandvård som inte kan vänta tills du är hemma i Sverige igen.
  • Prylar: Mobilladdare, ficklampa, powerbank, filtar, kuddar

SE ÄVEN