HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

De bästa - och de sämsta - fläskfiléerna!

21:e Augusti, 2017, 13:50

Det är inte konstigt att många väljer fläskfilén när det är dags att laga nåt lite festligt till helgen: det är mört, magert och många gånger relativt billigt i jämförelse med många av alternativen. Det går dessutom att variera tillagningen på mängder med vis, och fläskfilén används flitigt i många av världens kök. Men det faktiska resultatet av matlagningen kan variera stort från bit till bit!

Aftonbladet har testat elva olika sorters fläskfilé i ett blindtest, och det var långt ifrån alla som imponerade. Här presenterar vi de allra bästa – och de allra sämsta.

Ica – I love eco (4 plus, bäst i test)

Kilopris: 349,90. Ursprung: Sverige.

Ica:s ekologiska sortiment bjöd på den absolut bästa fläskfilén! Den hade en fin, len och saftig konsistens med riktigt god smak. Gott, smörigt fett och härligt köttigt!

Danish crown (3 plus, billigast)

Kilopris: 69,90. Ursprung: Danmark.

Danish crowns fläskfilé var aningen slarvigt putsad, och Aftonbladets jury var splittrad över vilket betyget skulle bli. Några tyckte att filén var en solklar femma, men de mer tveksamma rösterna gör att betyget till slut hamnar på 3 plus.

Det var alltså testets bästa fläskfiléer, men Aftonbladets testpanel stötte också på några minst sagt mindre härliga filéer. Fläskfilén från Lidl, till exempel, luktade kattmat och kändes svampig i munnen. Inte heller fläskfilén av märket John’s selection är något att hänga i granen, enligt juryn. De allra flesta enades om att köttet inte ens smakar okej.

Aftonbladets test bjöd på minst sagt blandat resultat! Vill du ta del av hela deras test kan du klicka här.

Råvarorna är förstås det allra viktigaste för att lyckas med matlagningen, men riktigt bra utrustning gör också mycket för slutresultatet. Här på Test.se har vi samlat tester av stekpannorstektermometrarköksmaskiner och mycket annat för att du lätt ska kunna se vilken som är den ultimata testvinnaren!

SE ÄVEN