HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Hösten har kommit till Sverige

22:e Oktober, 2014, 10:36

Nu är hösten här och med den ett mycket vackert landskap. När solen skiner på trädens gula och röda blad i parker och skogar får vi ett imponerande skådespel. Träden förbereder sig för kallare klimat. Bladens gröna klorofyll bryts ner och det gula färgämnet xanthofyll får nu chansen att visa upp sig. Vissa blad innehåller också karoten och med detta ämne kommer en skön orange färg.

Villaägare med stor tomt och mycket träd har dock en del arbete framför sig, när löven väl börjar att falla. Men det finns bra redskap som underlättar det inte alltför avundsvärda jobbet att samla ihop alla löv och grenar.

Den billigaste lösningen är att satsa på en riktigt bra räfsa eller kratta. Räfsan är ett bra hjälpmedel mot löv, gammalt gräs och mindre grenar. En bra räfsa skall gärna ha ett lagom mellanrum med dessa “fingrar”, så att inte gräs och löv fastnar. De flesta räfsor har ett huvud i plast och ett handtag gjort i stål, glasfiber eller plast.

Den snabbaste och mest effektiva lösningen är att investera i en lövblås. Gärna en sådan med både blås- och sugfunktion. De skall vara enkla att använda och inte alltför tunga. Många lövblåsar kommer med en uppsamlare och vissa har hjul för att underlätta arbetet.

Källa: http://www.publicdomainpictures.net/ Bild: Larisa Koshkina

Skribent: Christian Oscarsson.

SE ÄVEN