HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Husqvarna jubilerar med två nya klippare

5:e Mars, 2015, 09:39

Sedan starten 1995 har Husqvarna Automower® varit ledande på marknaden för robotgräsklippare. När det nu har blivit dags att fira 20-årsjubileum släpper tillverkaren två helt nya robotgräsklippare.

Källa:  Bild: Husqvarna

Automower® 310 samt Automower® 315 är Husqvarnas senaste tillskott till marknaden för automatiska gräsklippare. De två nya modellerna lanseras i samband med 20-årsjubileet för originalet, som kom redan 1995. 

Modellerna har tagits fram för trädgårdar av mellanstor storlek där deras klippkapacitet når 1 000/1 500 kvadratmeter. Gräsklipparna är enligt Husqvarna de mest kompakta 4-hjulsmodellerna som i nuläget finns i tillverkarens Automower®-serie. De nya modellerna erbjuder det modernaste inom allt från mjukvara och elektronik till mekanik.

Utan svårigheter tar sig robotgräsklipparna upp för stigningar med 40 procents lutning samt genom snäva passager. Det är även möjligt att reglera vilka tider som det önskas klippning. Det fria rörelsemönstret och de sylvassa knivarna ger en välvårdad och prydlig gräsmatta som både håller mossa borta och skapar växt.

Möjligheterna med Automower® 310 och 315 tar dock inte slut där! Det är dessutom möjligt att själv välja kaross och färg på sin nya robotgräsklippare.

Vi på Test.se bevakar i nuläget både webben och tidningar efter tester av Husqvarnas nya jubileums-modeller. 

Skribent: Madelene Kristensson.

SE ÄVEN