HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Smarta städtips när du vill lägga tiden på annat!

25:e Juli, 2017, 14:34

Oavsett om solen skiner eller regnet öser ner på din lediga dag så är den där nödvändiga städningen kanske inte det du allra helst vill ta itu med? Dammråttorna hopar sig och under köksbordet ligger brödsmulor som är äldre än du vill erkänna, men oj, va motigt det är att sätta igång! Som tur är så finns det genvägar till städningen. Fokuserar du en kvart till att enbart göra det allra mest nödvändiga och det som faktiskt inte är så himla svårt får hemmet ett lyft med detsamma!

Börja med att torka av handfatet i badrummet och hänga handdukarna rätt. Dra ett varv med trasan i badkaret eller duschen med, särskilt om det finns en synlig smutsrand! Fortsätt sen i vardagsrummet genom att damma av synliga ytor. Med en dammvippa går det extra lätt och smidigt! Plocka i ordning på vardagsrumsbordet och puffa upp kuddarna lite så ser det genast mysigare och mer inbjudande ut. Sen är det dags för sovrummet. Bara genom att bädda sängen ser rummet genast mer städat ut, och ser du sen till att plocka upp kläder och andra diverse prylar som på oförklarligt vis hamnat överallt kan du känna hur harmonin sprider sig i kroppen! Nu när du ändå är igång kan du fortsätta in i köket. Ställ i ordning på köksbänken, torka av med en trasa och torka köksbordet. Gjort på ett kick! Nu är det bara en sak som återstår – dammsugningen. Kom igen, bara gör det, snart kan du sätta dig i solstolen eller soffan igen! Fokusera även här på det som syns; ta dammråttorna i hörnen och smulorna under bordet. 

Så ja. En kvart senare och det värsta är gjort. Bra jobbat.

För att underlätta städningen ännu mer hjälper det såklart att vara rätt utrustad. Här på Test.se kan du hitta både den bästa dammsugarenhanddammsugaren och robotdammsugaren. Välj en som passar dig och ditt hem!

Är ni flera i familjen? Se då till att alla hjälps åt! Låt barnen få sina egna ansvarsområden och, om möjligt, gör städningen till en lek! Hjälps alla dessutom åt med att hålla rent och snyggt mellan städomgångarna blir det ännu enklare.

Och ja, jo, självklart måste man emellanåt lägga ner tid på att städa även där det inte syns… Men det kan gott få vänta till en annan dag!

Inspiration och tips har hämtats från Bravardag.se.

SE ÄVEN