VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Alla hjärtans dag – Rabatter och erbjudanden 2024

Här har vi samlat de bästa erbjudandena för alla hjärtans dag från populära butiker.

Alla hjärtans dag - erbjudanden och rabatter.

Vill du köpa något till din partner, barn, förälder, vän, kollega, eller någon annan du håller kär till alla hjärtans dag? I februari har många butiker bra alla hjärtans dag-erbjudanden och rabatter som är trevliga att utnyttja. Detta är ett perfekt tillfälle för dig att visa lite extra uppskattning.

När är alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag inträffar den 14 februari 2024. Årets mest kärleksfullaste högtid firas samma datum varje år.

Presenttips på alla hjärtans dag

För många är det lika trevlig att ge som att få en present. Blommor, middag eller frukost på sängen är riktiga klassiker. Vill du ge bort något som vunnit tester har Test.se ett brett utbud av testvinnande produkter i flera kategorier, till hela familjen.

Varför firar man alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är en högtid där du kan visa uppskattning för nära och kära. Den moderna förebilden kommer från USA och deras Valentine’s Day, som växte fram under första halvan av 1900-talet. Den första alla hjärtans dag-skyltningen i Sverige skedde 1956, i varuhuset NK i Stockholm. Firandet slog stort igenom 1985 då dagen skrevs in i de svenska kalendrarna. Skolorna började samtidigt uppmärksamma dagen genom att ge kort eller blommor till varandra.

Traditionen går ända tillbaka till det romerska helgonet Sankt Valentin. Han var en martyr som under sena 200-talet dödades av kejsaren Claudius II. Anledningen var att han i hemlighet arrangerade kristna vigslar, trots att detta var förbjudet. Innan Valentin dödades skrev han ett avskedsbrev till fångvaktarens dotter som han undertecknade ”din Valentin”.

Det finns också en historia kring varför vi firar detta datum som går tillbaka till medeltiden och England och Frankrike. Den 14 februari ansågs vara den dag som fåglarna bildade par och därför bildade byarnas ungdomar par på lek.

Fördelar med att shoppa på nätet

Det finns många fördelar med att handla dina alla hjärtans dag-presenter på nätet. Du kan i lugn och ro sitta hemma i soffan och klicka dig runt bland olika butiker och jämföra produkter och priser. Du behöver varken leta parkering eller stå i kö – och en onlinebutik har öppet dygnet runt.


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Alla hjärtans dag inträffar onsdag 14 februari 2024.
  • Dagen härstammar från det romerska helgonet Valentin, som dödades som under sena 200-talet för att i hemlighet att gift par. Innan Valentin dödades skrev han ett avskedsbrev till fångvaktarens dotter som han undertecknade ”din Valentin”.
  • Vi har samlat bra rabatter och erbjudanden från populära butiker på Test.se så att du kan köpa present till någon du håller kär.
Innehåll i denna artikel

Nytt på Test.se

Torka frukt och svamp med bästa svamptorken – Bäst i test 2024

Se vilken alkoholmätare som är bäst i test 2024

Pulsklockan som är bäst i test 2024

Få bästa ljudupplevelsen med en högtalare som är bäst i test 2024

Bergvärme – hitta bergvärmepumpen som är bäst i test 2024

Bäst i test glassmaskinen för dig som vill ha hemmagjord glass 2024

Bäst i test – Bästa smartklockan för ett aktivare liv 2024

Test av diskmaskiner – vilken är bäst i test 2024?

Spelkonsol bäst i test 2024 – Playstation, Xbox och Nintendo

Bäst i test switch till ditt hemmanätverk 2024