HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av ansiktsmasker

skönhet uppdaterad 23:e Februari, 2016, Baserad på 4 experttester.

En ansiktsmask är en underbar vän. Främst under vinterhalvåret, då huden känns torr och stramar. Maskerna innehåller ofta olika typer av mineraler, vitaminer och fruktextrakt, exempelvis gurka eller kaktus. Det finns ansiktsmasker för olika ändamål och här fokuserar vi på återfuktande, uppiggande dag- eller nattmasker. Priset för en bra ansiktsmask kan varierar stort beroende på vilket märke det är, vilka egenskaper maskerna har och hur effektiva de är. Vad som passar just dig beror på din hudtyp och vilket resultat du är ute efter! Läs gärna våra tester nedan och få dig en uppfattning om vad det finns för produkter att välja bland.

Test.se rekommenderar

Paulas Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask - bäst i test bland Ansiktsmasker 2019
Paulas Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask, bäst i test.

Paulas Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask - Här på Test.se har vi valt att rekommendera ansiktsmasken Paulas Choice. Den här produkten blev testvinnare hos Damernas Värld 2016 och beskrivs som första-hjälpen för torr och reaktiv hud. Den lovar att återställa även den mest ökentorra huden, utan att täppa till den. Den hjälper även till att dämpa rödhet och inflammation, samt ökar hudens tålighet. Produkten är kladd- och doftfri, samt lätt att applicera. Dess effektiva områden är bl.a. anti-aging, eksem, rynkor, rodnad, rosacea och extra känslig hud. Här finner man även en unik kombination av rika växtoljor… Läs mer

Ansiktsmasker - Bäst i test

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Vardagen är full av fukttjuvar så som stress, kontorsluft och kyla. En nattmask - alltså, en ansiktsmask som verkar medan du sover - återfuktar alltså huden under natten, ger den eventuellt lyster och den känns gladare. Först på listan hamnar Paulas Choice som är första hjälpen för torra och reaktiva hudtyper. Produkten lovar att återställa även ökentorr hud utan att täppa till. Den dämpar även rödhet och inflammation, samt ökar tåligheten. Krämen är kladd- och doftfri. Den är extremt prisvärd och på morgonen känns huden som ny! Nästa produkt i listan är Origins Drink Up som är badrumsskåpets egen vattenkanna. Det är en riktigt törstsläckare med avokado- och aprikoskärnolja, samt japansk tång som reparerar och gör huden mer tålig. Huden kändes friskare, slätare och mindre känslig. Clinique Moisture Surge tar tredjeplats och är testets dyraste produkt, men om plånboken tillåter det så är den en guldbiljett raka spåret till persikohuden. De botaniska oljor som produkten innehåller ger en ny energi till huden och fungerar bäst för torr, men mogen hy. Den är mindre bra för fet hy. Här får man en lyxig konsistens och doft, men priset drar ner betyget.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Under vintern kommer en fuktgivande ansiktsmask att vara din bästa och skönaste vän. Damernas Värld har testat ett gäng masker och vet vilka som räddar dig från en torr, fnasig och stramande hud. Bäst i test blir Beauté Pacifique som har en rik och tjock konsistens som ger en skön, svalkande känsla vid applicering. Produkten gör huden mjuk och len, samt en tydligt wow-lyster. Det allra bästa är dock återfuktningen - alla torra partier försvinner och makeupen glider på perfekt efteråt. Masken är dyr, men absolut värd varenda krona. Peter Thomas tar andraplats med Roth Cucumber Gel Masque. Det är en kladdig gelémask som därför gärna används i duschen. Den är lättapplicerad och lätt att tvätta av. Den gröna färgen gör den dessutom rolig att använda! En testperson upplevde ingen större effekt, men de andra rapporterar om en hy som efteråt känns frisk och helt fri från fnasiga partier. På tredjeplats hamnar Dermalogica Skin Hydrating Masque som har en lätt konsistens och är enkel att applicera. Den går snabbt in i huden och lämnar efter sig en sammetslen känsla. Det känns verkligen som att huden har fått en fuktboost! Den allra bästa effekten får du om du först peelar huden och sedan sover med masken. Det enda minuset är att några tyckte att den har en fadd doft av hö.

Vinnare i det här testet

Wellness

Publicerad

Wellness har testat fem ansiktskrämer som är rejält återfuktande och trollar bort stressmarks och torra linjer på en kvart. Tre märken har fått högsta betyg och vi på Test.se väljer att lista dom lägst till högst pris. Clinique tar förstaplats med Moisture Surge Overnight Mask. Det är fantastiskt smidigt att kunna sova med sin ansiktsmask och effekten blir betydligt bättre än de flesta som man bara har på en kvart! Krämen känns dock klibbig, men det är det värt eftersom huden känns så skön och pigg med fin lyster på morgonen. Detta är nog torrisens bästa sovsällskap! Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Mask tar andraplats och ser ut som en vanlig tvål, men efter några sekunder förvandlas den till ett skummande, pirrande lödder. Huden blir makalöst genomfuktad och klar, den känns ren som en nyponros efteråt med rejält lyster. Den passar bra som en dagen-efter-mask! Sensai tar bronsmedalj med sin Cellular Performance Hydrachange Mask. Det är den dyraste krämen i testet, ca 1150 kr! Masken är dock svalt och mjukt krämig med en doft av blommor. Den glider runt på huden, men sjunker sedan in och gör den len och återfuktad. Känslan håller i sig i flera dagar och vill man ha ännu mer fukt, kan man sova med masken.

Vinnare i det här testet

Amelia

Publicerad

Om du vill ha en len, smidig och fuktfylld hud behöver du en ansiktsmask som återfuktar trist och torr vinterhy. Amelia har testat fem masker där Gatineau Aquamemory Moisture Replenish Mask blir testets vinnare. Ansiktsmasken doftar ljuvligt och är en äkta fuktbomb för alla olika hudtyper. Den fyller ut torrhetsrynkor bra och ger resultat omedelbart! Nimue Super Hydrating Mask ger en äkta spakänsla och hamnar därför på andraplats. Den ska verka i 15 till 20 minuter och därefter tvättas bort med vatten. Masken doftar inte toppen, men hyn blir som ny! Ingredienser som växtoljor och andra fuktgivande ämnen gör den till en äkta fuktbomb som gör huden len och fin. Ansiktsmasken som får bronsmedalj kommer från Biotherm. Hydra-detox Masque är en härlig gelé som fungerar på alla hudtyper. Masken innehåller massor av fuktgivande ämnen för den mest uttorkade huden. Den är även bra för fet och obalanserad hy, men krämen är ganska odryg om man inte snålar.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"