HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
ansiktsmasker - Bäst i test

Test av ansiktsmasker

16 ST PRODUKTER TESTADE

skönhet uppdaterad 5:e Juli, 2019, Baserad på 6 experttester.

En ansiktsmask är en underbar vän. Främst under vinterhalvåret, då huden känns torr och stramar. Maskerna innehåller ofta olika typer av mineraler, vitaminer och fruktextrakt, exempelvis gurka eller kaktus. Det finns ansiktsmasker för olika ändamål och här fokuserar vi på återfuktande, uppiggande dag- eller nattmasker. 

Priset för en bra ansiktsmask kan varierar stort beroende på vilket märke det är, vilka egenskaper maskerna har och hur effektiva de är. Vad som passar just dig beror på din hudtyp och vilket resultat du är ute efter! Läs gärna våra tester nedan och få dig en uppfattning om vad det finns för produkter att välja bland.

Såhär använder du din ansiktsmask

Börja med att tvätta ansiktet, det kommer göra så att ansiktsmasken ger maximal effekt. Det kan också vara bra att göra en snabb peeling innan för att ta bort döda hudceller. Se till att skydda dina kläder och hår från kladd med hjälp av en handduk och hårband. När du applicerar ansiktsmasken behöver du inte snåla, precis som namnet säger, ska den täcka ansiktet som en mask. Följ råden på förpackningen, där står angiven tid och vilken mängd du ska använda. Gnugga inte in masken, den ska endast “läggas” på ansiktet. Undvik områden vid hårfästet, näsborrarna och runt ögonen. Använd inte masken lägre än vad som står på förpackningen, det kan göra att masken får negativ effekt och huden blir irriterad. När det är dags att ta bort masken, vanligtvis efter ungefär 5 till 20 minuter, så är det vanligt att tvätta bort den med ljummet vatten. Men det finns även stelnande masker som blir som ett lager du drar bort samt ansiktsmasker som verkar över natten och inte behöver tvättas bort. Läs noga på förpackningen för att se vad som gäller för just din ansiktsmask.

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Paula's Choice Skin Recovery Hydration Treatment Mask. Ansiktsmasken kommer i en stor hygienisk tubförpackning och har en anonym design och mild doft vilket uppskattas. Den innehåller essentiella fettsyror och antioxidanter som lindrar och skydda alla olika hudtyper. Den passar även om du har problem med akne, rosacea eller eksem. Du kan använda den både som nattkräm och tvätta bort den efteråt. Huden känns mjuk och följsam efter användning. Hudtonen känns jämnare efter användning. 

Visa hela texten
Hudtyp:
Alla hudtyper.
Egenskap:
En fyllig återfuktande ansiktsmask för alla hudtyper, speciellt framtagen för mogen, känslig och extra torr hud. Effektiv för behandlig av eksem, rodnader och rosacea.
Beskrivning:
Återfuktande, lugnande, reparerande
Typ av mask:
Låt verka 20 min, eller över natten om det behövs.

Ansiktsmasker - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (6st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Amelia

Publicerad

Amelia har testat olika ansiktsmasker och listat de som gjort mest skillnad. Förstaplatsen tar Overnight Moisture Mask från Reserol. De testar masken två nätter i veckan och huden blir len och fyllig. På andraplatsen är Pure Hydroxy Mask från Akademikliniken. Denna mask ska ge näring, lugna och återfukta huden. Masken appliceras som ett tunt lager på huden, därefter bildas ett skum som pirrar lätt. På tredjeplatsen är AHA/BHA Peel Gel Mask från Lernberger Stafsing. Masken har en kombo av syror för att rengöra och rensa döda celler så att huden kan få ny lyster. Säg hejdå till torr och ojämn hud!

Vinnare i det här testet

Hälsoliv (Expressen)

Publicerad

Hälsoliv har testat ansiktsmasker som ska återfukta och lugna torr och irriterad hud. De har betygsatt med 1-5 i betyg och inte utsett någon topp tre. Vi på test.se har noga granskat testet och presenterar de två ansiktsmasker som fått högst betyg från Hälsolivs testpanel.

Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask får toppbetyget 5. Masken kommer i en stor hygienisk tubförpackning och har en anonym design och doft, vilket uppskattas. Den innehåller essentiella fettsyror och antioxidanter som ska lindra och skydda alla olika hudtyper. Vid akne, rosacea och eksem ska den också fungera. Du kan använda den både som nattkräm och tvätta bort den efteråt. Huden känns mjuk och följsam efter användning. Flera i testpanelen tyckte att den fungerade utmärkt över natten eftersom att de till och med glömde bort att de hade den på. Hudtonen kändes jämnare efter användning. Gilda Cosmetic Calming Mask får också toppbetyget 5. Produkten är Svensktillverkad och anpassad för känslig hy. Den har en svag behaglig doft och känns som en mirakelkur för ansiktet. En riktig spa-upplevelse som gör att irriterad hud känns mindre röd och lugnare direkt. Den kan användas som nattkräm eller tvättas bort efter användning.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Vardagen är full av fukttjuvar så som stress, kontorsluft och kyla. En nattmask - alltså, en ansiktsmask som verkar medan du sover - återfuktar alltså huden under natten, ger den eventuellt lyster och den känns gladare. Först på listan hamnar Paulas Choice som är första hjälpen för torra och reaktiva hudtyper. Produkten lovar att återställa även ökentorr hud utan att täppa till. Den dämpar även rödhet och inflammation, samt ökar tåligheten. Krämen är kladd- och doftfri. Den är extremt prisvärd och på morgonen känns huden som ny! Nästa produkt i listan är Origins Drink Up som är badrumsskåpets egen vattenkanna. Det är en riktigt törstsläckare med avokado- och aprikoskärnolja, samt japansk tång som reparerar och gör huden mer tålig. Huden kändes friskare, slätare och mindre känslig. Clinique Moisture Surge tar tredjeplats och är testets dyraste produkt, men om plånboken tillåter det så är den en guldbiljett raka spåret till persikohuden. De botaniska oljor som produkten innehåller ger en ny energi till huden och fungerar bäst för torr, men mogen hy. Den är mindre bra för fet hy. Här får man en lyxig konsistens och doft, men priset drar ner betyget.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Under vintern kommer en fuktgivande ansiktsmask att vara din bästa och skönaste vän. Damernas Värld har testat ett gäng masker och vet vilka som räddar dig från en torr, fnasig och stramande hud. Bäst i test blir Beauté Pacifique som har en rik och tjock konsistens som ger en skön, svalkande känsla vid applicering. Produkten gör huden mjuk och len, samt en tydligt wow-lyster. Det allra bästa är dock återfuktningen - alla torra partier försvinner och makeupen glider på perfekt efteråt. Masken är dyr, men absolut värd varenda krona. Peter Thomas tar andraplats med Roth Cucumber Gel Masque. Det är en kladdig gelémask som därför gärna används i duschen. Den är lättapplicerad och lätt att tvätta av. Den gröna färgen gör den dessutom rolig att använda! En testperson upplevde ingen större effekt, men de andra rapporterar om en hy som efteråt känns frisk och helt fri från fnasiga partier. På tredjeplats hamnar Dermalogica Skin Hydrating Masque som har en lätt konsistens och är enkel att applicera. Den går snabbt in i huden och lämnar efter sig en sammetslen känsla. Det känns verkligen som att huden har fått en fuktboost! Den allra bästa effekten får du om du först peelar huden och sedan sover med masken. Det enda minuset är att några tyckte att den har en fadd doft av hö.

Vinnare i det här testet

Wellness

Publicerad

Wellness har testat fem ansiktskrämer som är rejält återfuktande och trollar bort stressmarks och torra linjer på en kvart. Tre märken har fått högsta betyg och vi på Test.se väljer att lista dom lägst till högst pris. Clinique tar förstaplats med Moisture Surge Overnight Mask. Det är fantastiskt smidigt att kunna sova med sin ansiktsmask och effekten blir betydligt bättre än de flesta som man bara har på en kvart! Krämen känns dock klibbig, men det är det värt eftersom huden känns så skön och pigg med fin lyster på morgonen. Detta är nog torrisens bästa sovsällskap! Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Mask tar andraplats och ser ut som en vanlig tvål, men efter några sekunder förvandlas den till ett skummande, pirrande lödder. Huden blir makalöst genomfuktad och klar, den känns ren som en nyponros efteråt med rejält lyster. Den passar bra som en dagen-efter-mask! Sensai tar bronsmedalj med sin Cellular Performance Hydrachange Mask. Det är den dyraste krämen i testet, ca 1150 kr! Masken är dock svalt och mjukt krämig med en doft av blommor. Den glider runt på huden, men sjunker sedan in och gör den len och återfuktad. Känslan håller i sig i flera dagar och vill man ha ännu mer fukt, kan man sova med masken.

Vinnare i det här testet

Amelia

Publicerad

Om du vill ha en len, smidig och fuktfylld hud behöver du en ansiktsmask som återfuktar trist och torr vinterhy. Amelia har testat fem masker där Gatineau Aquamemory Moisture Replenish Mask blir testets vinnare. Ansiktsmasken doftar ljuvligt och är en äkta fuktbomb för alla olika hudtyper. Den fyller ut torrhetsrynkor bra och ger resultat omedelbart! Nimue Super Hydrating Mask ger en äkta spakänsla och hamnar därför på andraplats. Den ska verka i 15 till 20 minuter och därefter tvättas bort med vatten. Masken doftar inte toppen, men hyn blir som ny! Ingredienser som växtoljor och andra fuktgivande ämnen gör den till en äkta fuktbomb som gör huden len och fin. Ansiktsmasken som får bronsmedalj kommer från Biotherm. Hydra-detox Masque är en härlig gelé som fungerar på alla hudtyper. Masken innehåller massor av fuktgivande ämnen för den mest uttorkade huden. Den är även bra för fet och obalanserad hy, men krämen är ganska odryg om man inte snålar.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.