HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Family XP (Maxi-Cosi)

9:e Juni, 2016, 11:21

Basen FamilyFix XP, babyskyddet Pebble Plus och bilbarnstolen Pearl XP utgör ett komplett bilstolspaket för barnfamiljen - Family XP. Pebble Plus används från födseln till ca 12 månader (45-75 cm) och sedan byter man enkelt över till Pearl XP - samma bas (FamilyFix XP) används. Pearl XP används sedan tills dess att barnet är omkring 4 år gammalt, alternativt är 105 cm långt.

Samtliga är i-Size godkända som är ett europeiskt direktiv om säkerheten för bilbarnstolar. Det trädde i kraft i juli 2013 och reglerna är en del av standarden R129 och gäller nya bilbarnstolar för bebisar, småbarn och barn upp till ca 4 års ålder.

Vad gör i-Size säkrare?
- förbättrat skydd för huvud och nacke
- bebisar och småbarn upp till 15 månader måste åka bakåtvända
- obligatorisk användning av ISOFIX, som gör det enkelt att montera bilbarnstolen på rätt sätt
- i-Size-stolar passar i nästan alla ISOFIX-bilar
- du väljer bilbarnstol utifrån barnets längd, i stället för vikt

FamilyFix XP
FamilyFix fungerar ihop med ISOFIX och den monteras med ett så kallat “Click & Go”-system i bilsätet. Basen ger en perfekt förankring för stolarna Pebble Plus och Pearl XP. Basenheten indikerar med en ljus- och ljudsignal när bilbarnstolen är rätt och säkert monterad. Med FamilyFix (och bilstolarna) kan barnet sitta bakåtvänt från att det är nyfött upp till ca 4 års ålder. FamilyFix är kompatibel med de allra flera bilar med ISOFIX. Batteriet ingår vid köp och de är enkelt att byta dom när de tar slut. Basen signalerar dessutom med ljus när batteriet når under 30% och trots att den går att använda utan batterier rekommenderas det ändå att man byter ut dom.

Pebble Plus
Babyskyddet Pebble Plus är den första bilstol din bebis kommer att behöva. Babyskyddet används från födseln till att barnet är omkring 12 månader (alternativt från 45 cm upp till 75 cm). Skyddet omfamnar din bebis och erbjuder utmärkt säkerhet, samt extra komfort. Den bekväma babyinsatsen ger en bättre passform och liggposition för de allra minsta. På de övre sidovingarna har man lagt till stötabsorberande material för större barns komfort och för extra säkerhet vid sidokollisioner.

Här är vårt användartest av Pebble!

Pearl XP
Efter att barnet vuxit ut Pebble Plus övergår man till bilbarnstolen Pearl XP. Här erbjuds man toppmodern säkerhetsprestanda, då stolen uppfyller den senaste i-Size standarden för bakåtvänt åkande upp till 105 cm (ca 4 år (mellan 9-18 kg)). Pearl XP erbjuder också optimal användarvänlighet med ett 5-punktsbälte som enkelt tas på och av, samt kan justeras med en hand. Även huvudstödet är justerbart och stolen kommer därför att växa tillsammans med ditt barn.

Här är vårt användartest av Pearl XP!

Här är en informationsfilm om trion:

Information och bilder: Maxi-Cosi

SE ÄVEN