HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Fixa biokänslan hemma i vardagsrummet

10:e Januari, 2020, 13:57

Vissa dagar vill man bara stanna inne, slappa i soffan, kolla på serier eller filmer. Ett bra ljudsystem kan göra så att du får till en bra biokänsla hemma i ditt vardagsrum. Det har dock varit ganska få jämförande tester tidigare av just  hemmabiosystem men nu har Råd & Rön uppdaterat sitt test av ljudlimpor, som är en typ av hemmabioljud. 

Soundbar ger mycket bättre ljud än de inbygga högtalarna i tv:n

Många tror att man behöver ha en stor klumpig utrustning med flera olika högtalare för att få till biokänslan. Med en soundbar får du mycket bättre ljud än tv-apparatens egna ljud. En soundbar är en enhet med en tillhörande bashögtalare. Den ger ett fylligt ljud trots att allt ljud kommer från en högtalare plus bashögtalaren.

Testvinnaren hos oss, JBL Bar 5.1 består av en soundbar men med två löstagbara högtalare på sidorna som du kan placera trådlöst bakom soffan och en kraftfull bashögtalare. Den är diskret och ger ett bra surroundljud till ett okej pris. Men är du på jakt efter ett rejält hemmabiosystem med ett maxat ljud så ska du kolla efter hemmabioanläggningar med fler högtalare men då är ofta prislappen högre.

Bra ljud kräver bra bild 

En bra TV är också önskvärt för att kunna njuta av bra bildkvalitet på serierna och filmerna. De testvinnande tv-apparaterna passar utmärkt ihop med soundbaren JBL Bar 5.1.

Vi rekommenderar LG:s OLED-modeller, som har bra svärta, levande färger och god detaljrikedom. Testvinnaren heter  LG OLED 55C9PLA och kostar dock en hel del, vilket är vanligt bland de nyare modellerna som vinner testerna. Därför har vi även tagit med en bästa budgetval, Samsung UE43RU6025 som hamnar i en lägre prisklass, runt 5000 kr.

Prisjämförelse av streamingtjänster, film, serier och sport 2020

Netflix är fortfarande den vanligaste streamingtjänsten när det kommer till film och serier, i alla fall i Sverige just nu. Vilken du ska välja beror helt och hållet på vilket innehåll du gillar. Kollar du främst på film och serier så är Netflix och HBO bra val. Men vill du kolla på TV och sport så är CMORE och Viaplay bra val. Stort utbud och filmer och serier


Stort utbud av filmer och serier


TV, Film, Serier och sport


TV, sport, film, serier


1 månad testperiod


1 månad testperiod


 2 veckor testperiod


2 veckor testperiod


89:- / 109:- / 139:-


109:-


109:- / 139:- / 199:- / 349:- / 449:-


109:- / 339:- / 449:-

Men till det nästan viktigaste av allt, glöm inte popcorn, då blir biokvällen fulländad!