HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Trött på att vara måndagstrött?

28:e Augusti, 2017, 11:24

Måndagar är för många veckans absolut värsta dag, tätt följd av söndagen. Helgen tog slut alldeles för fort och återhämtningen som egentligen var nödvändig hanns inte riktigt med den här helgen heller. Så nu sitter du där, måndagstrött och sliten. Men misströsta ej! Det finns knep att ta till för att göra måndagarna så uthärdliga som möjligt.

Förbered dig med enkla medel!

För att undvika den värsta tröttheten på måndagar bör du börja redan på söndagen. Ägna en timme av söndagsslappandet till att planera veckan som kommer, åtminstone i grova dag! Vilka dagar behöver du handla på, när kan tvätten tas om hand och är det något särskilt som måste göras just den kommande veckan? Att ha koll på sånt innan veckan börjar sparar en massa stress när den sen drar igång!

Om du ofta känner att helgen bara rinner iväg kan det vara en bra idé att försöka göra något som känns meningsfullt, och inte bara ligga i soffan och titta på serier (även om det förstås är precis vad man behöver ibland!). Ta en skogspromenad, umgås med någon du tycker om, ge dig på något kreativt eller något annat som gör dig glad! Det här är aktiviteter som hjälper dig att ladda batterierna utan att ligga helt passiv och bara låta tiden passera.

Gör måndagsmorgonen så enkel som möjligt genom att förbereda kaffebryggaren och frukosten kvällen innan. Om du känner dig som en zombie när klockan ringer kan det vara skönt att veta att kaffet är så gott som klart och att frukosten ligger i kylen och väntar. Genom att stoppa in en minttablett i munnen så fort du vaknar får du dessutom en liten skjuts i vaknandet! Se sen till att äta din frukost sittandes, och inte på språng! Att inleda dagen med att stressa är aldrig en bra idé. Ta dig tid att äta i lugn och ro, även om det innebär att du behöver kliva upp 15 minuter tidigare.

Sov gott med rätt sorts säng

Mest avgörande för en bra start på veckan är såklart en god natts sömn! Det är inte alltid helt enkelt att gå och lägga sig i tid på söndagskvällarna; kanske har du vänt lite på dygnet dagarna innan, och det är ju så lockande att dra ut på helgen lite till! Men du kommer tacka dig själv om du ser till att komma i säng i tid istället. Rutiner är i regel något som är bra för att få ordning på sömnen!

För att ytterligare maximera chanserna till god sömn är en riktigt bra säng att föredra. Här kan du läsa om vilken vi rekommenderar! Självklart rekommenderar vi både madrasser och kuddar också! Läs våra tester och se vad som låter optimalt för just dig.

4 knep som tar dig igenom jobbdagen!

Om ingenting fungerar kommer här fyra tips på hur du ändå tar dig igenom måndagen!

  1. Nöj dig med en enda kopp kaffe! Vi vet att det låter orimligt och näst intill galet, men att dricka för mycket kaffe resulterar bara i att du kraschar brutalt på eftermiddagen, i värsta fall med jobbig huvudvärk.
  2. Använd ögondroppar för att få liv i trötta ögon, särskilt om du jobbar framför en dator. Torra ögon gör att du känner dig ännu tröttare!
  3. Lyssna på peppande musik, gärna nåt som får dig att vilja dansa.
  4. Se till att dricka ordentligt med vatten! Kroppen behöver återfuktas, så drick ett glas i timmen. Att gå och hämta vatten med jämna mellanrum ger dig dessutom en chans till att ta små pauser. Passa på att skaka lite på armar och ben och kanske stretcha lite med så att syret kommer runt i kroppen ordentligt!

Tips och inspiration har hämtats från Hälsoliv, Allers, Femina och Veckorevyn!

SE ÄVEN