HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av epilatorer

skönhet uppdaterad 18:e April, 2017, Baserad på 4 experttester.

Har du tänkt att köpa epilator? En epilator är en elektronisk maskin som används vid hårborttagning och de fungerar genom att mekaniskt greppa hårstrån och dra loss dem. Det enda man behöver tänka på, när det gäller underhåll utav en epilator, är en noggrann rengöring efter varje användningstillfälle och att ladda den och/eller byta dess batterier. Det är viktigt att huden är helt torr innan man epilerar och för ett riktigt bra resultat ska man använda sig utav en uppåtriktande rörelse - mothårs - så att epilatorn enklare kommer åt håren. Tänk på att huden kan bli irriterad, speciellt för första gångs-användare, men för detta finns speciella tillbehör som är till för att lugna huden.

Test.se rekommenderar

Braun Silk-epil 9 961 Skin Spa Epilator - bäst i test bland Epilatorer 2022
Braun Silk-epil 9 961 Skin Spa Epilator, bäst i test.

Braun Silk-epil 9 961 Skin Spa Epilator - Vi här på Test.se har valt att rekommendera en epilator från Braun: Silk-epil 9 961 Skin Spa Epilator. Denna modellen blev “Bäst i test” när Wise Guide under 2016 testade sex olika maskiner för hårborttagning på torr hud. Wise Guide skriver att “man får vad man betalar för”.

Silk-epil 9 Skin Spa är en sladdlös epilator med hela sex olika tillbehör - inklusive ett rakhuvud och en trimmerkåpa. Skin Spa introduceras som en ny standard inom epilering i kombination med en innovativ sonisk exfolieringsborste. Pincetter med Micro Grip-teknologi… Läs mer

Epilatorer - Bäst i test

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Wise Guide

Publicerad

Testföretaget Wise Guide har testat sex epilatorer för hårborttagning på torr hud. Man har jämfört hur effektivt och skonsamt de tar bort håret, samt hur enkla de är att använda. Testet visar att man får vad man betalar för - budgetmodellerna är opraktiska, medan vinnaren är lyxig och effektiv. Bäst i test blir Braun Silk-epil 9 961 Skin Spa Epilator, för ca 1800 kr. Den tar snabbt bort håret och ger ett mycket bra resultat där huden känns slät efter användning. Produkten är greppvänlig och epileringen är skonsam mot huden. Man får ett gediget kvalitetsintryck och den medföljande exfolieringsborsten för peeling av huden ger ett mervärde. Panasonics epilator tar andraplats och får högt betyg då den har hög kapacitet och skonsam hårborttagning. Epileringshuvudet är mycket följsamt, vilket gör det lättare att komma åt på alla platser. Skillnaden är hårfin mellan de två modellerna i topp, men Panasonic upplevs inte ge ett riktigt lika bra resultat som Braun. På tredjeplats hamnar Babyliss Duoflex som kommer åt en stor yta och är skonsam mot huden. Den upplevs också vara hållbar, men den har tyvärr ett högt arbetsljud och känns något otymplig.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat ett par epilatorer för hårborttagning. Bästa epilatorn är från Braun. Detta är en sladdlös modell som kan användas under rinnande vatten – vilket är effektivt då det lindrar obehag. Man blir snabbt van vid att använda epilatorn i duschen och med modellens 40 pincetter på det rörliga huvudet gör att man får bort även de kortaste hårstråna, riktigt snabbt. Med modellen får man med en massa bra tillbehör och munstycken och dess resultat blir perfekt. Andra plats i testet har gått till Babyliss, med deras modell Miniliss. Det är en smidig, liten modell som har dubbla pincetthuvuden med totalt 30 pincettpar som roterar emot varandra. Detta gör att huvudena inte behöver rotera lika snabbt och därför är maskinen relativt tyst. Huvudet kan rengöras i vatten och man får med en skrubbvante, samt ett munstycke för känsligare partier. Babyliss Miniliss har en unik metod som sträcker ut huden, vilket för att epilatorn kommer åt alla hårstrån, oavsett vilket håll de växer åt eller dess längd. Sist, men inte minst, hamnade Braun återigen med SoftPerfection. Modellen har samma grundläggande funktioner, men är betydligt mycket billigare. Den här epilatorn är utsedd till bästa budgetvalet, men den har dock inte lika många finesser och tillbehör som de dyrare varianterna. Däremot har den två massage-rullar på båda sidor, vilket lugnar huden.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP har testat 8 olika epilatorer. Testet visar att det är stor skillnad på både kvalitet och priser. Den billigaste apparaten kostar drygt en femhundring och den dyraste nästan 2000 kr. De dyraste epilatorerna presterar över lag bättre. Enligt hudterapeuten Charlotte Andersson är epilering en klart mer effektiv metod än att raka med hyvel. Men det kräver en viss försiktighet i början och vill du ha en bra maskin får du betala minst en tusenlapp.

Bäst i test med toppbetyget 4,6 (5,0 är max) är Braun Silk-épil 7 Dual Epilator. Den får högsta betyg i delmomenten Kvalitet, Kapacitet och Design och näst högsta betyg för Funktioner och Prisvärde. För ca 1900 kr får du en epilator som är snabb och effektiv. Brauns testvinnare är minst smärtsam i testet och det medföljer rakgel och förvaringsväska.

Klar tvåa i test blir en annan epilator från Braun, Silk-épil 7 Skinspa. Liksom testvinnaren är den relativt dyr, men har riktigt bra egenskaper. Epileringshuvudet är mycket följsamt och drifttiden är lång. Betyget blir höga 4,4 och priset ligger på ca 1800 kr.

På tredjeplats hamnar Philips SatinPerfect Epilator HP6579. Den är något billigare än ettan och tvåan i testet, men presterar inte riktigt lika bra. Själva resultatet är godkänt, men den har en otydlig manual. Betyget blir 4,0.

Vinnare i det här testet

Pricerunner.se

Publicerad

På Pricerunner.se kan man hitta ett test om epilatorer. Bäst i test är Philips modell, som kommer i ett komplett paket med dubbla epilatorer, en med ett extra brett epileringshuvud för ben och en mindre epilator för användning vid bikinilinjen och andra mer svåråtkomliga områden. Epileringshuvudena har keramiska skivor som skall göra användningen mer skonsam för huden och epilatorn kommer mycket nära och fångar upp även de kortaste hårstråna. Men SatinPerfect får man med tre extra huvuden, som ska ge massage, trimning och formning. Just den här epilatorn går inte att använda i duschen, men huvudet går att tvätta helt utan problem för en god hygien.
Både andraplats och tredjeplats har gått till Braun. WD Dual (andraplats) har en snygg design och känns lyxig. Den är speciellt framtagen för att kunna användas i varmt vatten. Den går dock inte att använda samtidigt som den laddas, av säkerhetsskäl. Trots att modellen kommer nära huden, kan den inte ta de allra kortaste stråna. Legs & Body (tredjeplats) är en funktionsrik epilator, som ger bra resultat men man får dock gå igenom samma område flera gånger för att få det perfekt. Modellen har en inbyggd lampa och det medföljer tillbehör, så som kylpåse och rakhuvuden.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"