HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av handvärmare

fritid uppdaterad 6:e November, 2018, Baserad på 2 experttester.

Är man frusen om fingrarna är det oerhört härligt med en välfungerande handvärmare! De två huvudtyper av handvärmare som finns är engångsvärmaren, som har lågt pris och håller ganska länge, och den återanvändbara värmaren som förstås är mer miljövänlig och kan bli mer ekonomiskt i längden, trots högre priser. Det finns flera olika varianter av handvärmare, bland annat sådana man kokar i 5-10 minuter, sådana man tänder med bränsle (utan eld) och kolstavar. Det är bra att tänka på hur varm värmaren blir och hur snabbt den blir varm, hur länge den håller värmen och hur den används!

Test.se rekommenderar

Zippo Hand warmer - bäst i test bland Handvärmare 2020
Zippo Hand warmer, bäst i test.

Zippo Hand warmer - Vi på Test.se har valt att rekommendera handvärmaren Zippo Hand warmer. Zippo är stilren och tänds med hjälp av tändare och tändvätska. Eftersom det ser ut som en tändare i sig, för det ens tankar till rökande (vilket är negativt). Värmen varar i upp till 12 timmar med en enda 12 ml fyllning av bränsle! Det är otroligt enkelt att använda Zippo – man tar bort locket och tänder brännaren, sedan väntar man på att den smarta indikatorstapeln blir röd (det finns ingen eld). Därefter lägger man tillbaka den i dess skyddande uppvärmningspåse… Läs mer

Klicka för pris
Fri frakt över 300:-Snabba leveranserFri retur i butik

Handvärmare - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Smartson

Publicerad

Smartson har testat åtta handvärmare i olika varianter. Zippo Hand warmer är modellen som blivit bäst i test. En handvärmare som är av god kvalitet, ger en hög värme under en längre tid. Zippos värmare ser ut som ett gigantisk tändare – stilren, men designen för tankarna till rökning. Det medföljer en tygpåse, vilket behövs eftersom värmaren blir så het att det finns risk att bränna sig. Det krävs en rejäl tändare för att tända modellen och när Smartsons testpanel provade med tändstickor gick det inte alls. Det är omständligt att fylla på tändvätska och man spiller lätt. Man måste dessutom vara försiktig så att man inte fyller på den för mycket. Smartsons test visade att Zippo håller värmen i över 12 timmar – vilket t.o.m. är längre än vad tillverkaren lovat! På testets andraplats hamnade Relags Pocket heater/handvärmare – detta är en kolstav som är återanvändbar. Det medföljer ett rött sammetsliknande hårt fodral och en påse i samma röda tyg. Värms upp genom en kolstav som tänds i ena änden och sedan placeras i fodralet. Den är något svårt att tända, ett par försök behövdes. Efter tändning sprids värmen i fodralet ganska snabbt och värmen håller i ca 4 timmar. På tredjeplats i testet hamnade Asaklitt Heating pads, 34-9275. Detta är återanvändbara kuddar som kokas för att få upp värme. Värmen är dock bara kvar i ca 40 minuter. Modellen kommer i 2-pack och det utlovas värme i cirka 20-30 minuter. Det är den enda handvärmaren i testet som är rund, vilket för den lite mer greppvänlig än de andra. Den är gjord i skön och mjuk plast, den blir varm väldigt snabbt – upp mot 50 grader, för att sedan svalna igen ganska snabbt. Den är lätt att koka och använda igen!

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat handvärmare för att se vilken modell som fungerar bäst på utflykten. Handvärmaren är såpass liten och tar liten plats i ryggsäcken, vilket gör det enkelt att ta den med sig i skidspåret, jakt- och fisketuren. Det är tre vanliga typer som testats, där alla har sina för- och nackdelar. Den första typen är återanvändbara värmekuddar, där OBH Nordica Mobile Heat blivit bäst i test. Modellen har ett bra format för handen och den klart bästa kvalitetskänslan i testet. De är dock de dyraste, ca 100 kronor för ett 2-pack. Det är särskilt plasthöljet som gillas med modellen, då det är mjukt och saknar vassa kanter. Värmen kommer direkt och varar uppemot 25 minuter. OBH Nordica Mobile Heat är ett bra, men relativt dyrt köp. Den andra typen är engångsvärmare. Grabber Handwarmers är de som uppnår en hög värmenivå och blir varm på kortast tid, vilket är en klar fördel om du snabbt vill få fart på kyliga fingrar. Värmen håller i ca sju timmar, vilket dock är kortast tid av de testade engångspåsarna. Priset är högt (27 kronor för ett 2-pack), men det är även kapaciteten! Den tredje och sista typen av handvärmare som Smartson testat är kolstavar. Engelsons (art. Nr 2506) är de som är bäst av dessa. Med tanke på det låga priset (50 kronor) är det generöst att tillverkaren inkluderar 13 kolstavar. Till en början känns det som att värmen inte riktigt vill infinna sig, men efter ett tag stiger temperaturen till en riktigt behaglig nivå. Värmen håller sedan i sig i ca fem timmar vilket är med beröm godkänt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"